Lin woont met haar vriend Bas in Rivierenwijk: ‘Toen we een bod uitbrachten, had hij het huis nog niet eens gezien’

Lin en Bas op hun bootje. Foto: Lin

Lin (27) is freelance projectmanager en woont sinds 3,5 jaar met haar vriend Bas (31), docent aan de Hogeschool Utrecht, en kat Puk in een bovenwoning aan de Merwedekade. Door de locatie aan het water heeft het stel een vrij uitzicht, wat vrij uniek is in Utrecht. 

Lin vertelt: “We zijn hier 3,5 jaar geleden komen wonen. We woonden hiervoor samen in de Vogelenbuurt en zodra het kon, wilden we een huis kopen.” Toen het moment daar was, verklaarde hun omgeving hen voor gek. “Ze zeiden: een huis in Utrecht kopen, dat gaat jullie nooit lukken. En de markt was toen natuurlijk ook al ingewikkeld.”

Alleen naar de bezichtiging

Lin ging destijds in haar eentje naar de bezichtiging. “Bas zat voor werk in het buitenland, dus deed ik de bezichtiging alleen. Toevallig zag ik hem dat weekend wel en heb ik hem alle foto’s laten zien en toen zei hij: oké, we gaan het doen! Dus toen hebben we een huis gekocht, terwijl Bas het helemaal niet had gezien.” De gedurfde zet had ook wel te maken met de toekomstvisie van het koppel. “We gaan hier niet dertig jaar wonen. Onze wens was een jarendertighuis, een bovenwoning, dicht bij de stad en twee slaapkamers. En ja, dan heb je niet heel veel te willen.” Lin vond de koop zelf niet heel erg spannend, totdat haar omgeving haar erop wees. “Voor ons ging het eigenlijk allemaal best wel soepel.” In totaal hebben ze slechts vijf huizen bezichtigd en maar één bod uitgebracht.

Verbouwing

Bas en Lin hebben naar eigen zeggen door de jaren heen een beetje verbouwd. “We hebben gestuukt, vloeren gelegd en geschilderd. Anderhalf jaar later hebben we de badkamer aangepast. En vorige maand hebben we de keuken vernieuwd. Met een nieuw keukenblad en nieuwe apparatuur. Er komen nog nieuwe tegeltjes. We hebben het verbouwen een beetje in delen gedaan, wat eigenlijk heel fijn was.” Ondanks dat het stel klussen niet zo leuk vindt, verandert er toch genoeg in huis. “We hebben net een nieuwe kast in de studeerkamer gezet en er komt hier elke week wel een nieuw plantje of een rekje van de kringloop. Er verandert dus genoeg, maar het zijn kleine dingen.”  

Lees verder onder de fotos >

Pronkstukken

Lin blijkt van huis uit groene vingers te hebben en geeft dan ook aan trots te zijn op haar plantjes. “Ik koop altijd stekjes. De bananenplant in de eetkamer was ook een stekje. Die is in twee jaar tijd inmiddels al redelijk groot geworden.” Het stel is niet materialistisch ingesteld, maar kan wel genieten van de oude plattegronden aan de muur. “We hebben er twee, een van Utrecht en eentje van Nederland. Die vindt Bas heel mooi.” Daarnaast is Lin ster in het vinden van mooie kastjes op Marktplaats of in kringloopwinkels. “Als ik dan een kastje op de kop heb getikt, kan ik daar echt van genieten.” 

Lees verder onder de fotos >

Via het balkon

Doordat de keuken niet heel groot is, staat de koelkast in de eetkamer. “We dachten, als de koelkast dan niet in de keuken past, dan wil ik wel gewoon een mooie hebben. Dus toen hebben we een knalrode gekocht.” Het enige nadeel aan het huis is de bouw van de trap. “We hebben een draaitrap, waardoor grote meubels niet naar boven kunnen. We hebben de bank en de koelkast via het balkon moeten tillen. We houden ons hart vast als er weer iets nieuws in huis komt en hoe we het gaan doen als we hier ooit weggaan.” Het stel wil ooit wel een nieuw bed. “Maar dat gaan we hier niet doen”, zegt Lin lachend. “Ik zie niet gebeuren hoe dat allemaal naar boven komt. Ik kan er nu om lachen, maar daar hadden we totaal niet aan gedacht toen we hier kwamen wonen.” 

Lees verder onder de foto’s >

Kotsend mannetje

Ondanks dat de grote meubels wat moeite kostten, is het huis heel sfeervol. De woonkamer krijgt zijn karakter door de vele plantjes en de schouw, die in zowel de woon- als de aangrenzende eetkamer zit. “Toen we het poppetje op de schouw zagen, dachten we dat het een kotsend mannetje was”, vertelt Lin. Al snel bleek het toch om een vuurspuwend mannetje te gaan die in meerdere huizen in de buurt terug te vinden is. 

