Elektrisch rijden nu nog makkelijker met E-ASY op weg van Vallei Auto Groep

Aangeboden door Vallei Auto Groep Veenendaal

Beeld: Vallei Auto Groep

Inmiddels zijn elektrische voertuigen niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Duurzame mobiliteit wordt steeds belangrijker en er komen steeds meer opties bij. Ook bij Vallei Auto Groep is elektrificatie belangrijk. Het autobedrijf speelt daarop in met de slimme laadoplossingen E-asy op weg. Meer weten? Lees snel verder!

“Veel nieuwe automodellen hebben tegenwoordig ook een uitvoering met elektrische aandrijving. Meer dan in vergelijking met bijvoorbeeld 10 jaar geleden en de vraag is daar nu ook meer naar”, zegt Brian Kok, Business Unit Manager Zakelijke Markt bij Vallei Auto Groep. Deels komt dat natuurlijk door de subsidie die geldt op nieuwe en tweedehands elektrische auto’s, maar ook omdat de kwaliteit, het bereik en modellen een sterke ontwikkeling hebben doorgemaakt de afgelopen jaren. De auto- en mobiliteitsbranche verandert snel.

Vallei Auto Groep is de officiële Volkswagen (ook bedrijfswagens), Audi, SEAT en ŠKODA dealer in de regio Ede en Veenendaal. Sinds 2021 zijn daar de vestigingen van de voormalige dealer Zijm bijgekomen, die voornamelijk in de regio Arnhem en Nijmegen te vinden zijn. Bij elkaar nog meer plekken waar je terecht kunt voor advies over allerlei zaken wat betreft mobiliteit, maar nog altijd met dezelfde persoonlijke aandacht. Elektrisch rijden is een van die producten die Vallei Auto Groep aanbiedt. Daarbij denken we niet alleen aan de auto, maar hebben we wat betreft laadoplossingen ook overal aan gedacht.

Elektrisch rijden in Nederland en Europa

Jaarlijks, zo rond de zomerperiode, krijgt Auto Groep Vallei veel vragen over het opladen van elektrische auto’s onderweg naar de vakantiebestemming. Met name de afgelopen jaren toen Nederlanders door het coronavirus vooral met de auto binnen Europa op vakantie gingen, was dit onderwerp populair.

“Wij begrijpen goed dat de klant vragen heeft over het rijden van lange afstanden met een elektrische auto, omdat je vaak leest dat de elektrische modellen bekend staan als auto’s met minder bereik. En dat is nu net wat we tijdens een lange reis wél willen, veel bereik” zegt Brian Kok. We zijn van de brandstofauto gewend dat we onderweg naar onze vakantiebestemming gemakkelijk kunnen tanken en zo weer snel op weg zijn. Bij een elektrische auto ga je hier anders mee om en er zit ook een stukje extra voorbereiding in. Mede hierdoor heeft Vallei Auto Groep het initiatief E-asy op weg bedacht, waar alles omtrent dit onderwerp samenkomt. 

Lees verder onder de afbeelding

Beeld: Vallei Auto Groep

Zo rijd je goed voorbereid naar je vakantiebestemming

“Als je dan kiest voor een vakantie met de elektrische auto in Europa, dan helpen wij je graag verder en nemen we die twijfel graag bij je weg. Met deze slimme tips kun je ontspannen met een elektrische auto lange ritten maken in Europa.” zegt Brian Kok. Hoe je je het beste voorbereidt op je vakantie, lees je hieronder. Swipen maar!

1. Plan je reis

Een vakantie met een elektrische auto vergt meer voorbereiding. Het is belangrijk om je actieradius in de gaten te houden en een overzicht te hebben van alle laadpalen die je onderweg tegen gaat komen. Je hebt handige apps met kaarten waarop laadpunten te vinden zijn. Sommige kaarten zijn zelfs offline te gebruiken. De gemiddelde laadtijd bij een snellaadstation, die naast de snelweg te vinden zijn, bedraagt globaal tussen de 30 en 60 minuten (afhankelijk van type auto). Dit wordt duidelijk op de laadpaal en in de auto aangegeven. Andere openbare laadstations (niet snelladers) duren aanzienlijk langer, tussen de 6 en 10 uur.

