Dierenarts Eveline: ‘Ik kom geregeld met zieke dieren thuis’

dierenziekenhuis Veenendaal
Eveline runt samen met haar man Dierenziekenhuis Veenendaal (foto: Eveline)

Eveline Snellen van Vollenhoven (34) wist als klein meisje precies wat ze wilde worden: dierenarts. Na acht jaar studeren ging ze aan de slag in Dierenkliniek Rhenen van partner Robert. Ze spraken al snel over een grotere kliniek in Veenendaal. Eind 2019 opende Dierenziekenhuis Veenendaal haar deuren.

Hardop droomden Eveline en Robert tweeënhalf jaar geleden over het samen starten van een praktijk. Eveline: “We zaten met vrienden op hun dakterras een borrel te drinken. Direct tegenover waar het dierenziekenhuis nu is. We hoorden dat het pand leeg kwam te staan. De buurtsuper die erin zat verdween. Toen zijn we gaan kijken of wij er niet in konden stappen.”

Dierenziekenhuis Veenendaal

Na veel geduld, besprekingen over de juiste inrichting en een grote verbouwing was het in oktober 2019 zo ver. Dierenziekenhuis Veenendaal was een feit. “We vonden het belangrijk dat te zien is wat we te bieden hebben. Van buitenaf zie je wat voor spullen we hebben. Er is zelfs een klein spiekrandje waar je de operatiekamer in kan kijken”, legt Eveline uit.

Operatie volgen

Die openheid staat bij het ziekenhuis centraal. “Robert en ik zijn allebei eerlijk en direct. We willen dat klanten weten wat we doen”, vertelt Eveline. Die openheid gaat zelfs zo ver dat baasjes live de operatie van hun huisdier kunnen volgen.

“Op onze website kun je met een wachtwoord inloggen en kijk je met de operatie mee. Sommige baasjes vinden het spannend, maar toch geven we altijd het wachtwoord. Dan kunnen ze altijd nog beslissen of ze willen kijken. Laatst steriliseerden we een hond. Achteraf bleek dat de zoon van het gezin het wachtwoord op zijn werk had gedeeld. Een heel advocatenbureau keek mee naar de operatie”, zegt ze lachend.

Bewuste keuze

De dierenarts geeft toe dat dat soms best spannend is. Maar ze hebben hier heel bewust voor gekozen. “We willen open zijn over wat er allemaal bij zo’n operatie komt kijken en wat er allemaal gebeurt. Dat geeft begrip en vertrouwen. Alleen het idee al dat mensen kunnen meekijken is fijn.”

Tekst gaat verder onder de foto

Eveline onderzoekt één van haar patiënten (foto: Eveline)

Pittig

Met dieren werken is altijd al een droom geweest van Eveline. “Alles op vier poten of met vleugels vond ik interessant”, legt ze glimlachend uit. Toch waren vooral de eerste jaren diergeneeskunde op de universiteit in Utrecht pittig. “Het was veel droge stof. Dan verlies je soms uit het oog waar je het voor doet. Toen we meer praktijk kregen, merkte ik ook dat je veel met eigenaren bezig bent dan met de dieren. Ik begon de studie om zieke dieren beter te maken. Maar het contact met de eigenaren vond ik ook steeds leuker”, vertelt ze.

Tumor

Eveline vindt het contact met de eigenaren belangrijk. Maar het mooiste aan haar werk blijft waar ze als jong meisje van droomde: zieke dieren beter maken. “Een paar weken terug kwamen eigenaren uit de buurt met hun doodzieke hond binnen bij dierenziekenhuis Veenendaal. Ik deed een buikecho en zag een tumor in de milt. De hond heb ik dezelfde dag nog geopereerd. Weefsel werd opgestuurd en uiteindelijk bleek het goedaardig. De hond zag ik een week later vrolijk rondlopen. Dat is het allerleukst. Daar doe je het uiteindelijk voor”, zegt ze.

Waardig afscheid

Toch gaat dieren beter maken gaat niet altijd. “Euthanasie kan soms ook mooi zijn. Het is belangrijk dat het afscheid waardig gaat. Ik heb als dierenarts mensen gehad wiens labrador als puppy al in de kliniek kwam. Ze vroegen me om bij hun thuis de hond in te laten slapen. Dat vond ik moeilijk. Ik had een brok in mijn keel, want ik kende de mensen goed. Maar als zo’n hondje dan rustig in slaap valt en op een mooie manier overlijdt voelt dat ook goed. Het is het laatste wat je kunt doen voor het dier en de eigenaren.”

