Binnenkijken bij Lisanne: ‘Ik heb een rustig plekje met veel privacy in de drukke binnenstad’

Foto: indebuurt Utrecht

Lisanne Huisman (32) is geboren in Vleuten en woont sinds 2018 in ‘Het huis met het ijzeren hek’. Dit monumentale gebouw staat midden in de binnenstad van Utrecht. Ondanks dat het pand veel bekijks trekt van toeristen en ze één straat verwijderd is van de drukke Voorstraat, ervaart ze haar woning als een plek waar ze tot rust kan komen.

Rust is voor de zelfbewuste Lisanne heel belangrijk. Sinds haar yoga retreat op Ibiza zes jaar geleden, heeft ze geleerd heeft om goed voor zichzelf te zorgen. Niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal. En daar hoort een fijne woning ook bij.

Veel geluk gehad

“Ik heb een tijdje in Zwolle gewoond voor mijn studie en daarna heb ik vlak bij de Donkere Gaard bij De Dom gewoond. Deze woning deelde ik met een vriendin en ik zat helemaal bovenin het dak. Op een gegeven moment had ik behoefte aan een ruimte voor mezelf waar ik m’n eigen ding kon doen.”

Ze schreef zich in voor dit monumentale pand. “Met geluk heb ik deze woning gekregen. Ik stond eigenlijk veertiende op de lijst, maar doordat andere kandidaten afvielen ben ik het toch geworden. Zo had één van de kandidaten iets aan zijn armen en waren de schuiframen te zwaar voor hem. De rest vond de ruimte te duur voor wat je krijgt.” Maar voor Lisanne is deze plek perfect en ze wil hier voorlopig dan ook niet weg.

Lees verder onder de foto’s >

Toplocatie

Ze is met name heel blij met de locatie. Lisanne: “Ik vind het wonen in de stad lekker aangezien je overal makkelijk heen kan. Als je wat vergeten bent in de supermarkt, dan kan je hier tot tien uur ’s avonds nog wat halen. Daarnaast heb ik mijn vriendinnen in de buurt en wonen mijn ouders nog in Vleuten.”

Dat het pand midden in de stad staat, ziet ze niet als een probleem. “We hebben een grote tuin met hoge bomen. Dit dempt het het geluid een beetje van de drukke straat. Daarnaast hebben we uitzicht op de watertoren, wat heel leuk is. Aan de ene kant woon ik in de drukke binnenstad, maar toch heb ik een rustig plekje met veel privacy.”

En ondanks dat het pand achttien adressen heeft, is iedereen op zichzelf. “We organiseren bijvoorbeeld geen buurtbarbecue. Doordat we tussen andere panden zitten, wordt dit een soort klankkast. We veroorzaken al snel geluidsoverlast als we muziek aan hebben.”  

Lees verder onder de foto’s >

Trap nodig

Naast de locatie en de rustgevende tuin is Lisanne erg blij met haar studio. “Ik ben weg van de hoge plafonds, dat maakt het ruimtelijker. En ik heb veel licht.” Omdat de ruimte niet groot is, hebben de vorige bewoners een inbouwkast en ombouw voor de keuken gemaakt. “Mijn bed is hierdoor boven de keuken. Met een trap klim ik in mijn bed. Met warm weer wordt mijn studio zo heet dat ik regelmatig op de bank slaap.”

Lees verder onder de foto’s >

Gevoel voor styling

Nog niet zo lang geleden waren de muren spierwit, maar Lisanne is gek op eyecatchers in haar huis. Zo heeft ze onlangs haar muren een kleur gegeven en staat er een hangstoel in de woonkamer waar ze zelf nooit in zit. “Met name visite zit hierin, maar ik vind hem gewoon mooi staan in het interieur.”

Dat ze gevoel heeft voor interieurstyling komt niet uit de lucht vallen. Ze heeft namelijk de studie Nimeto gedaan, gevolgd door interieurvormgeving op Artes. “Ik word ook vaak gevraagd door vrienden en familie voor advies. Zo heb ik geholpen met de styling van mijn vaders fysiopraktijk.”

Lees verder onder de foto >

Foto: indebuurt Utrecht

Helemaal Lisanne

Hoe ze haar eigen stijl omschrijft? “Ik heb denk ik een hele specifieke stijl. Mensen zeggen altijd, dit is helemaal Lisanne. Maar wat is dat dan? Qua kleding ben ik heel basic, maar mijn interieur is heel divers.”

Zo heeft ze niet één winkel waar ze haar spullen vandaan haalt. “Mijn favoriete winkels zijn H&M en ZARA home. De letterbak aan m’n muur komt uit een tweedehands winkel. Maar ik haal ook spullen bij Sissy Boy en de Hema. Het is maar net wat ik tegenkom.”

Zolang het maar in het plaatje dat ze in haar hoofd heeft past. “Ik ben een echte interieur addict. Ik zit veel op Pinterest, dus dan bewaar ik wat ik leuk vind. Nu wil ik graag nog een suède bank en een dressoir van twee meter. Ik heb nog zoveel ideeën.”

Lees verder onder de foto’s >

Interieur addict

Niet zo gek is het dat er spullen in haar huis staan die je nergens anders krijgt. “Het kistje is van m’n opa en oma van moeders kant geweest. Daar gingen ze vroeger mee op vakantie. Hij was groen, maar ik heb hem overgeschilderd. Hier heb ik inmiddels een beetje spijt van, want die kleur paste hier goed bij.”

“De tafel is van The Happy Toko geweest. Ze zaten in een pand in de buurt en toen ze verhuisden verkochten ze die via Instagram. Ik vind hem eigenlijk wel cool. Het blad is zwaar, dus ik heb er wel een poot tussen gezet.”

