Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Sanne en Rein in Kanaleneiland: ‘Ons bad hangt aan het plafond’

Door Bonnie Dekkers 20 april 2020

Voor onze rubriek ‘Binnenkijken bij’ gaan wij wekelijks op pad en kijken wij binnen bij Utrechtse woningen. Nu ook wij thuiswerken en ons huis zo min mogelijk verlaten, kijken we via onze laptop virtueel binnen bij Utrechters. De foto’s worden door de bewoners gemaakt. Deze week kijken we binnen bij Sanne (32), Rein (30) en hun dochter Marilou (10 maanden), die een woon-werk-woning hebben in Kanaleneiland.

Als je kunt kiezen tussen twee steden, waar ga je dan wonen? Voordat Sanne en Rein gingen samenwonen in hun woon-werk-huis in Kanaleneiland, woonde zij al in Utrecht en hij in Rotterdam. Ondanks dat Rein zijn best deed om Sanne ervan te overtuigen naar ‘zijn stad’ te komen, trok zij uiteindelijk aan het langste eind. “Sanne heeft haar bedrijf Santies hier, dus vandaar dat we voor Utrecht hebben gekozen”, vertelt Rein.

Een en al beton

Inmiddels wonen ze vier jaar in hun woon-werk-huis, waarvan tien maanden met hun dochter. Rein vertelt ons dat de woning in het begin een en al beton was. Sanne: “We hadden twee weken de tijd om te klussen, omdat we onze vorige woningen hadden opgezegd.” Rein: “Het was helemaal kaal, alleen de keuken en badkamer zaten erin. Daardoor konden we het wel helemaal inrichten zoals we wilden.”

Halve verdiepingen

De indeling van hun huis is best bijzonder. Sanne vertelt: “Op de begane grond zit een werkruimte met eigen entree, die verhuur ik als vergader- en workshoplocatie. Onze woning heeft een eigen voordeur. Op de eerste verdieping kom je binnen in de keuken. Daar vind je een trappetje naar het woongedeelte dat vijfenhalve meter hoog is en ramen van onder tot boven heeft. Ga je nog een half trappetje omhoog, dan kom je bij de slaapkamer van Marilou, de slaapkamer van Sanne en Rein en de badkamer.

Tekst loopt door onder de foto’s

De bedrijfsruimte | Foto: Sanne Brouwer
De keuken | Foto: Sanne Brouwer
De woonkamer, gezien vanuit de keuken Foto: Sanne Brouwer
De woonkamer | Foto: Sanne Brouwer
De slaapkamer en badkamer | Foto: Sanne Brouwer
De slaapkamer van Rein en Sanne | Foto: Sanne Brouwer

Een bad aan het plafond

In de badkamer treffen we iets heel bijzonders aan. Sanne vertelt lachend: “Ik sprak de wens uit dat ik een bad wilde en een week later hing er een bad aan het plafond. Omdat onze badkamer redelijk klein is, heeft Rein het bad aan het plafond gemaakt. Je kan ‘m via een draaihendel naar beneden takelen.” Hoe dat klinkt? “Net als een oude achtbaan”, volgens Rein.

Tekst loopt door onder de foto

Het bad aan het plafond | Foto: Sanne Brouwer

Klok van opa

De opa van Rein is klokmaker en dus prijkt er een klok van hem in het huis van Sanne en Rein. Sanne vertelt ons lachend: “De hele familie krijgt een klok. Het was dus wachten op het moment dat ik er ook een mocht kiezen uit zijn collectie.”

Tekst loopt door onder de foto

De klok van Reins opa | Foto: Sanne Brouwer

Gezamenlijke achtertuin

Wanneer we Sanne en Rein vragen naar de plek in huis waar ze het meest te vinden zijn, moeten ze even nadenken. Sanne: “We hebben in huis veel fijne plekjes. Het ligt een beetje aan het moment, bijvoorbeeld waar de zon staat. Zo zitten we graag in ons voortuintje of de gezamenlijke achtertuin. Met lekker weer zit iedereen daar.” Rein voegt daaraan toe: “Als je bij ons op de bank zit, kijk je door het hele huis. En vanaf de eettafel kijk je door het grote raam de hele straat over.”

Tekst loopt door onder de foto’s

De gezamenlijke achtertuin | Foto: Sanne Brouwer
Rein en Marilou in tuin | Foto: Sanne Brouwer

Fijne buurt

De tuin is toch wel een pluspunt van hier wonen, vindt Sanne. “In de zomer kan je daar lekker met de andere buren hangen. Wat ik ook heel fijn vindt, is dat we vlakbij het Amsterdam-Rijnkanaal, het winkelcentrum en horeca zitten. Het is leuk om bij het kanaal te picknicken of wat te drinken.” Rein: “Het is fijn om hier te wonen, alhoewel ik zou willen dat dit een koopwoning was!”

Lees ook:

Oproep: laat jouw woning zien in een virtuele editie van ‘binnenkijken bij’

Eén van onze favoriete rubrieken op indebuurt is ‘binnenkijken bij’, waarbij we binnengluren bij and...

Binnenkijken bij Pascal in Hoograven: ‘De jukebox zag ik in een film van Quentin Tarantino’

Binnenkijken bij Jacky in Nieuw Engeland: ‘Het is wat groot voor een persoon, maar ik blijf hier voorlopig wonen’

Binnenkijken bij Kayleigh in de Zeven Steegjes: ‘Alles is schots en scheef, maar ik wil hier echt niet uit’

adv.