Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Nikkie in een voormalige meisjesschool: ‘Ik wilde een klimrek als roomdivider’

Door Noortje Janssen 7 september 2020

De voormalige meisjesschool waarin Nikkie den Dekker (28) woont, is gebouwd in 1910 en ligt in de wijk Buiten Wittevrouwen. Ongeveer een jaar geleden is het pand helemaal gerenoveerd en omgetoverd tot een kleinschalig appartementencomplex. In haar appartement heeft Nikkie ervoor gezorgd dat de historie van het gebouw niet verloren gaat.

Toen Nikkie en haar vriend Marc een jaar samen waren, wilden ze graag gaan samenwonen. Tijdens haar zoektocht naar een woning met karakter kwam Nikkie op een Facebookpagina terecht van een voor haar onbekende makelaar: Donné vastgoed. De karakteristieke woningen uit hun aanbod spraken haar aan, dus stuurde ze een berichtje. Tot haar grote verbazing was ze een van de eersten die contact had opgenomen, en toen ging het balletje rollen. Nikkie en haar vriend waren vanaf dat moment – ongeveer een jaar geleden – de gelukkige eigenaren van een spiksplinternieuw appartement op een toplocatie.

Ideaal

Buiten Wittevrouwen heeft voor Nikkie en haar vriend de ideale ligging. Het is the best of both worlds, vertelt ze. “Je bent in principe zo in de stad, maar woont net ver genoeg zodat je niet de drukte meekrijgt.” Verder houden de bewoners van de wijk regelmatig contact. “Er wordt waarschijnlijk binnenkort zelfs een straatfeest gehouden”, vertelt Nikkie.

Smaakvol

Nikkies appartement lijkt ingericht door een interieurdesigner. Stiekem is ze dat ook wel een beetje. Ze heeft een Instagram-account waar ze foto’s van haar eigen interieur plaatst. “Ik doe dit niet voor het geld, maar gewoon omdat ik het leuk vind.” Dat er over het interieur is nagedacht, merk je aan alles. “Het is een mix van de Scandinavische en vintage stijl”, legt Nikkie uit. Het interieur is vrij wit met veel lichte tinten, maar het kan Nikkie niet wit genoeg. “Als het aan mij zou liggen zou ik het nog witter willen.” Er valt een stilte. “Maar dat vindt mijn vriend niet oké”, besluit ze lachend.

Back to school

Hier en daar zijn er persoonlijke elementen toegevoegd aan de ruimte. Zo kwam Nikkie zelf op het idee om een klimrek midden in de woonkamer te plaatsen. Op marktplaats heeft ze er eentje weten te scoren. “Ik wilde een klimrek als roomdivider”, vertelt ze. Alhoewel het Nikkies favoriete item in huis is, heeft haar vriend nog steeds zijn twijfels. “Ik wilde de schoolse elementen terugbrengen”, vertelt ze terwijl ze om zich heen kijkt. Zo zijn er nog meer kleine details in de ruimte die refereren naar het verleden van het pand. Nikkie heeft een ouderwetse glazen wereldbol omgetoverd tot een lamp en er staan overal stekjes op water in reageerbuizen. Zelfs de koffie wordt gezet door middel van een grote scheikundebeker.

Creatief

Nikkie is niet vies van een creatief project als het aankomt op haar interieur. Zo heeft ze de plafondlamp geheel zelf gemaakt met een linnen sjaal van de H&M en een beetje bamboe hout. Ze baseerde het design op een bestaande lamp. “Nieuw zijn ze rond de 400 euro en hier was ik ongeveer een paar tientjes aan kwijt”, vertelt Nikkie trots.

Woning van de week

Woon jij op een bijzondere plek in Utrecht, een huis met een verhaal of een Domstads droomhuis? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnen kijken!

Lees ook:

Binnenkijken bij Robins ‘tiny house’ in Lombok: ‘Spullen kan ik amper kwijt, maar het is wel knus!’

Wat hebben we toch veel mooie woningen in Utrecht. Van nieuwbouw tot appartementen, elke week is het...

Binnenkijken bij Loes in Pijlsweerd-Zuid: ‘Dit huis voelt als dat van Friends’

Binnenkijken bij Marleen en Ruben in Lombok: ‘De draagbalk in de keuken is ons pièce de résistance’

Binnenkijken in de Utrechtse woonboot van Anne-Marie en Rex: ‘Iedereen heeft hier het vakantiegevoel’

Binnenkijken bij Huize Panda in Kanaleneiland: ‘Wij zijn best trots op onze biertoren’

adv.