Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Pim en Richard op de 27e etage van woontoren de SYP: ‘Met hoogtevrees is dit écht hoog’

Door Noortje Janssen 14 september 2020

Pim (25) en Richard (24) wonen nu al zo’n anderhalf jaar in de woontoren de SYP, gelegen in het Utrechtse stationsgebied. Vanuit Pims vorige woning had hij perfect uitzicht op de bouw van de toren. “Toen ik dat zag dacht ik: daar wil ik wel wonen.”

De toren stond ongeveer binnen anderhalf jaar overeind. Vervolgens heeft Pim zich ingeschreven voor een woning in het pand. Maar het bleef niet bij een simpele inschrijving. “Je moest tien plekken aanklikken waar je zou willen wonen”, vertelt Pim. Vervolgens is er door de organisator van het complex een appartement uitgekozen. Wonder boven wonder was dit exact het appartement dat Pim en Richard graag wilden hebben: een appartement op de 27e verdieping, op de hoek van het gebouw.

Hotel

De met vloerbedekking beklede gangen en huisnummers op de muur voelen aan alsof je door een chic hotel wandelt. Met de lift bereik je vliegensvlug het dakterras dat op negentig meter hoogte ligt. Als Pim en Richard in een goede bui zijn, nemen ze nog weleens de trap. De bewoners van het gebouw hebben zelfs een challenge opgericht. “De snelste score op het moment is binnen twee minuten en 54 seconden van begane grond tot het dakterras met de trap”, vertelt Pim. “Ik haalde de vier minuten niet eens”, vertelt Richard al lachend over zijn poging.

Tekst loopt door onder de foto’s

Foto: indebuurt Utrecht
Foto: Pim van Gurp
Foto: Pim van Gurp
Foto: indebuurt Utrecht
Foto: indebuurt Utrecht

Fanatiek

Een fancy naam voor hun interieur stijl hebben ze niet. “Als het maar mooi is”, grapt Richard. “Het is een beetje een samenraapsel van de meubels uit onze vorige woningen”, vertelt Pim. Het meest essentiële en geliefde meubelstuk van de twee is de spelletjeskast aan de muur: er kan bijna geen speldoos meer bij. “Zoals je ziet houden we erg van spelletjes”, zegt Pim lachend terwijl hij ieder deurtje een voor een open trekt.

Utrechtse skyline

Hun favoriete plek in huis is vrij voorspelbaar. “Ik sta heel vaak bij het raam”, vertelt Richard. Vanuit het raam kun je heel Utrecht van bovenaf bekijken. Als je goed kijkt, kun je in de verte zelfs Amsterdam zien liggen. Soms werken ze op hun laptop aan de eettafel, met uitzicht op de stad. Afgeleid door alle auto’s en stipjes die voorbij sjezen, zijn ze al lang niet meer. “Het is net een soort behang geworden voor ons”, grapt Richard. De twee zullen nooit gewend raken aan het uitzicht. “Ik sta nog iedere dag vol bewondering uit het raam te kijken”, vertelt Pim. Bij de vraag wat mensen zeggen als ze hier voor het eerst komen, zeggen de twee ‘wow!’ in koor. Of óók een bekende variant: “Ik kan mijn huis zien vanaf hier!”.

Tekst loopt door onder de foto’s

Foto: Pim van Gurp
Foto: Pim van Gurp
Foto: Pim van Gurp
Foto: indebuurt Utrecht

Hoogtevrees

De twee hebben een balkon waar ze vrijwel de hele dag kunnen genieten van de zon. Met hoogtevrees wil je hier liever niet zitten. Alhoewel, zelfs binnen kan de vrees voor hoogte je bekruipen. “Als je hoogtevrees hebt, is dit wel écht heel hoog”, zegt Richard. Dat was ook bij Pims vader in eerste instantie het geval. “Tijdens de verhuizing bleef hij zo dicht mogelijk tegen de muur staan”, vertelt Pim lachend. “Inmiddels is hij er wel aan gewend.” Zelfs zonder hoogtevrees is de hoogte niet mis, maar in ruil daarvoor heb je wel het mooiste uitzicht van heel Utrecht. Zonsondergang inbegrepen!

Woning van de week

Woon jij op een bijzondere plek in Utrecht, een huis met een verhaal of een Domstads droomhuis? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnen kijken!

Lees ook:

Binnenkijken bij Nikkie in een voormalige meisjesschool: ‘Ik wilde een klimrek als roomdivider’

De voormalige meisjesschool waarin Nikkie den Dekker (28) woont, is gebouwd in 1910 en ligt in de wi...

Binnenkijken bij Robins ‘tiny house’ in Lombok: ‘Spullen kan ik amper kwijt, maar het is wel knus!’

Binnenkijken bij Loes in Pijlsweerd-Zuid: ‘Dit huis voelt als dat van Friends’

Binnenkijken bij Marleen en Ruben in Lombok: ‘De draagbalk in de keuken is ons pièce de résistance’

Binnenkijken in de Utrechtse woonboot van Anne-Marie en Rex: ‘Iedereen heeft hier het vakantiegevoel’

adv.