Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Marjolein in Zuilen: ‘Ik ben heel blij met het bad in mijn slaapkamer’

Aangeboden door Smarter Living 21 november 2020

Voordat Marjolein van Eck (28) in Utrecht kwam wonen, had ze een huis in Zeist. Na vijf jaar daar besloot ze op zoek te gaan naar een koopwoning in Utrecht: de stad waar haar vader werd geboren en waar ze tijdens haar jeugd al graag kwam. Bij het eerste huis dat ze bezichtigde was het gelijk raak: “Deze woning was heel oud toen ik kwam kijken, maar na een blik op de en suite-deuren wist ik: dit huis moet ik hebben.”

Marjolein kocht haar jaren 30 woning in Zuilen in december 2018, maar kon er pas vier maanden later intrekken. “Het huis is eerst volledig gestript en verbouwd”, vertelt de Utrechtse salesmanager. Wat er in die maanden zoal gedaan moest worden? “Er was nog geen centrale verwarming en boven waren vier kleine kamertjes waarvan ik twee grote kamers wilde maken. Ook is er een volledig nieuwe keuken gekomen.” Een pittige klus, maar gelukkig kreeg Marjolein daarbij wel hulp. “Mijn vader en zijn broer hebben de hele verbouwing gedaan. Ik heb vooral geschilderd en aanwijzingen gegeven”, zegt ze lachend.

Tekst gaat verder onder de foto

keuken Marjolein
Foto: Marjolein van Eck

Details uit de jaren 30

Woningen uit de jaren 30 vindt Marjolein heel mooi, dus details uit dat tijdperk zijn vanzelfsprekend behouden gebleven in haar huis. “Ik ben groot fan van de en suite-deuren waar nog twee gele glas-in-loodramen inzitten en de schouw van de open haard met zwart marmer. De originele deuren heb ik ook erin gelaten, al hebben ze wel een likje verf gekregen.” Daarnaast is ook de houten steunbalk in haar slaapkamer een mooi detail, vindt ze zelf: “Dat geeft de ruimte voor mij echt een cottagesfeer.”

Oudroze, lichtgrijs en donkergroen

De inrichting van haar woning omschrijft Marjolein zelf als ‘simpel, maar wél warm en gezellig’. Zo heeft ze haar woonkamer opgeleukt met een zacht vloerkleed, een fluwelen fauteuil en een bijpassend poefje. “Al heb ik niet echt hele bijzondere meubelstukken, hoor. Ik heb zo goed als alles nieuw aangeschaft bij Karwei”, zegt Marjolein. “Ik moet wel zeggen: ik vind dingen gauw saai, dus koop ik regelmatig nieuwe kleedjes en kussentjes. Daarnaast is de muur al drie keer van kleur veranderd in twee jaar tijd. Eerst was ‘ie oudroze, toen lichtgrijs en sinds een paar weken donkergroen.”

Tekst gaat verder onder de foto’s 

Foto: Marjolein van Eck
Hond Disney | Foto: Marjolein van Eck

In haar woonkamer staan een paar van Marjoleins meest waardevolle spullen: “Boven de schuifdeuren is een nisje waar ik een paar boeken heb staan die veel voor mij betekenen. Zo is er het boek ‘Mam, vertel eens’ dat mijn moeder voor mij heeft volgeschreven. En er staat ook een boek van RuMag met daarin een hele lieve boodschap van een vriendin.”

Bijzonder: een vrijstaand bad in je slaapkamer

In Marjoleins slaapkamer valt ons oog direct op een heel bijzonder object: een vrijstaande badkuip. “Ik wilde sowieso een bad in huis en dacht: waarom niet in de slaapkamer? Heerlijk is het om op koude dagen lekker in bad te gaan en dan in één keer door te gaan naar bed.” Een badkuip in de slaapkamer komt niet heel vaak voor, maar gelukkig wist haar vader wel hoe hij deze woondroom kon realiseren: “Op een dag ging ik naar mijn werk, en toen ik thuiskwam stond dat bad daar ineens. Ik heb me er totaal niet mee bemoeid”, bekent Marjolein met een lach.

Tekst gaat verder onder de foto’s 

Foto: Marjolein van Eck
Foto: Marjolein van Eck

Een plek om heerlijk tot rust te komen

Wanneer we Marjolein vragen wat nu haar lievelingsplek in huis is, hoeft ze amper een seconde na te denken: ”Mijn slaapkamer. Door de donkerblauwe muur en leuke plantjes is het voor mij zo’n rustgevende plek. Soms ga ik al rond acht uur ’s avonds naar boven om nog een paar uur in bed te kunnen lezen. In het weekend zet ik vaak ’s ochtends een raam open en blijf dan nog lekker even liggen.”

Juist omdat de Utrechtse veel tijd doorbrengt in haar slaapkamer, heeft ze naast haar bed een glanzend wit stopcontact met dubbele USB-uitgang van Smarter Living geïnstalleerd. “Ik heb een werk- en privételefoon, en het was altijd heel onhandig om die allebei op te laden toen ik nog maar één stopcontact had. Door de USB-poortjes kan ik ze nu allebei de hele nacht laten opladen én kan zelfs mijn laptop aan de lader.”

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Marjolein van Eck

In een kwartiertje gepiept

Met haar 2USB inCharge PRO is Marjolein heel blij: “Ik neem de opladers van mijn telefoon soms mee naar werk en raak de ‘blokjes’ vaak kwijt. Dankzij dit stopcontact heb ik alleen nog de snoertjes nodig; dat is oprecht heel makkelijk. Tegenwoordig hebben veel mensen twee telefoons, en ik denk dat het voor hen handig zou zijn!” Ook de installatie was zo gepiept: “Binnen een kwartiertje was het klaar.”

Tijdelijk het derde 2USB-stopcontact gratis

Wil je ook van die handige 2USB-stopcontacten in huis, net als Marjolein? Met de indebuurt-kortingscode BF2020 krijg je tijdelijk het derde 2USB-stopcontact gratis (geldig van 23 november tot en met 4 december). Bekijk hier meer informatie over 2USB en/of bestel meteen. Goed om te weten: de stopcontacten van 2USB worden in Nederland ontwikkeld, zijn gegarandeerd veilig (KEMA-KEUR) en komen met drie jaar garantie. Klik op de oranje button hieronder om het assortiment te bekijken.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Smarter Living. Meer over Smarter Living ontdekken?

Smarter Living


Wilgenbos 20, Dordrecht

adv.