Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Kayleigh in de Zeven Steegjes: ‘Alles is schots en scheef, maar ik wil hier echt niet uit’

Door Bonnie Dekkers 30 maart 2020

Voor onze rubriek ‘Binnenkijken bij’ gaan wij wekelijks op pad en kijken wij binnen bij Utrechtse woningen. Nu ook wij thuiswerken en ons huis zo min mogelijk verlaten, kijken we via onze laptop virtueel binnen bij Utrechters. De foto’s worden door de bewoners gemaakt. En dat het goed lukt, lees je deze week. We kijken binnen bij Kayleigh (30) en haar hond Sjors, die in de Zeven Steegjes wonen.

Geboren en getogen in Utrecht

Kayleigh is geboren en getogen in Utrecht en woont tegenwoordig in de Zeven Steegjes. Ze noemt het ook wel haar ‘mini-huisje’, vanwege de kleine oppervlakte. “Dit huisje is een monumentaal pand. Ik heb het gevonden via een organisatie die dit soort woningen verhuurt. Ik woon hier nu ruim zeven jaar met heel veel plezier. Alhoewel alles schots en scheef is en ik verlang naar meer ruimte, wil ik er echt niet uit. Het huis heeft karakter en binnen vijf minuten ben ik in de stad.”

De straat van Kayleigh | Foto: Kayleigh van Kesteren

Arbeidershuisjes

De Zeven Steegjes is een volksbuurtje om de hoek van het Ledig Erf. Je vindt hier arbeidershuisjes, gebouwd voor de fabriek die hier vroeger stond. Kayleigh vertelt ons dat gezinnen hier met z’n twaalven woonden. Je kunt het je haast niet voorstellen, omdat Kayleigh hier nu alleen woont. “Tegenwoordig zijn de steegjes een toeristische attractie. Er rijden veel mensen met de fiets of Segway doorheen.”

De buurvrouw van Kayleigh is midden zestig en woont hier vanaf haar geboorte. Veel families wonen er al van generatie op generatie. “Nu zie je wel meer studenten en starters, maar niet heel veel.”

Hoekje van de bank

In de zomer zit Kayleigh vaak op een stoel voor deur, met een boek en kop koffie. Wanneer ze niet buiten zit, kruipt Kayleigh graag in een hoekje op de bank. “Vanaf hier kan ik het hele huis doorkijken, een boek lezen of tv kijken.” Hond Sjors vergezelt haar dan. Een andere fijne plek is haar bed, deze staat onder een raam. “Het wordt er lekker warm als de zon erop schijnt!”

Tekst loopt door onder de foto’s

Favoriet plekje: het bed | Foto: Kayleigh van Kesteren
Foto: Kayleigh van Kesteren
Nog een favoriet plekje: de bank | Foto: Kayleigh van Kesteren
Sjors houdt Kayleigh altijd gezelschap | Foto: Kayleigh van Kesteren

Gekleurde chaos

Kayleigh is altijd wel bezig met haar huis, iets wat ze van haar moeder heeft. Hoe je haar stijl het beste omschrijft? Lachend zegt ze: “Gekleurde chaos”.

Tekst loopt door onder de foto’s

Foto: Kayleigh van Kesteren
Foto: Kayleigh van Kesteren
Foto: Kayleigh van Kesteren
Foto: Kayleigh van Kesteren
Foto: Kayleigh van Kesteren

Zoete inval

Haar huis mag dan oud zijn, de Utrechtse wil voor geen goud weg. “Alles is enkele beglazing, waardoor er veel tocht is. Ik ben een koukleum en zit dan vaak met dikke sokken aan en een deken om. Maar, mijn woning ligt zo centraal. Midden in de stad met het park naast de deur en tóch heb ik alle rust. Soms lijkt het een buurthuis voor vrienden. Als we bijvoorbeeld naar de stad gaan, komt iedereen hier samen. Het is een zoete inval.”

Lees ook:

Oproep: laat jouw woning zien in een virtuele editie van ‘binnenkijken bij’

Eén van onze favoriete rubrieken op indebuurt is ‘binnenkijken bij’, waarbij we binnengluren bij and...

Binnenkijken bij Maaike in de Schepenbuurt: ‘Het voelde als een uithoek, maar wordt steeds hipper’

Binnenkijken bij Tim en Evie aan de Lange Lauwerstraat: ‘Drie keer rollen en we zijn aan de Oudegracht’

 

 

 

 

 

 

adv.