Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Robins ‘tiny house’ in Lombok: ‘Spullen kan ik amper kwijt, maar het is wel knus!’

Door Marjolein Jansen 24 augustus 2020

Wat hebben we toch veel mooie woningen in Utrecht. Van nieuwbouw tot appartementen, elke week is het weer een verrassing voor ons wanneer we aanbellen bij iemand om binnen te kijken. Deze week kijken we binnen bij Robin Meerman (27). Zij woont in een zelfbenoemde tiny house, waar ze met haar creatieve brein een knus thuis heeft gemaakt van een kleine ruimte.

Robin heeft zo’n beetje overal in Nederland gewoond, maar Utrecht is toch echt haar eindstation. Ze zocht al een tijd naar een ruimte in onze stad waarvan ze haar eigen plek kon maken, toen dit kleine huis op haar pad kwam. “Het is heel knus om hier te wonen en ook al heb ik niet veel ruimte, ik ga hier voorlopig niet weg”, vertelt Robin.

Tekst loopt door onder de foto’s

Foto: Marjolein Jansen
Foto: Marjolein Jansen
Foto: Marjolein Jansen

Lombok-fan

Robin vindt Lombok geweldig, vooral de gemixte culturen en de drukte op straat maken haar een blije bewoner van de wijk. “Je vindt hier een mix van alles. Iedereen hier is zichzelf en daar voel ik me heel erg comfortabel bij.” Haar liefde voor culturen is ook terug te zien in de manier waarop ze de ruimte heeft vormgegeven. Veel voorwerpen in huis komen uit landen waar Robin op reis is geweest.

Ze heeft veel spullen uit Indonesië en Marokko, zoals bijvoorbeeld een lamp, kussens, kruidenpotjes en een poef. “Ik houd altijd de helft van mijn koffer vrij als ik op reis ga, omdat ik weet dat ik weer met nieuwe dingen voor mijn huis terugkom.” De rest van het interieur bestaat uit een mix van oude en nieuwe voorwerpen: “Als ik het goed bij elkaar vind passen, dan mag het in huis.”

Tekst loopt door onder de foto’s

Foto: Marjolein Jansen

Typisch Robin

Dit huisje is typisch Robin. In de woonruimte creëren de lichte kleuren en aardtinten een rustige sfeer en kleine details maken het gezellig. “Mijn huis hangt vol met illustraties van vrouwen en hun rondingen. De boodschap daarachter is rock your confidence; je bent goed zoals je bent.” Robin maakt zich op Instagram sterk voor body positivity en deelt veel foto’s en verhalen over dit onderwerp. De berichten die ze op Instagram plaatst zijn nu nog een hobby, maar ze droomt ervan om dit uit te breiden in de toekomst.

Tekst loopt door onder de foto’s

Foto: Marjolein Jansen

Kleine ruimte

De kleine ruimte binnen is niet heel handig voor het opbergen van spullen. Daarom heeft Robin allerlei manieren bedacht om de ruimte zo efficiënt mogelijk te benutten. “Ik heb boven op de muur bij mijn bed opbergboxen staan en ik heb een opberghok, maar alles bij elkaar blijft het beperkt.” Nog een efficiënt meubel: de inklapbare tafel, waaraan Robin veel heeft gewerkt de afgelopen tijd.

Officieel mag de woning gedeeld worden, maar in de praktijk lijkt Robin dat niet heel handig. “Ik zit hier prima nu, maar mocht er een partner komen dan is het echt te krap. Ik kan hier amper mijn eigen spullen kwijt.” Voorlopig zit ze hier goed. “Ik wil in ieder geval niet weg uit Utrecht, dat weet ik zeker.”

Tekst loopt door onder de foto’s

Foto: Marjolein Jansen

Picknickbanken voor de buurt

Met haar buren heeft Robin goed contact. Bovendien woont haar zusje ook in een klein huisje in hetzelfde blok. De styling van het huis is niet alleen bij de binnenkant gebleven. “Ik heb buiten picknickbanken neergezet en lampjes opgehangen, daardoor komen mensen uit de buurt hier soms samen, dat is supergezellig.”

Tekst loopt door onder de foto’s

Foto: Marjolein Jansen
Foto: Marjolein Jansen
Foto: Marjolein Jansen

Raamgesprekken

De bank is Robins favoriete plek in het huis. Hij staat tegen het raam en er lopen flink wat mensen langs gedurende de dag. “Als ik het raam open heb staan kijken veel mensen naar binnen of hangen ze hun hoofd er zelfs doorheen.” Heel erg vindt ze dat niet, als ze er genoeg van heeft doet ze de gordijnen gewoon dicht. “Soms komen mensen wat vragen door het raam heen, dat is toch uniek.”

Tekst loopt door onder de foto’s

Foto: Marjolein Jansen

Woning van de week

Woon jij op een bijzondere plek in Utrecht, een huis met een verhaal of een Domstads droomhuis? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnen kijken!

Lees ook:

Binnenkijken bij Loes in Pijlsweerd-Zuid: ‘Dit huis voelt als dat van Friends’

Wat hebben we toch veel mooie woningen in Utrecht. Van nieuwbouw tot appartementen, elke week is het...

Binnenkijken bij Marleen en Ruben in Lombok: ‘De draagbalk in de keuken is ons pièce de résistance’

Binnenkijken in de Utrechtse woonboot van Anne-Marie en Rex: ‘Iedereen heeft hier het vakantiegevoel’

Binnenkijken bij Huize Panda in Kanaleneiland: ‘Wij zijn best trots op onze biertoren’

Binnenkijken bij Anne en Dennis: ‘We noemen het ons mini-boerderijtje in het centrum’

Binnenkijken bij Zita en Ziyad aan de Muntkade: ‘We delen een dakterras van 80 vierkante meter met alle buren’

adv.