Lees verder onder de fotos >

Buiten

Een tuin of balkon heeft het koppel niet. “Er is een mini-balkon, maar daar zitten we eigenlijk nooit. We hebben wel gekeken of we een dakterras zouden kunnen maken. Daar zitten veel regels aan verbonden, waardoor we uitkwamen op een L-vormig dakterras van anderhalve meter breed. En het is heel prijzig”, vertelt Lin. Gelukkig heeft het stel een groenstrook voor het huis. En doordat ze aan het water wonen, hebben ze ook een bootje waar ze veel plezier uit halen. “Als het lekker weer is gaan we zeker naar buiten en het bootje geeft ons veel vrijheid.” 

Merwedekade

Lin omschrijft de buurt aan de Merwedekade als supergezellig en fijn om in te wonen. “De eerste maand dat wij hier woonden, was er gelijk een burenborrel. Iedereen brengt dan iets mee en het is superleuk. We eten soms ook samen met een ander stel uit de buurt. Iedereen helpt elkaar, bijvoorbeeld als de dakgoot gedaan moet worden, doen we dat ook gelijk met zijn allen.” Ook de gezellige restaurantjes en koffietentjes die steeds meer opduiken in de Rivierenwijk, maken het wonen erg fijn voor het stel. Het is dan ook de buurt die zij het meest zouden missen, mochten ze ooit verhuizen.

Toekomstplannen

Directe verhuisplannen heeft het stel echter nog niet, maar over een jaar of drie zouden ze wel weer richting het oosten van het land willen gaan. “We komen allebei uit de omgeving van Zwolle en zouden daar wel naar terug willen. Dan wat meer buitenaf met een tuin.” Tot die tijd genieten Lin en Bas nog volop van hun leven in de stad. Wie kan ze ongelijk geven met zo’n fijn huis en vrij uitzicht over het water?

Mogen we bij jou binnenkijken?

Woon jij op een bijzondere plek in Utrecht, een huis met een verhaal of ben je gewoon heel blij met je woning? Of weet jij iemand die geschikt zou zijn voor deze rubriek? Laat het ons weten via [email protected], we komen graag bij je binnenkijken.

Kijk ook binnen bij:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “5 x binnenkijken bij Utrechters die gek zijn op hun huis”

5 x binnenkijken bij Utrechters die gek zijn op hun huis

Ga naar “Binnenkijken bij bekende Utrechtse gebouwen: Landhuis Oud Amelisweerd”

Binnenkijken bij bekende Utrechtse gebouwen: Landhuis Oud Amelisweerd

Ga naar “Binnenkijken bij Ellen in Zuilen: ‘Bij het zien van de skihut was mijn man om’”

Binnenkijken bij Ellen in Zuilen: ‘Bij het zien van de skihut was mijn man om’

In onze gids

Ga naar “Lipton”

Lipton

 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “TAPT Festival”

TAPT Festival

 • Brouwerijen
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “Vlees.nl”

Vlees.nl

 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “JUMBO AARDAPPELEN € 1,00”

JUMBO AARDAPPELEN € 1,00

 • Jumbo
 • Geldig t/m 17 mei 2022
Ga naar “Kipling dames tas € 32,99”

Kipling dames tas € 32,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 22 mei 2022
Ga naar “JONAGOLD APPELS € 1,00”

JONAGOLD APPELS € 1,00

 • Jumbo
 • Geldig t/m 17 mei 2022
Ga naar “JUMBO AARDAPPELEN Zak 1 kilo € 1,00”

JUMBO AARDAPPELEN Zak 1 kilo € 1,00

 • Jumbo
 • Geldig t/m 17 mei 2022

Vacatures

Ga naar “Medewerker verse vis en vlees afdeling (m/v)”

Medewerker verse vis en vlees afdeling (m/v)

 • Amazing Oriental Hoog Catharijne
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Verkoopadviseur Scandinavisch Design”

Verkoopadviseur Scandinavisch Design

 • Eijerkamp Veenendaal
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Vacature wijkcultuurcoach/ programmeur”

Vacature wijkcultuurcoach/ programmeur

 • ZIMIHC
 • Parttime

Topper

Ga naar “Accountmanager Horeca”

Accountmanager Horeca

 • Uitgeverij PS: bv
 • Parttime

Topper

Agenda

Ga naar “Utrecht Zingt met het Nederlands Kamerkoor #uncut”

Utrecht Zingt met het Nederlands Kamerkoor #uncut

 • ZIMIHC
 • 17 mei 2022

Topper

Ga naar “ZIMIHC Sessie Zuilen”

ZIMIHC Sessie Zuilen

 • ZIMIHC
 • 19 mei 2022

Topper

Ga naar “Unieke combinatie van dans en geschiedenis”

Unieke combinatie van dans en geschiedenis

 • Stichting Danscentrum Utrecht
 • Van 1 mei t/m 10 jul

Topper

Ga naar “Splinters van Verlangen”

Splinters van Verlangen

 • ZIMIHC
 • 19 mei 2022

Topper