Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Valerie en Mathijs: ‘We worden gewekt door de klokken van de Dom’

Door Bonnie Dekkers 11 november 2019

Je zou maar elke dag gewekt worden door de klokken van de Dom én genieten van een fenomenaal uitzicht. Valerie en Mathijs hebbend dit geluk, zij wonen namelijk in de reusachtige Neudeflat. We mochten binnenkijken en snappen heel goed waarom zij zo blij zijn om hier te wonen!

Van uitwisseling in Londen naar samenwonen op de negende verdieping

Valerie en Mathijs wonen sinds de zomer van 2018 op de negende etage van de Neudeflat. Hoe zij hier terecht zijn gekomen? “We ontmoetten elkaar tijdens een uitwisseling in Londen. Daar hebben we een tijd gedatet en eenmaal terug in Nederland hebben we dat weer opgepakt. Toen we klaar waren met studeren, zijn we op reis gegaan. Eenmaal terug besloten we om samen te gaan wonen. Deze woning vonden we door veel te googelen.”

“We hebben echt geluk gehad: het stel dat er toen nog woonde, ging uit elkaar.”

Schilderijen met een verhaal

Het interieur is een bijzondere combinatie van spulletjes. “We konden veel overnemen van anderen. Dat hebben we aangevuld met spullen van Ikea en Marktplaats.” Wat opvalt is de kunst aan de muur. Valerie moet al lachen voordat ze begint te vertellen: “De schilderijen in de gang en naast de keukentafel hingen bij mijn oude werkgever, een advocatenkantoor aan de Maliebaan. Zij zaten in een oud pand en gingen verhuizen naar het WTC aan het Jaarbeursplein. Hier was geen plek meer voor de schilderijen. Sommige waren veel waard en werden verkocht. De rest – troep – mochten we meenemen. Een paar ervan hangt nu hier!”

En de foto boven de tv? “We wilden daar iets ophangen maar wisten niet zo goed wat. Mathijs kwam met een foto van New York aanzetten – heel mooi – maar ik wilde graag iets van waar wij geweest zijn. Na onze reis in Vietnam lieten we een foto printen op aluminium. Die hangt er nu”, vertelt Valerie trots.

Tekst loopt door onder de foto’s

Foto: indebuurt Utrecht
Foto: indebuurt Utrecht
Foto: indebuurt Utrecht

Fenomenaal uitzicht

Het wonen op deze locatie bevalt het stel erg goed. “Het uitzicht is fenomenaal. Of het nou een mooie zomerdag is, een dag waarop het sneeuwt of oud en nieuw. Je ziet altijd nieuwe dingen.” Of je ook veel hoort? “In de zomer hoor je het geroezemoes op de terrassen. En kapot vallende glazen!”, zegt Valerie lachend. “Wat je wel echt goed hoort, zijn de zeven kerken die de hele dag – en nacht! – door luiden. Op een gegeven moment raak je er wel aan gewend en slaap je erdoorheen. Tenzij je ’s nachts een keer wakker wordt. Dan is het wel lastig om weer in slaap te vallen.” Valerie en Mathijs hebben expres geen klok gekocht: de Dom is namelijk vanuit elke hoek van het huis zichtbaar. “Door de verbouwing is de klok tijdelijk niet zichtbaar, dat is wel wennen!”

Uit eten op je eigen balkon

Nog zo’n voordeel: alles is dichtbij. Valerie: “Als ik bijvoorbeeld melk nodig heb, loop ik zo naar de supermarkt. ’s Avonds laat haal ik nog weleens een ijsje bij de Mac. In het begin dacht ik dat het een risico zou zijn om te wonen in het centrum. Het is heel gezellig, je hebt overal leuke barretjes en lekkere eettentjes om je heen. Nu ik hier woon ga ik eigenlijk minder uiteten dan voorheen! Uit eten doen we nu op ons balkon met een bord pasta.”

Tekst loopt door onder de foto’s

Foto: indebuurt Utrecht
Foto: indebuurt Utrecht
Foto: indebuurt Utrecht

Kijk eens wat vaker omhoog

Het appartement had wel iets groter gemogen, vindt Valerie. “Dat hebben we opgelost door bijvoorbeeld in de meterkast planken te hangen en in het washok wat kasten neer te zetten. Dat is ook echt het enige, we beseffen ons zo vaak dat dit wel echt het mooiste huis is waar we ooit zullen wonen. Als vrienden binnenkomen, lopen ze gelijk naar het raam om foto’s te maken. Dan staat mijn huis opeens op hun Instagram-pagina! Het is leuk om het huis te zijn waar iedereen naartoe wilt”, zegt ze trots.

Of Valerie ook anders kijkt naar Utrecht, nu ze zo hoog midden in het centrum woont? “In de drukte van het leven vergeet je weleens om je heen te kijken. Als je de stad van boven ziet, zie je veel meer dingen. Utrecht heeft zoveel mooie gebouwen die je niet opvallen wanneer je beneden door de straten loopt. Maar die zijn er wel, dus kijk eens wat vaker omhoog!”

Woning van de week

Woon jij op een bijzondere plek in Utrecht, een huis met een verhaal of Domstads droomhuis? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnen kijken!

Kijk ook binnen bij:

huis van q mattie en marieke

Binnenkijken bij het Huis van Q: ‘We ruilden een kopje suiker voor een tof beeld van een hond’

Deze week hebben we wel een hele speciale 'Binnenkijken bij' voor je! We gingen op bezoek bij radio-...

Binnenkijken bij Manja en haar familie: ‘In ons huis zit bijna overal een verhaal achter’

Binnenkijken bij Piet en Ietje, die een enorme muurschildering van Utrecht in hun huis hebben

 

adv.