Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Jacky in Nieuw Engeland: ‘Het is wat groot voor een persoon, maar ik blijf hier voorlopig wonen’

Door Bonnie Dekkers 6 april 2020

Voor onze rubriek ‘Binnenkijken bij’ gaan wij wekelijks op pad en kijken wij binnen bij Utrechtse woningen. Nu ook wij thuiswerken en ons huis zo min mogelijk verlaten, kijken we via onze laptop virtueel binnen bij Utrechters. De foto’s worden door de bewoners gemaakt. Eind vorig jaar waren we op bezoek bij Arnoud en zijn familie en deze week kregen we een uitnodiging van hun bovenbuurvrouw Jacky (46). 

Zuid-Afrika, Duitsland en Nederland

De Nederlandse Jacky is geboren in Zuid-Afrika, woonde tien jaar in Duitsland en verhuisde vervolgens met haar familie naar Nederland. Inmiddels woont ze zes jaar in Utrecht. “Hiervoor woonde ik in IJsselstein en Vleuten, na mijn scheiding ben ik naar Utrecht verhuisd. Ik wilde graag in de grote stad wonen. Nu heb ik eigenlijk het beste van twee werelden: mijn werk is in Amsterdam en ik woon in Utrecht. ”

Online binnenkijken

Net zoals een hoop andere Nederlands, kijkt Jacky graag op Funda. “Ik loop graag hard. Elke keer als ik door de stad liep en een huis met een te koop bord zag, onthield ik de straat. Via Funda ga ik dan altijd binnenkijken. Opeens kwam ik dit huis tegen, ik vond de stijl van de jaren ’10 erg mooi. Er hoefde niet veel aan gedaan worden. Ik heb twee verdiepingen: op de eerste woon ik, op de tweede slaap ik. Het is wat groot voor een persoon, negentig vierkante meter, maar ik zie mezelf hier nog wel tien jaar wonen.”

Tekst loopt door onder de foto’s

Foto: Jacky Gorlee
Foto: Jacky Gorlee
Foto: Jacky Gorlee
Foto: Jacky Gorlee
Foto: Jacky Gorlee

Memorybox

Aan haar interieur besteedt Jacky best wat geld, maar ze koopt niks duurs. “Ik wissel namelijk graag van spullen.” Ze hecht veel waarde aan de kist in haar slaapkamer, die ze kreeg van haar zusje. “Mijn zusje heeft de binnenkant bekleed, ik heb de buitenkant geschilderd. Ik noem het mijn memorybox. Daar bewaar ik allerlei dingen in, bijvoorbeeld de afdrukken van mijn beugel, hardloopmedailles en mijn favoriete teddybear. Als ik mij nostalgisch voel, kijk ik er in.”

Tekst loopt door onder de foto

De memorybox | Foto: Jacky Gorlee

Hardloopmedailles

De gang van Jacky’s huis valt misschien wel het meest op. Er hangen hardloopmedailles en er staan veel souvenirs. “Vorig jaar heb ik de marathon van New York gelopen. Mijn eerste en enige marathon. Naast hardlopen reis ik graag. Ik verzamel souvenirs en zet deze in het kastje in de gang.” En de Dom, die komt ook vaak terug. “In de hal heb ik een poster en een bakblik. Een voordeel van dit huis: vanuit mijn slaapkamer kan ik de Dom zien!”

Tekst loopt door onder de foto’s

Woning van de week

Woon jij op een bijzondere plek in Utrecht, een huis met een verhaal of een Domstads droomhuis? Laat het ons weten, we komen graag virtueel bij je binnen kijken!

Lees ook:

Binnenkijken bij Kayleigh in de Zeven Steegjes: ‘Alles is schots en scheef, maar ik wil hier echt niet uit’

Voor onze rubriek 'Binnenkijken bij' gaan wij wekelijks op pad en kijken wij binnen bij Utrechtse wo...

Oproep: laat jouw woning zien in een virtuele editie van ‘binnenkijken bij’

Binnenkijken bij Maaike in de Schepenbuurt: ‘Het voelde als een uithoek, maar wordt steeds hipper’

adv.