“Mijn maanschildering heb ik zelf heb gemaakt met acrylverf. Mensen zeggen dan: wow, waar heb je die vandaan? Ik voel me trots als ik zeg dat ik hem zelf geschilderd heb.”

Lees verder onder de foto’s >

Zelfverzekerd

Naast mooie items is het interieur van Lisanne meer dan dat. Eigenlijk is het een afspiegeling van wat zij belangrijk vindt in het leven. Zo vertelt ze over een yoga retreat op Ibiza die veel verandering in haar leven heeft gebracht. “Ik heb daar mooie inzichten gedaan over wat ik wil in mijn leven.”

Dankzij deze ervaring durft ze nu te freelancen. In 2017 heeft ze haar eerste yoga certificaat behaald en nu geeft ze yogalessen op basis van de maanstanden. “Ik heb onderzoek gedaan naar de invloed van de maan op fysiek en mentaal vlak. Dit is nu mijn houvast in mijn leven.”

Daarnaast werkt ze sinds twee jaar als model. “De foto’s aan mijn muur zijn van mijn eerste boudoir shoot. Dit gaf zo’n boost aan mijn zelfvertrouwen dat ik hier meer mee wilde doen.” Ze schreef zich in bij bureaus en doet nu commerciële klussen. “Vroeger was ik een onzeker en timide meisje. Ik kreeg regelmatig te horen dat ik fotogeniek was en iemand zei ooit: je hebt zo’n mooi lach, je moet je inschrijven bij een bureau. Maar dat durfde ik niet. Yoga heeft hier zeker een grote rol in gespeeld. Dankzij yoga heb ik geleerd om meer van mezelf te houden.”

Mogen we bij jou binnenkijken?

Jouw beurt! Wil jij laten zien hoe tof jouw woning eruitziet? Stuur een mail naar [email protected]. Misschien woon je wel in een hip appartement in Lombok of heb je een leuke woning in Vleuten. Of je in een studentenkamer of stadsvilla woont; over iedere woning is wel iets te vertellen.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “[VIDEO] Binnenkijken bij Marijn en Gwen: ‘De regenbooggang was een compromis’”

[VIDEO] Binnenkijken bij Marijn en Gwen: ‘De regenbooggang was een compromis’

Ga naar “Woon je in Utrecht en mogen we bij jou binnenkijken? Geef je op voor onze rubriek!”

Woon je in Utrecht en mogen we bij jou binnenkijken? Geef je op voor onze rubriek!

Ga naar “Binnenkijken bij Karlijn in Abstede: ‘Voor ik hier woonde, droomde ik al van dit huis’”

Binnenkijken bij Karlijn in Abstede: ‘Voor ik hier woonde, droomde ik al van dit huis’

In onze gids

Ga naar “Heirloom – Venues of Utrecht”

Heirloom – Venues of Utrecht

 • Kantooradres: Pausdam 10
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Paushuize Eeuwdiner UtrechtPaushuize Eeuwdiner Utrecht
Ga naar “Miyagi & Jones Utrecht”

Miyagi & Jones Utrecht

 • Veemarktplein 42
 • Restaurants en horeca
 • 16:00 - 22:00
  4,4
  (1,0k)
sushi restaurant utrechtsushi restaurant utrecht

Nu geopend

4,4
(1,0k)

Aanbiedingen

Ga naar “Kerstbrunch Centraal Ketelhuis”

Kerstbrunch Centraal Ketelhuis

 • Het Centraal Ketelhuis
 • Geldig t/m 26 december 2022

Topper

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Remia saus van € 2,05 voor € 0,99”

Remia saus van € 2,05 voor € 0,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 6 december 2022
Ga naar “Lamswollen sloffen vanaf € 22,99”

Lamswollen sloffen vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Vacature Zelfstandig werkend kok”

Vacature Zelfstandig werkend kok

 • Heirloom – Venues of Utrecht
 • Fulltime/Parttime
Het team | Foto: Dominique Egging FotografieHet team | Foto: Dominique Egging Fotografie

Topper

Ga naar “Vacature Manager bediening”

Vacature Manager bediening

 • Heirloom – Venues of Utrecht
 • Fulltime/Parttime
Het team van Heirloom | Foto: Dominique Egging FotografieHet team van Heirloom | Foto: Dominique Egging Fotografie

Topper

Ga naar “Medewerker housekeeping”

Medewerker housekeeping

 • Grand Hotel Karel V
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Allround winkelmedewerker Jamin Utrecht Hoog Catharijne”

Allround winkelmedewerker Jamin Utrecht Hoog Catharijne

 • Jamin
 • Parttime
Jamin
Ga naar “Administratief Medewerker”

Administratief Medewerker

 • Page Personnel
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Kerstmarkt in Hoef en Haag”

Kerstmarkt in Hoef en Haag

 • Hoef en Haag C.V.
 • 17 december 2022
kerstmarkt hoef en haag agendakerstmarkt hoef en haag agenda

Topper

Ga naar “Kerstmarkten in Utrecht”

Kerstmarkten in Utrecht

 • Van 8 dec t/m 23 dec
Kerstmarkten Utrecht
Ga naar “We All Love 80’s 90’s 00’s NYE – Winkel van Sinkel”

We All Love 80’s 90’s 00’s NYE – Winkel van Sinkel

 • Winkel van Sinkel
 • Van 31 dec t/m 1 jan
Ga naar “Dance classics in the mix”

Dance classics in the mix

 • 21 januari 2023
Ga naar “Muzikale herdenking: Liedje voor een dierbare”

Muzikale herdenking: Liedje voor een dierbare

 • SENS uitvaarten
 • 11 december 2022