Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Rianne: ‘In mijn kamer zie je dat ik fan ben van kunst’

Door Sarah van Batenburg 13 januari 2020

Deze week kijken we binnen bij Rianne (21). Na veel in onderhuur gezeten te hebben, zit ze nu sinds een maand eindelijk op haar plek in Oudwijk. Via een berichtje nodigt Rianne ons uit, omdat ze zo blij is met haar interieur. Die uitnodiging nemen we graag aan!

Van het hoge noorden naar Utrecht

Als we vragen aan Rianne hoe ze hier terecht is gekomen lacht ze. “Nou dat was nog wel even spannend.’’ Rianne komt uit Franeker, Friesland. Vanwege haar studie in Amsterdam is ze verhuisd naar Utrecht. “Ik vond Utrecht net iets toegankelijker en gezelliger.’’ Dat ze uiteindelijk deze kamer kreeg was een gelukje. ‘’Ik heb al een paar keer in onderhuur gezeten voordat ik hier terechtkwam. Het was nog spannend of ik weer een nieuwe plek ging vinden. Maar toen mocht ik de kamer hierboven onderhuren.”

“Na een paar maanden ging degene uit deze kamer weg en nu zit ik hier.’’

Uitzicht op de Dom

‘’Deze kamer is lekker ruim en heeft ook veel grote ramen. Dat sprak me ook erg aan. Ik kan zelfs in de herfst en winter de Dom in de verte zien!’’ Alleen als de bomen weer in bloei komen te staan is het uitzicht weg. Ook bevalt de wijk erg. ‘’Er staan hier hele mooie huizen en ik vind het ook een vrij groene buurt. Overal mooie hoge bomen en leuke tuintjes. En wat helemaal gaaf is dat het Wilhelminapark gewoon mijn voortuin is. Ik loop de straat uit en ik sta in het park.’’

Tekst gaat door onder de foto’s

Blauw en geel

Als je de kamer van Rianne binnenloopt valt de grote blauwe muur direct op. “Nu ik eindelijk mijn eigen plekje heb, wilde ik er echt wat moois van maken. Iets waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. En ik vond de combinatie blauw met geel erg mooi.’’ Dat Rianne het leuk vindt om met haar interieur bezig te zijn, komt doordat ze vormgever is. “Als vormgever doe ik mijn best om mooie dingen te maken, dus nu ook mijn kamer,’’ vertelt Rianne. ‘’Het was wel een hele opgave. Ik heb die muur denk ik vijf keer moeten verven voordat de kleur goed dekte.”

Of het aan de verf lag of aan haar, weet Rianne niet

Fan van kunst

“Dat ik fan van kunst ben zie je wel in mijn kamer.’’ In haar kamer hangt een groot exemplaar van het Meisje met de parel. ‘’Toen ik mijn kamer mocht inrichten heb ik veel tijd doorgebracht op het internet om spulletjes te zoeken en inspiratie op te doen.’’ Ook heeft ze in haar kamer subtiele Van Gogh referenties zoals kleine kaartjes. ‘’Een van die kaartjes heb ik zelf gevonden in een winkeltje in het centrum. Toen ik die zag moest ik die gewoon hebben!’’

Teveel om te kiezen

Als we Rianne vragen naar haar favoriete plekje in haar kamer kijkt ze rond. “Meerdere eigenlijk. Oh nee, wat een moeilijke vraag,’’ lacht ze. ‘’Ik vind het stukje bij de ingang erg mooi met dat schilderij erboven. Maar ik ben ook heel blij met mijn zithoek. Die is huiselijk en gemoedelijk.’’ Nog een keer kijkt Rianne de kamer rond. ‘’Oh ja, en mijn muziekhoekje. Daar ben ik ook heel blij mee. Eigenlijk ben ik blij met alles.’’

Tekst gaat door onder de foto’s 

Een stukje thuis

Op de mantel van de haard staat een print met Franeker erop. “Je ziet wel vaker dat mensen zo’n print van een stad in hun huis hebben hangen en ik vond dat best leuk. Toen dacht ik, waarom zou ik zo’n print kopen als ik dat ook zelf kan maken? Dus toen ben ik in Photoshop aan de slag gegaan en kwam dit eruit.’’ Zo heeft Rianne toch ook nog een stukje van thuis in haar kamer.

Woning van de week

Woon jij op een bijzondere plek in Utrecht, een huis met een verhaal of een Domstads droomhuis? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnen kijken!

Lees ook: 

Binnenkijken bij Olaf aan de Oudegracht: ‘Ik ga deze plek straks verschrikkelijk missen’

Wanneer we een uitnodiging krijgen van Olaf (43) om binnen te kijken bij zijn werfhuis, kunnen we na...

Binnenkijken bij Mirou: ‘Dankzij verschillende huisgenoten hebben we een bonte verzameling aan spullen’

Binnenkijken bij Imogen: ‘Altijd als ik in deze straat kom, kom ik tot rust’

adv.