Binnenkijken bij Inês en João: ‘We hebben een prachtig uitzicht vanaf ons balkon’

Inês en João op hun balkon met prachtig uitzicht. Foto: indebuurt Utrecht

De Portugese Inês (26) en João (33) wonen in een appartement in Vleuterweide. Met winkelcentrum Vleuten en het Maximapark om de hoek hebben ze alle belangrijke dingen in de buurt. Althans, bijna alles. Hun vrienden en familie wonen nog in hun thuisland, maar dankzij de extra slaapkamer kunnen ze gelukkig logeren. “Hiervoor moesten onze ouders en vrienden naar een hotel als ze op bezoek kwamen, maar nu kunnen ze blijven slapen”, vertelt Inês.

Ze wonen pas sinds drie jaar in Nederland en hadden nooit gedacht in dit land te wonen. Zowel João als Inês kenden hier helemaal niemand. João: “Het is een mooi land, met veel groen en natuur. We hadden stiekem wat vooroordelen over Nederlandse mensen. Zo dachten we dat ze wat killer zouden zijn. Maar iedereen blijkt heel aardig te zijn. Dat is een fijne verrassing.”

Foto op het eerste gezicht

Het stel heeft elkaar ontmoet in een Spaanse bar in Valencia. Op de gang in hun appartement hangt een plattegrond met de exacte locatie. Ook pronkt er een foto van hun samen op het nachtkastje. Als ze ernaar kijken moeten ze allebei lachen. “Dit is onze eerste foto samen.”

Voor João was het liefde op het eerste gezicht, maar bij haar moesten de gevoelens nog groeien. “Ik werkte in Spanje en Inês moest voor haar studie terug naar Portugal. Ik dacht dat ze nog van haar vrijheid wilde genieten, dus ik besloot haar los te laten”, vertelt hij. Inês vervolgt: “Hij vertelde me dit bij het afscheid nemen. Ik was zo teleurgesteld, want ik wilde hem juist deze foto geven omdat ik toch gevoelens voor hem had.”

Gelukkig heeft het stel het de volgende dag goedgemaakt. Omdat Inês een baan in Nederland vond, is João haar uiteindelijk achterna gegaan: “Ik ben naar Nederland gekomen voor de liefde.”

Flinke upgrade

Hun eerste plekje samen in Nederland was in een expatwoning in Leidsche Rijn. De studio waarin ze leefden was 40 vierkante meter en had weinig ramen. Voor de ramen zat een soort rooster, waardoor er nog minder licht naar binnenkwam. “Van huisuit zijn we grote huizen met tuinen gewend. En als je bedenkt dat we hier woonden tijdens de coronaperiode, dan kun je je voorstellen hoe depressief we hiervan werden. Inês werkte ook nog in de zorg en door haar nachtdiensten sliep ze overdag. Ik werkte thuis en moest tijdens calls fluisteren omdat de ruimte zo klein was.” Gelukkig zijn die tijden voorbij voor het stel.

Lees verder onder de foto’s >

Veel licht en ruimte

In tegenstelling tot hun oude studio, hebben ze nu veel licht en ruimte. Het appartement heeft een ruime huiskamer met keuken en grote ramen, twee slaapkamers, een badkamer, een apart toilet, twee bergingen en een balkon. Omdat ze op de bovenste verdieping zitten, hebben ze prachtig uitzicht.

Hun favoriete plek is de woonkamer met uitzicht op het balkon. Maar ook de tweede slaapkamer zijn ze heel erg blij mee. “Deze gebruiken we nu als werkkamer, walk-in closet en logeerkamer. Het leukste vind ik dat er een bed in past. Hiervoor moesten onze ouders en vrienden naar een hotel als ze op bezoek kwamen, maar nu kunnen ze blijven slapen”, vertelt Inês.

Lees verder onder de foto’s >

De buurt

Voor zowel Inês als João voelt de buurt positiever aan dan de oude buurt. “Daar woonden vooral expats en was iedereen meer op zichzelf. Hier wonen vooral gezinnen en zeggen de mensen goedemorgen tegen elkaar. En dat is vooral heel fijn”, vertelt João.

Daarnaast zijn ze tevreden over de locatie van hun flat. “Het centrum van Vleuten is op vijf minuten loopafstand. We hebben een supermarkt in de buurt, twee restaurants en een café. En parkeren is gratis, dus we hebben nu twee auto’s”, vertelt Inês. Een ander groot voordeel is dat het Maximapark op drie minuten lopen is, dus daar wandelt het stel vaak. “En het zwembad is om de hoek, dus daar kun je lekker zwemmen of meedoen met aquarobics.”

Het enige dat in de buurt ontbreekt is het strand. João komt uit Lissabon en Inês uit Porto. Twee steden die allebei aan het strand liggen. Om dat gat te vullen heeft João wat items door het huis hangen die hem doen denken aan het strandgevoel.

Foto: indebuurt Utrecht

Rust

Toen ze hier kwamen wonen hoefden ze bijna niks aan het appartement te doen. Wel hebben ze alle meubels en accessoires nieuw gekocht. Hun stijl is vooral veel wit en beige met hout en riet. Inês: “We hebben het helemaal naar eigen smaak ingericht. Ik heb veel inspiratie opgedaan van Pinterest. Dat we zoveel lichte tinten hebben heeft waarschijnlijk ook veel te maken met ons ’trauma’ van de vorige woning”, vertelt Inês.  

