Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Kirsten in de Neudeflat: ‘Aan deze kant voel ik mij veel meer thuis’

Door Bonnie Dekkers 27 april 2020

Voor onze rubriek ‘Binnenkijken bij’ gaan wij wekelijks op pad en kijken wij binnen bij Utrechtse woningen. Nu ook wij thuiswerken en ons huis zo min mogelijk verlaten, kijken we via onze laptop virtueel binnen bij Utrechters. De foto’s worden door de bewoners gemaakt. Deze week kijken we binnen bij Kirsten (38), zij verhuisde nog niet zo lang geleden binnen de Neudeflat van de Neudekant naar de Oudegrachtkant.

Kirsten woont sinds 2017 in de Neudeflat. Toch voelde zij zich in haar appartement aan de kant van de Neude nooit helemaal thuis. Zo miste ze onder andere de zon, had ze veel inkijk vanuit het oude postkantoor en vond ze het lastig om de ruimtes in te richten. Ze vertelt: “Mijn toenmalige buren gingen eind vorig jaar verhuizen en ik wist direct dat ik hun appartement aan de kant van de Oudegracht wilde overnemen. Ik kan de ruimtes naar mijn eigen smaak inrichten en voel mij hier helemaal thuis.”

Tekst loopt door onder de foto’s

De woonkamer | Foto: Kirsten Leeuwangh
De woonkamer | Foto: Kirsten Leeuwangh
De eethoek | Foto: Kirsten Leeuwangh
De slaapkamer | Foto: Kirsten Leeuwangh

Alles in de buurt

Kirsten is erg blij met haar appartement en de locatie: “Alles is meteen in de buurt. In het begin was het wel even wennen, aan de kant van de Neude zijn veel evenementen en heb je de terrassen, dat zorgt voor lawaai. Ik weet wel dat je ervoor kiest, maar sommige dingen vond ik wel heel vervelend. Aan deze kant is het rustiger. Als ik binnen zit met de ramen en deuren dicht, heb je niet het idee dat je in de stad woont. Daarnaast heb ik in de zomer van één tot acht uur zon. Ik zit dan ook graag op het balkon.”

Tekst loopt door onder de foto’s

Het balkon | Foto: Kirsten Leeuwangh
Uitzicht vanuit het balkon | Foto: Kirsten Leeuwangh
Aan de rechterkant zie je een stukje Oudegracht en Post Utrecht | Foto: Kirsten Leeuwangh

De bar

Wanneer Kirsten niet op het balkon geniet van het mooie weer, zit ze graag aan de bar die midden in de woonkamer staat. “Dat is wel echt mijn favoriete plekje. Wanneer vriendinnen langskomen, zitten we rondom de bar, lekker met een borrel en de muziek aan. Als ik alleen ben dan lig ik graag languit op de bank.”

Tekst loopt door onder de foto

De bar | Foto: Kirsten Leeuwangh

De piano die op de Neude viel

In de woonkamer van Kirsten staat een piano. “Ik heb dan wel een piano in huis, maar speel niet veel meer. Hij is gevallen midden op de Neude. Toen ik ging verhuizen naar mijn vorige appartement, heb ik ‘m zelf vervoerd en de piano is toen uit de wagen gevallen. Heel gênant. Toch wilde ik ‘m wel in mijn appartement zetten: er zit sentimentele waarde aan.”

Kirsten vertelt ons dat zijzelf als kind op deze piano speelde. Ook haar opa heeft er de nodige liedjes op gespeeld. “Toen ik van de middelbare school af ging, mocht ik een cadeau uitkiezen. Een computer of piano. Die keuze was snel gemaakt. Jarenlang heeft de piano bij mijn ouders gestaan, omdat ‘ie niet in mijn kleine appartementen paste. Toen zij gingen verhuizen heb ik besloten er hier ruimte voor te maken.”

Beelden met betekenis

Nog zoiets bijzonders zijn de twee beeldjes die Kirsten in haar huis heeft staan: “Die twee beeldjes heb ik los van elkaar gekregen, terwijl ze van dezelfde kunsthandelaar zijn. De hoge kreeg ik van mijn ouders toen ik geslaagd was voor mijn studie. Bij het beeldje zit een kaartje met een heel verhaal. Zo staat dit beeldje onder andere voor trots en de wereld ingaan. De kleine heb ik heel toevallig van mijn werk gekregen. Deze staat voor samenwerken, nieuwe stappen nemen. Ik vind het mooi dat er zulke bijzondere cadeaus bestaan voor het zetten van nieuwe stappen in je leven.”

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Kirsten Leeuwangh

Neudeflat

We merken dat Kirsten hier helemaal op haar plek zit. Ze vrolijkt haar appartement regelmatig op met bloemen (die haar twee katten dan wel weer opeten…) en is nog druk met haar eigen draai eraan geven. “Het leukst aan deze plek vind ik toch wel dat alles hier samenkomt. Als vrienden van mij in de stad zijn en we elkaar een tijd niet hebben gezien, spreken we hier af. Mensen kunnen makkelijk langskomen. Ik vind het heel leuk om in de Neudeflat te wonen. Zo hebben we een groepsapp met elkaar waarin veel wordt gedeeld. Mensen helpen elkaar, er worden dingen verkocht of geleend. Het is leuk om elkaar te helpen. En het is niet zo duur als veel mensen denken!”

Lees ook:

Oproep: laat jouw woning zien in een virtuele editie van ‘binnenkijken bij’

Eén van onze favoriete rubrieken op indebuurt is ‘binnenkijken bij’, waarbij we binnengluren bij and...

Binnenkijken bij Sanne en Rein in Kanaleneiland: ‘Ons bad hangt aan het plafond’

Binnenkijken bij Pascal in Hoograven: ‘De jukebox zag ik in een film van Quentin Tarantino’

Binnenkijken bij Jacky in Nieuw Engeland: ‘Het is wat groot voor een persoon, maar ik blijf hier voorlopig wonen’

adv.