Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Even gluren: zo ziet het oude Tivoli er nu uit

Door Janine Guijt 16 september 2019

Heel wat Utrechters hebben warme herinneringen aan dit poppodium, maar sinds 2014 zijn de deuren van Tivoli aan de Oudegracht (meestal) potdicht. Tijdens Open Monumentendag stonden ze wagenwijd open voor nostalgische Utrechters. Ook wij namen een kijkje in het pand aan de Oudegracht 245.

De meeste Utrechters zullen het pand Oudegracht 245 kennen als poppodium Tivoli, waar veel muzieklegendes op het podium hebben gestaan. Maar de geschiedenis van het pand aan de gracht is veel rijker dan dat. Zo was het ooit een klooster, een weeshuis, een vakbondshuis, een bioscoop en een café-restaurant.

Wat gebeurt er met het pand?

Afgelopen Open Monumentendag konden Utrechters een kijkje nemen in het oude pand. Héél veel elementen voerden je als bezoeker terug naar toen: van de volgekalkte muren op de wc tot het podium in de grote zaal. Binnenkort gaat de boel voor een groot deel op de schop: er komt een koffiebrander, bierbrouwer, restaurant, bakker en hotel met veertig kamers in het voormalig poppodium. Hier lees je er meer over:

tivoli-oudegracht-utrecht

Jaaa, we weten wat er in de oude Tivoli komt: een koffiebrander, bierbrouwer, hotel en nog veel meer

Eindelijk is bekend wat er gaat gebeuren met het oude Tivoli-pand aan de Oudegracht: er komt een kof...

adv.