Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Pascal in Hoograven: ‘De jukebox zag ik in een film van Quentin Tarantino’

Door Bonnie Dekkers 13 april 2020

Voor onze rubriek ‘Binnenkijken bij’ gaan wij wekelijks op pad en kijken wij binnen bij Utrechtse woningen. Nu ook wij thuiswerken en ons huis zo min mogelijk verlaten, kijken we via onze laptop virtueel binnen bij Utrechters. De foto’s worden door de bewoners gemaakt. Deze week kijken we binnen bij Pascal (47), die een supertof appartement heeft in Hoograven.

Pascal woont sinds 2000 in Utrecht. Hij kwam hier voor zijn studie en bleef plakken. Wel maakte hij een kort uitstapje naar Rotterdam om daar in een barbershop te werken. Sinds vier jaar is hij terug in Utrecht en hier heeft hij zijn eigen barbershop Monsieur Moustache aan de Oosterkade. Zijn appartement vond hij online. “Ik was op zoek naar een plek waar ik mijn auto’s en motoren kwijt kon. Daarvoor was niet zoveel keuze in Utrecht, dus ik kwam al snel uit op deze woning.”

Jaren ’50 en ’60

Het interieur van Pascals huis valt direct op. Hij vertelt dat hij gek is op vintage, kringloop en de jaren ’50 en ’60. “De bamboebanken zag ik ooit in een film uit de jaren ’40 of ’50 en wilde ik ook hebben. Op Marktplaats zocht ik naar bamboemeubelen en vond ze daar met een andere print. Ik vind de Hawaï-print heel cool, alleen kon ik die stof nergens vinden.” Uiteindelijk vond hij die, ironisch genoeg, bij een vrouw in Hawaï. “Van 35 meter stof heb ik kussens voor op de stoelen en bank laten maken.”

Tekst loopt door onder de foto’s 

Foto: Pascal Bannink
Foto: Pascal Bannink

Hawaï en oude muziek

Pascal vertelt: “De passie voor oude muziek is ooit ontstaan door het kijken van de film The Blues Brothers. Het was de eerste film die ik in de bioscoop zag. De artiesten die je daarin ziet vond ik geweldig. Door die film ging er een deurtje voor mij open. Zo werden de jaren ’50 en ’60 een hobby en lifestyle. Ik heb veel rock ’n roll feestjes georganiseerd in de EKKO en Tivoli.”

En het Hawaï-thema dan? “In de jaren ’50 ontstond de Rockabilly scene. Het kenmerkt zich onder andere door tropische tiki bars, rock, oude auto’s.” Dat Pascal de twee samenbrengt in zijn huis, is dus niet zo gek.

Tekst loopt door onder de foto’s 

Grammofoon | Foto: Pascal Bannink
Pascal is erg trots op zijn speaker | Foto: Pascal Bannink
Foto: Pascal Bannink
Foto: Pascal Bannink
Foto: Pascal Bannink

Quentin Tarantino

Een opvallend item is de jukebox. Ook hierachter schuilt een bijzonder verhaal. Zo vertelt Pascal dat Quentin Tarantino in al zijn films dezelfde jukebox heeft staan. “Die is vrij duur. Ik ging googelen welke het was, de jukebox is van het merk Ami. Er bleek nog een variant van te zijn, die vond ik leuker en is minder uitgesproken. Die staat nu in mijn huis.”

Tekst loopt door onder de foto

De jukebox | Foto: Pascal Bannink

Ontbijten op het balkon

Nu de zon vaker schijnt, zit Pascal graag buiten. “In de ochtend zit ik op mijn balkon lekker te ontbijten. Om het wat meer eigen te maken heb ik bamboeschermen neergezet.” Op zijn balkon staan ook veel planten, waaronder een grote bananenplant. Het doet ons denken aan een eiland. Hawaï, misschien?

Tekst loopt door onder de foto’s

Foto: Pascal Bannink
Foto: Pascal Bannink

Het zijn maar spullen

“Sommige dingen die ik heb zijn heel oud of moeilijk te vinden. Bijvoorbeeld de lamp met de zeemeermin. Die komt uit de jaren ’50 en zie je niet zoveel. Om die te bemachtigen heb ik een biedingsoorlog op Marktplaats doorstaan.”

Mocht er ooit brand in zijn huis uitbreken, dan weet Pascal wel wat hij mee zou nemen.
“Een klein stalen visje dat van mijn opa is geweest. En een foto van mijn vader. Ik vind het leuk om dingen te verzamelen, maar ik vind ook dat het maar spullen zijn.”

Tekst loopt door onder de foto’s

Foto: Pascal Bannink

Lees ook: 

Binnenkijken bij Jacky in Nieuw Engeland: ‘Het is wat groot voor een persoon, maar ik blijf hier voorlopig wonen’

Voor onze rubriek ‘Binnenkijken bij’ gaan wij wekelijks op pad en kijken wij binnen bij Utrechtse wo...

Binnenkijken bij Kayleigh in de Zeven Steegjes: ‘Alles is schots en scheef, maar ik wil hier echt niet uit’

Oproep: laat jouw woning zien in een virtuele editie van ‘binnenkijken bij’

 

adv.