Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Ruben in Oudwijk: ‘Er staan ongeveer 45 planten in deze kamer’

Door Noortje Janssen 19 oktober 2020

Ruben mag dan wel geboren en getogen in België zijn, hij heeft zijn paleisje in Utrecht gevonden. De SSH-studio van Ruben is van alle gemakken voorzien, ondanks de beperkte ruimte. En dat ook nog eens met uitzicht op het welbekende Spoorwegmuseum.

Alhoewel algemeen bekend is dat studeren in België een stuk voordeliger is, koos Ruben om voor zijn studie biologie naar Utrecht te verhuizen. De inrichting van het Nederlandse onderwijs trok hem meer – en de stad Utrecht natuurlijk ook. Inmiddels is Ruben afgestudeerd, dus hij kan nog tot januari genieten van zijn studio. En dat doet hij volop.

Groene oase

Wanneer je de studio van Ruben binnentreedt, loop je bij wijze van spreken een soort dichtbegroeide jungle binnen. “Dat ik biologie studeer is wel duidelijk”, zegt hij lachend. Ieder hoekje is wel voorzien van een plant, zelfs het plafond is voorzien van wat groen. “Ik kan daar zowel mijn natte was als mijn planten kwijt”, vertelt Ruben terwijl hij naar de constructie op zijn plafond kijkt. “In de ochtend stroomt het licht heel mooi de kamer binnen. Je kan de schaduwen van de planten op de muren zien.” En dat zijn niet een of twee schaduwen. “Er staan ongeveer 45 planten in deze kamer”, vertelt hij trots.

Tekst loopt door onder de foto’s

Foto: Indebuurt Utrecht
Foto: Indebuurt Utrecht
Foto: Indebuurt Utrecht

Upgrade

Studentikoos oogt de studio zeker niet. Daar is door Ruben persoonlijk voor gezorgd. “Ik heb in de keuken wat extra kastjes en een houten blad toegevoegd”, vertelt hij. Aan de andere kant van de ruimte pronkt een indrukwekkende marmeren schouw. “De schouw heb ik behangen met een marmer behang.” Wie niet beter zou weten, zou denken dat het daadwerkelijk marmer is.

Foto: Indebuurt Utrecht
Foto: Indebuurt Utrecht
Foto: Indebuurt Utrecht
Foto: Indebuurt Utrecht
Foto: Indebuurt Utrecht

Waardevol

Eenentwintig vierkante meter inrichten is nog wel een uitdaging volgens Ruben. “Het was wel echt passen en meten”, vertelt hij. Desondanks de ruimte heeft hij hier en daar verschillende hoekjes weten in te richten. Vrijwel alle meubels zijn tweedehands, van vrienden of van familie. “Het klokje naast mijn bed is van mijn oma geweest, dus die heeft wel emotionele waarde.” Ook het koeienvel in de zithoek heeft Ruben aan zijn opa en oma te danken. “Dit is het vel van een echte koe”, vertelt hij.

Tekst loopt door onder de foto

Het klokje van Ruben’s oma naast het bed. Foto: Indebuurt Utrecht

Mengelmoes

Ruben zou zijn interieur als ‘groen’ omschrijven. Zeg maar gerust groen met een uitroepteken. “Met een hint urban jungle”, voegt hij eraan toe. “En misschien ook wel een beetje eclectisch, omdat er zoveel verschillende stijlen bij elkaar komen.” Heel bewust heeft Ruben niet gekozen voor deze specifieke stijl. “Je vindt een keer iets en iemand die je kent komt met een ander meubelstuk aan. Voor je het weet heb je een kamer gevuld,” vertelt hij.

Treinen

Vanuit het raam van Ruben kun je het Spoorwegmuseum zien liggen. Hij woont er in principe pal achter. Als buurtbewoner kun je een gratis toegangspas aanvragen. Inclusief huisgenoten heeft Ruben al meermaals het museum bezocht. “Maar na een paar keer heb je het ook wel gezien. Er verandert niet zoveel namelijk”, vertelt hij. “Daarentegen blijven de kinderattracties in het museum bijzonder leuk”, zegt hij lachend.

Nauw contact

De buurt waar Ruben woont is klein maar fijn. De buurtbewoners noemen hun buurt ‘Tussen Spoor en Singel’. De buurt heeft een eigen feestcomité dat voorheen weleens buurtborrels organiseerde. “Naast de onze, zitten er nog enkele andere studentenhuizen hier in de straat”, vertelt Ruben. Daarnaast wonen er ook werkenden gezinnen. Het is een gezellige mix van mensen die nauw contact met elkaar hebben volgens Ruben. Het einde is bijna nabij, maar voor nu geniet Ruben nog een paar maanden van zijn groene jungle en buurtbewoners.

Woning van de week

Woon jij op een bijzondere plek in Utrecht, een huis met een verhaal of een Domstads droomhuis? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnenkijken!

Lees ook:

Binnenkijken bij Daisy en Patrick: ‘Het huis is al vier generaties in de familie’

Het was in eerste instantie niet te voorzien dat Daisy Scholte (35) en Patrick Boone (33) in het hui...

Binnenkijken bij Astrid en Tim in Hoograven: ‘Mijn moeder noemt het een museum’

Binnenkijken bij Kim en Michiel in hun jaren 30 woning: ‘De wc behangen was een behoorlijk karwei’

Binnenkijken bij Lisa in Ondiep: ‘Ik voel me hier als een vis in het water’

Binnenkijken bij Pim en Richard op de 27e etage van woontoren de SYP: ‘Met hoogtevrees is dit écht hoog’

adv.