Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken in de sociale huurwoning van Willy: ‘Dit is een huis van een creatief iemand en dat zie je’

Door Noortje Janssen 7 oktober 2019

Vanuit haar sociale huurwoning kijkt Willy Bakker (33) uit over het grootse Beatrixpark. In de wijk Lunetten, waar zich mensen van alle levensfasen bevinden, voelt de Utrechtse zich helemaal op haar plaats.

Van IBB naar Lunetten

Willy woont al zo’n zes jaar in een een sociale huurwoning te Lunetten. Voorheen woonde ze in een studentenflat op de Ina Boudier Bakkerlaan met veertien huisgenoten. “Op een gegeven moment werd me dat te gek. Zodoende wilde ik al een tijdje op mezelf gaan wonen”, legt ze uit. Gelukkig stond ze al een tijd op een wachtlijst voor een sociale huurwoning en kreeg ze uiteindelijk het huis in Lunetten toegewezen.

Geen verbouwing

Willy’s woning is ongeveer 27 vierkante meter groot. Dat klinkt als een bescheiden optrekje, maar bij binnenkomst oogt de woning veel ruimer. Door een klein halletje kom je in de woonkamer, waar je dankzij een groot raam uitzicht hebt op de wijk en het park. Willy mag in principe niks aan de woning veranderen. “Dat is wel jammer, want ik zou best wel wat dingen willen aanpassen.”

Hobby’s

Vanaf haar zesde speelt Willy piano en ze heeft die piano waar het allemaal mee begon nog altijd in bezit. Het meubelstuk heeft heel lang bij haar ouders gestaan. “Ik weiger gewoon om ‘m weg te doen, want hij heeft een emotionele waarde.” Zodoende heeft Willy de piano bij elke verhuizing met zich meegesleept. In de woonkamer staat een vitrinekast gevuld met messen. Willy vertelt dat wanneer mensen voor het eerst binnenkomen, ze vaak verbaasd staan te kijken naar deze kast. Al vanaf haar zestiende verzamelt ze de messen. En dat is te zien, want het is een behoorlijke verzameling. Verder is Willy niet vies van een boek op zijn tijd. Dat is duidelijk te zien aan de overvolle boekenkast in de woonkamer, die zowat uitpuilt van de verhalen.

“Eigenlijk is het gewoon een allegaartje”, geeft Willy lachend toe wanneer we het over het interieur hebben. “Dit is een huis van een creatief iemand en dat zie je ook wel.”

 

Woning van de week

Woon jij op een bijzondere plek in Utrecht, een huis met een verhaal of een Domstads droomhuis? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnen kijken!

tivoli-oudegracht-utrecht

Even gluren: zo ziet het oude Tivoli er nu uit

Heel wat Utrechters hebben warme herinneringen aan dit poppodium, maar sinds 2014 zijn de deuren van...

Binnenkijken bij Simone die in een oude jongensschool woont: ‘Mijn favoriete plek? De bar!’

Binnenkijken bij Camille: ‘Ik wil niet op mijn 23e al in een perfect huis wonen’

Binnenkijken bij Anne-Meike in Oudwijk: ‘Dit huis zit bomvol herinneringen’

adv.