Beeld: Vallei Auto Groep

2. Regel een laadpas

Voor het opladen van jouw elektrische auto heb je een laadpas nodig. Met onze E-asy op weg laadpas kun je bij ruim 150.000 laadpunten in Europa eenvoudig laden. Ook zit er verschil in de laadpalen in verschillende landen. We vertellen je er graag alles over!

Beeld: Vallei Auto Groep

3. Liever naar het noorden

Houd er rekening mee dat het aantal laadpalen in het buitenland schaarser is. Hoe noordelijker je komt, des te beter het laadnetwerk is voor elektrische auto’s. Maar ook Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk zijn prima te doen met een elektrische auto. In zuidelijke landen zoals Italië of Spanje zijn ze nog niet 100 procent ingesteld op elektrisch rijden.

Beeld: Vallei Auto Groep

4. Neem een extra kabel mee

We raden je aan om voor de zekerheid een 230V-laadsnoer mee te nemen. Hiermee kun je bij een normaal stopcontact bijladen, mocht je geen laadpaal kunnen bereiken. 

Beeld: Vallei Auto Groep

5. Je reis duurt langer dan normaal

Hoogstwaarschijnlijk ben je langer onderweg door de laadtijd. Maar bedenk dat de vakantie al is begonnen wanneer je in de auto stapt. Zie het als een roadtrip met je eigen auto. Goede reis!

Beeld: Vallei Auto Groep


Vallei Autoverhuur

Vallei Auto Groep begrijpt als geen ander dat op vakantie gaan met de auto veel voorbereiding vergt. En al helemaal wanneer je rekening moet houden met laden onderweg. Vallei Auto Groep heeft daarom een verhuurafdeling en is aanbieder van tijdelijke mobiliteit in de regio. Vallei Autoverhuur verhuurt alleen kwalitatief hoogwaardige en jonge huurauto’s en is aangesloten bij Euromobil Nederland, de overkoepelende verhuurorganisatie van Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, SEAT en ŠKODA.

Lees verder onder de foto

Beeld: Vallei Auto Groep

In de zomerperiode heeft Vallei Autoverhuur dan ook altijd een ruim assortiment aan auto’s met het dubbele aantal vrije kilometers. Regel alles vooraf zodat je goed voorbereid op zomervakantie kan. Voor nu alvast bon voyage!

Vallei Auto Groep Veenendaal

Galileistraat 27-29, 3902 HR Veenendaal

Nu gesloten

Meer informatie

Vallei Auto Groep Veenendaal

Galileistraat 27-29, 3902 HR Veenendaal

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Bedrijvigheid

Ga naar “Personeelstekort in Veenendaal: dit merk jij ervan”

Personeelstekort in Veenendaal: dit merk jij ervan

Ga naar “7 x deze vacatures zijn te leuk om niet op te solliciteren”

7 x deze vacatures zijn te leuk om niet op te solliciteren

Ga naar “André en Tessa halen het Italiaanse vakantiegevoel naar Nijmegen: ‘Lekker lang tafelen in de binnentuin’”

André en Tessa halen het Italiaanse vakantiegevoel naar Nijmegen: ‘Lekker lang tafelen in de binnentuin’

Aangeboden door Birra Moretti

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Boob tape € 5,99”

Boob tape € 5,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Alle ventilatoren, airco’s en aircoolers 20% korting € 4,99”

Alle ventilatoren, airco’s en aircoolers 20% korting € 4,99

 • Geldig t/m 28 augustus 2022
Ga naar “JBL Flip Essential speaker van € 49,99 voor € 29,99”

JBL Flip Essential speaker van € 49,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Absolu Chic zoutsteenlamp € 6,95”

Absolu Chic zoutsteenlamp € 6,95

 • Geldig t/m 23 augustus 2022
Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022

Vacatures

Ga naar “Advocatenkantoor Boers Advocaten”

Advocatenkantoor Boers Advocaten

 • Boers Advocaten
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Woonassistent”

Woonassistent

 • Wiltonstraat
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Jeugdhulpverlener B”

Jeugdhulpverlener B

 • Leger des Heils Kledingwinkel de Boothiek
 • Parttime
Leger de Heils

Agenda

Ga naar “Open Monumentendag in Veenendaal”

Open Monumentendag in Veenendaal

 • Van 10 sep t/m 11 sep
Ga naar “Burendag in Veenendaal”

Burendag in Veenendaal

 • 24 september 2022