Otis en Hans

Eveline’s liefde voor dieren stopt niet als ze deur van het ziekenhuis dichttrekt. “Wij hebben twee honden: Otis en Hans. Otis is een Ridgeback kruising die ik heb overgenomen van iemand. Hans komt van Bonaire. Niet zo lang geleden heb ik daar en castratie project georganiseerd. Daar zat Hans al drie jaar in het asiel met een half blind oog en een oude fractuur in zijn heup”, vertelt ze.

Tekst gaat door onder de foto

De twee honden van Eveline en Robert. V.l.n.r Otis en Hans (foto: Eveline)

Gewond

Naast de honden hebben ze een kat en duiven. Er gaat ook regelmatig een ziek dier mee naar huis. “Laatst hadden we een Japanse Dwergkwartel. Vorig jaar een tamme kauw: Willem. Vooral Robert is gek op vogels, dus als hij een gewonde vogel ziet gaat ‘ie mee naar huis. Het komt ook voor dat mensen afstand doen van hun dier, omdat ze bijvoorbeeld de kosten niet kunnen betalen. Inslapen vind ik zielig, dus dan gaat het dier mee naar huis. We hebben al twee keer een kitten verzorgd en er uiteindelijk een nieuwe eigenaar voor gevonden.”

Maar hoe druk het ook wordt, als een dier hulp nodig heeft is er altijd ruimte. “We vragen elkaar regelmatig of we nog een bench of vogelkooi hebben”, zegt ze. “Zieke dieren beter maken doen we het liefst.” Niet alleen in de praktijk, maar ook daarbuiten blijft Eveline dierenarts.

Lees ook:

Winactie

Doe mee en maak kans op een dagje pretpark naar keuze!

Van musical tot concert: win bij indebuurt een avondje uit

Lampegietersavond

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Manon verkoopt cadeaupapier, stickers en meer: ‘Ik zie dat mensen nóg blijer worden van een mooi ingepakt cadeau’”

Manon verkoopt cadeaupapier, stickers en meer: ‘Ik zie dat mensen nóg blijer worden van een mooi ingepakt cadeau’

Ga naar “Ryan is bakker aan huis: ‘De lockdown bracht mij juist veel goeds’”

Ryan is bakker aan huis: ‘De lockdown bracht mij juist veel goeds’

Aangeboden door Ryan De Bakker Aan Huis

Ga naar “Lucas runt samen met zijn gezin Grand Café De Kei: ‘We zijn niet alleen thuis, maar ook op de werkvloer een team’”

Lucas runt samen met zijn gezin Grand Café De Kei: ‘We zijn niet alleen thuis, maar ook op de werkvloer een team’

In onze gids

Ga naar “Restaurant & Lounge bar 3 Zussen”

Restaurant & Lounge bar 3 Zussen

 • Kerkewijk zuid 115
 • Restaurants en horeca
 • 10:00 - 23:00
3 Zussen Veenendaal

Nu geopend

Ga naar “Restaurant Vendel”

Restaurant Vendel

 • Vendelseweg 69
 • Restaurants en horeca
 • 11:30 - 23:00
Restaurant Vendel

Nu geopend

Ga naar “Zeldzaam Café Brasserie”

Zeldzaam Café Brasserie

 • J.G. Sandbrinkstraat 1
 • Restaurants en horeca
 • 11:00 - 02:00
Zeldzaam Veenendaal

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Gourmetschotel populair € 2,99”

Gourmetschotel populair € 2,99

 • Aldi
 • Geldig t/m 5 december 2021
Ga naar “Bestway Opblaasbare Slaapbank Multi Max Ii € 29,99”

Bestway Opblaasbare Slaapbank Multi Max Ii € 29,99

 • Big Bazar
 • Geldig t/m 5 december 2021
Ga naar “Led-lichtboom”

Led-lichtboom

 • Aldi
 • Geldig t/m 5 december 2021
Ga naar “Pyjama € 15,99”

Pyjama € 15,99

 • Aldi
 • Geldig t/m 5 december 2021
Ga naar “Regendoucheset € 29,99”

Regendoucheset € 29,99

 • Aldi
 • Geldig t/m 5 december 2021

Vacatures

Ga naar “Verkoop- en interieuradviseur m/v”

Verkoop- en interieuradviseur m/v

 • Thuisin van Dijk
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Logistiek medewerker/teamleider M/V”

Logistiek medewerker/teamleider M/V

 • Van Barneveld Verpakkingen BV
 • Fulltime
Ga naar “Office manager / secretarieel medewerker”

Office manager / secretarieel medewerker

 • Olympia
 • Parttime
Ga naar “Commercieel administratief medewerker”

Commercieel administratief medewerker

 • Olympia
 • Fulltime
Ga naar “Aangiftemedewerker”

Aangiftemedewerker

 • Olympia
 • Fulltime