“Deze stijl geeft ons good vibes en een kalme sfeer. Waar kan ik rust pakken en energie terug krijgen. Als je een drukke dag hebt gehad wil je thuiskomen en geest en lichaam uitschakelen. Dat vind ik belangrijk”, legt ze uit. Het huis is dan ook opgeruimd en er hangt een heerlijke geur. “We gebruiken sprays gewoon van de Kruidvat en Zara Home”, lacht João.

Lees verder onder de foto’s >

Portugese roots

Overal in het huis vind je de Portugese roots terug, zoals de typisch Portugese lekkernij Pastéis de nata. Ook in de berging staan Portugese lekkernijen. “Dit zijn tremoços, typisch Portugese bonen. En deze dranken heb ik gekregen van mijn opa en oom”, vertelt Inês.

Op de kast in de woonkamer staat een opvallende foto van een meisje. “Dit is mijn tante. Ze was ongeveer dertien jaar toen ze overleed aan leukemie. Mijn familie gelooft dat zij onze beschermengel is en we hebben allemaal een foto van haar in ons huis. Als we het moeilijk hebben dan bidden we tot haar.” João vult aan: “Heeft ze al vertelt dat ze de foto ook kust? Zo belangrijk is deze foto voor haar.”

Lees verder onder de foto’s >

Via Facebook

Hoe het ze gelukt is om een groter appartement te vinden in Utrecht? “Ik kwam per toeval een oproep tegen van een dame op Facebook. We waren de eerste die hadden gereageerd en mochten twee dagen later al bezichtigen. Ongeveer drie weken later kregen we de sleutels”, legt Inês uit. João vult aan: “We hoefden alleen onze gegevens door te geven zoals loonstroken, maar verder was er geen borg nodig.”

Mogen we bij jou binnenkijken?

Woon jij ook op een bijzondere plek in Utrecht, een huis met een verhaal of ben je gewoon heel blij met je woning? Of weet jij iemand die geschikt zou zijn voor deze rubriek? Laat het ons weten via [email protected], we komen graag bij je binnenkijken.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Ruth: ‘Ik zag zijn hand via het kattenluik naar mijn portemonnee grissen’”

Binnenkijken bij Ruth: ‘Ik zag zijn hand via het kattenluik naar mijn portemonnee grissen’

Ga naar “Binnenkijken bij Hans en Roberto: ‘Ik denk dat wij het duurzaamste huis van de straat hebben’”

Binnenkijken bij Hans en Roberto: ‘Ik denk dat wij het duurzaamste huis van de straat hebben’

Ga naar “Binnenkijken bij Hanneke aan de Maarsseveense Plassen: ‘In de ochtend is het net een sprookje’”

Binnenkijken bij Hanneke aan de Maarsseveense Plassen: ‘In de ochtend is het net een sprookje’

In onze gids

Ga naar “Heirloom – Venues of Utrecht”

Heirloom – Venues of Utrecht

 • Pausdam 10
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Paushuize Eeuwdiner UtrechtPaushuize Eeuwdiner Utrecht
Ga naar “Miyagi & Jones Utrecht”

Miyagi & Jones Utrecht

 • Veemarktplein 42
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
  4,4
  (1,0k)
sushi restaurant utrechtsushi restaurant utrecht

Nu gesloten

4,4
(1,0k)

Aanbiedingen

Ga naar “Het antwoord op niet afvallen”

Het antwoord op niet afvallen

 • Hair & Body
 • Geldig t/m 31 oktober 2022

Topper

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Ariel wasmiddel van € 8,49 voor € 2,99”

Ariel wasmiddel van € 8,49 voor € 2,99

 • Geldig t/m 27 september 2022
Ga naar “Krabpaal van € 24,95 voor € 24,95”

Krabpaal van € 24,95 voor € 24,95

 • Geldig t/m 27 september 2022
Ga naar “De originele Gelaarsde Kat dip van € 2,29 voor € 0,99”

De originele Gelaarsde Kat dip van € 2,29 voor € 0,99

 • Geldig t/m 27 september 2022

Vacatures

Ga naar “Restaurant (Assistent-) Manager”

Restaurant (Assistent-) Manager

 • American Steakhouse Broadway
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Expediteur”

Expediteur

 • Talect
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Assistent Accountant”

Assistent Accountant

 • Talect
 • Parttime

Topper

Ga naar “Telefoniste Ziekenhuis”

Telefoniste Ziekenhuis

 • Actief Werkt! Uitzendbureau
 • Parttime
Ga naar “Productiemedewerker”

Productiemedewerker

 • Pro Industry
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Cursus Spaans”

Cursus Spaans

 • Ibérica Spaanse Lessen
 • Van 19 sep t/m 30 nov
Ibérica Spaanse Lessen, Ruth VallecilloIbérica Spaanse Lessen, Ruth Vallecillo

Topper

Ga naar “Oktoberfest in Utrecht”

Oktoberfest in Utrecht

 • Janskerkhof
 • Van 14 okt t/m 16 okt
Oktoberfest UtrechtOktoberfest Utrecht
Ga naar “Bockbier Festival Utrecht”

Bockbier Festival Utrecht

 • Van 14 okt t/m 16 okt
Ga naar “Popronde Utrecht”

Popronde Utrecht

 • 20 oktober 2022
Ga naar “Rondleiding Villa Jongerius”

Rondleiding Villa Jongerius

 • Villa Jongerius
 • 8 oktober 2022