Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Larissa in de Schildersbuurt: ‘De gouden eenhoornlamp heb ik meegesleept door heel Amerika’

Door Bonnie Dekkers 15 juni 2020

Voor onze rubriek ‘Binnenkijken bij’ gaan wij wekelijks op pad en kijken wij binnen bij Utrechtse woningen. Nu ook wij thuiswerken, kijken we via onze laptop virtueel binnen bij Utrechters. De foto’s worden door de bewoners gemaakt. Deze week kijken we binnen bij Larissa (30), die met haar vriend Rei (35) en kat Barry vlakbij Stadion Galgenwaard woont.

Wanneer je bent geboren in Nieuwegein, opgegroeid in Houten en je ouders uit Utrecht komen, is de kans aanwezig dat je zelf ook in die laatst genoemde stad belandt. Kijk naar Larissa, die met veel plezier al vier jaar in Utrecht woont. “In mijn basisschooltijd gingen mijn moeder, zus en ik hier al winkelen.” Het is dus niet zo gek dat Utrecht altijd al als thuis voelde voor haar. “Ik zei tegen mezelf: als ik uit Houten wegga, wil ik hier wonen. Nu dat zover is, wil ik ook helemaal niet weg!”, vertelt Larissa ons.

Veel licht

Larissa en haar vriend wonen op de zevende etage van een monumentaal appartementencomplex in de Schildersbuurt. Larissa vertelt ons dat sommige dingen nogal ouderwets zijn. “We hebben twee liften, eentje gaat naar de even verdiepingen en de andere naar de oneven.” Hun huis bestaat uit zo’n tachtig vierkante meter: twee slaapkamers, een aparte keuken en L-vormige woonkamer. “Door de vele ramen komt veel licht binnen. Dat was ook een van de dingen waar ik meteen verliefd op werd toen we gingen kijken bij dit appartement.”

Tekst loopt door onder de foto’s 

De keuken | Foto: Larissa Verbon
De woonkamer | Foto: Larissa Verbon
De woonkamer | Foto: Larissa Verbon
Plantenhoekje in de woonkamer | Foto: Larissa Verbon
Larissa haar favoriete hoekje "Foto: Larissa Verbon | Foto: Larissa Verbon
De slaapkamer | Foto: Larissa Verbon

Kopen en retourneren

“We zijn allebei fan van lichte kleuren. Rei is vooral van het minimalistische, ik van ditjes en datjes. We beslissen samen wat er in ons appartement komt, maar ik heb wel meer de overhand. Zo heb ik dingen gekocht, opgehangen en gewacht op een reactie van Rei. Daarna kon ik het weer retourneren.”

Spiegelreflexcamera en poster met skeletten

Als we Larissa vragen aan welke spullen ze veel waarde hecht, moet ze even nadenken. “In de kast staat een analoge spiegelreflexcamera van mijn vader. Die doet het nog en die gebruik ik weleens. Achter de bank staat ook een poster die ik heb gekocht toen ik in New York was. Ik vind New York een heel toffe stad, ik kom er graag. En skeletten, daar houd ik wel van.”

Tekst loopt door onder de foto’s 

De spiegelreflexcamera | Foto: Larissa Verbon
De poster uit New York | Foto: Larissa Verbon

Gouden eenhoorn lamp

En dan is er nog een item dat we zeker niet mogen vergeten: in de slaapkamer staat een gouden lamp in de vorm van een eenhoorn. Larissa vertelt ons het verhaal erachter: “Die lamp heb ik bij Target in Florida gekocht. Dat was aan het begin van de reis die ik samen met mijn zussen door Amerika maakte. Vervolgens heb ik ‘m overal mee naartoe gesleept. Het is een heel groot ding en de witte lampenkap had ik steeds bij me als tweede stuk handbagage. De lamp is kitsch, maar tegelijkertijd heel leuk. Er hangt een mooie herinnering aan.”

Tekst loopt door onder de foto’s 

De gouden eenhoornlamp | Foto: Larissa Verbon
Foto: Larissa Verbon

Zomerproject

Dit jaar kunnen we niet echt op vakantie, maar Larissa komt de zomer wel door. “Ik ga ons balkon wat meer stijlen. Ik wil er een fijne plek van maken, zodat we hier veel tijd kunnen doorbrengen. De inrichting is alleen wat onhandig. Met een ingang vanuit de woonkamer en een vanuit de slaapkamer, kunnen we bijvoorbeeld geen bankje neerzetten.” Een uitdaging dus, maar wel een die de moeite waard is: het balkon van de twee heeft vrij uitzicht. “Alles is nu supergroen.”

Voelt als thuis

Niet alleen het uitzicht bevalt haar. “Dit huis voelde heel snel als thuis. Ik heb er vanaf het begin een goede vibe bij gehad. De combinatie van groen, rust en de binnenstad die dichtbij ligt, vind ik fijn. Je hebt in Utrecht sowieso alles wat je nodig hebt: winkels, hotspots, restaurantjes, voldoende groen. En als je wilt, kun je het allemaal lopen. We zouden heel graag een huis kopen, maar weten niet of dat lukt in Utrecht. Voor nu is het fijn om hier te blijven en te sparen. Ik wil nog niet weg hier!”

Woning van de week

Woon jij op een bijzondere plek in Utrecht, een huis met een verhaal of een Domstads droomhuis? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnen kijken!

Lees ook:

Binnenkijken bij Ben en Roos in Pijlsweerd: ‘Vanaf ons balkon genieten we van de stadsgeluiden’

Voor onze rubriek ‘Binnenkijken bij’ gaan wij wekelijks op pad en kijken wij binnen bij Utrechtse wo...

Binnenkijken bij Alex in de binnenstad: ‘Het is heerlijk om vanaf hier mensen te kijken’

5 x binnenkijken bij Utrechters die in de binnenstad wonen

Binnenkijken bij Karla in Overvecht: ‘Ik heb 300 planten’

Binnenkijken bij Sanne en Rein in Kanaleneiland: ‘Ons bad hangt aan het plafond’

 

 

 

 

adv.