Binnenkijken bij het kleurrijke huis van Astrid in Lombok: ‘Ik heb de voegen blauw en oranje geverfd’

Astrid
Astrid. Foto: Privé

“Ze is een echte kringloper en maakt van de lelijkste spullen iets moois.” Met die woorden werden we door haar vriendin geattendeerd op de woning van Astrid Schuurman (47). Het duurde dan ook niet lang voor we met eigen ogen de opgeknapte tweedehandsjes mochten bewonderen. En eerlijk, er is geen woord aan gelogen. Meubels krijgen geen beter tweede leven dan bij Astrid thuis.

Bij binnenkomst in Astrids huis vallen de vrolijke kleuren direct op. Er is geen plek dat niet is opgeleukt met een likje verf, maar toch is de roodharige bij de verhuizing vooral met de witte verf aan de gang gegaan. “De muren in de woonkamer hadden alle kleuren van de regenboog. Nu ben ik wel van de kleuren, maar dat was wel erg extreem”, lacht ze. “Ook het halletje had drie verschillende kleuren. Het vloekte heel erg dus heb ik alles eerst gewit.” 

De creatieveling woont alweer twaalf jaar in haar huurwoning in Lombok en daarvoor tien jaar aan de Balijelaan. De van origine Overijsselse weet niet precies hoe groot de woning is, maar met twee slaapkamers en een ruime tuin, zit ze er prima op haar plek. “Ik wilde altijd al twee slaapkamers, zodat ik ook een plek had waar ik mijn hobby’s kon uitoefenen.” 

Lees verder onder de foto’s >

Het opknappen van meubels is een van haar hobby’s. Zo struint ze geregeld vintagewinkels af en is Marktplaats ook favoriet. In huis is dan ook vrijwel alles tweedehands. “De bank en de stoelen heb ik wel nieuw gekocht, maar meer volgens mij niet.” Astrid vertelt over de opvallende eettafel waaraan we haar spreken. “Het tafelblad heb ik ergens in Amsterdam gekocht. Het is een oude deur van een bank. De poten waren niet zo stevig, dus heb ik andere gevonden en die er onder geschroefd.” 

Thuis

“Ik zit heel graag aan deze eettafel. Hier zit ik vaak te ontbijten, maar ook te werken en deze stoel zit ook onwijs fijn.” Al wijzend naar de bank praat ze verder. “Dat is echt een lekker plekje, want ik heb niet zo lang geleden mijn lijstenwand gemaakt en dat is dus helemaal leuk om te zien als je op de bank zit te netflixen.” 

Astrid werkt als Travel visual merchandiser bij Søstrene Grene en is daardoor veel op reis om winkels door heel europa in te richten. “Door mijn werk krijg ik ook weer veel nieuwe ideeën voor in huis.”

Lees verder onder de foto’s >

Lombok

Astrid woonde eerst in de wijk Zuidwest, maar zag haar kans schoon toen ze ging verhuizen. “Ik wilde heel graag in Lombok wonen, lekker dicht bij het station en de stad. De wijk is ook een leuke mix van culturen. De Kanaalstraat is natuurlijk heel druk, maar de straat waar ik woon is heel rustig en relaxed.” Daarnaast heeft ze goede contacten met haar buren, waar ze van op aan kan. “Mijn vriend wil ook ooit naar Utrecht verhuizen en dan zouden we hier ook makkelijk kunnen samenwonen. We hoeven allebei niet groter te wonen.” Astrid vertelt dat een koopwoning voorlopig niet op de planning staat. “Tegenwoordig kun je toch nergens meer wat kopen. Ik zit hier voor een prima huurprijs en de stad is dichtbij, dat vind ik heel leuk. Dit huis geef ik niet snel op. Ik kan vanaf hier zo naar mijn vrienden fietsen en ook voor mijn werk is het super handig. Ik ben lopend snel op het station en stap zo de trein in.”

Het wordt al gauw duidelijk dat Astrid erg blij is met haar woning. Als we haar vragen wat ze eventueel zou willen veranderen, duurt het even voor ze iets kan bedenken. “Soms vind ik het wel jammer dat de keuken gescheiden is van de woonkamer. Ik vind het altijd heel gezellig als mijn vriendinnen op bezoek komen en als we met zijn allen aan de grote tafel zitten, zou het wel lekker zijn om te kunnen blijven kletsen als je naar de keuken moet om te koken.”

Klusprojecten

Vorig jaar moest ze wegens een duurzame renovatie tien weken haar huis uit. “Ik merk nu heel veel verschil. Het was een heel koud huis met slechts één kachel, maar nu zit er overal centrale verwarming, extra isolatie en dubbel glas. Nu het opgeknapt is, is mijn huis perfect.” Door de renovatie moest Astrid ook haar hele huis opnieuw verven, veel plekken kregen daardoor een vrolijk kleurtje. En ook al is het huis af, haar handen beginnen al snel te jeuken om een nieuw klusprojectje te starten.  Zo heeft ze er bijvoorbeeld voor gekozen om haar stopcontacten in verschillende kleuren te spuiten en krijgen nieuwe items van de kringloopwinkel vaak een likje verf. De lamp boven de tafel (zie hoofdfoto) is hierdoor ook een opvallend stuk. “Het is een gewone IKEA-lamp, maar ik zag er wel wat in. Het snoer kon ik er niet afkrijgen dus die ik heb ik ook maar gewoon geverfd. Ik vind het saai als alles het wit is, kleur trekt mij gewoon aan. Ik hoor vaak dat mensen mijn huis heel leuk vinden”, vertelt ze met een brede glimlach. “Toen mijn vriend en ik de woonkamermuur roze gingen verven, had hij zijn bedenkingen, maar nu hoor ik hem er niet meer over haha.” 

Lees verder onder de foto’s >

Voegen verven

Een van haar laatste grote klussen was het verven van de voegen in de wc en keuken. Deze zijn van standaard grijs naar oranje gegaan. De kleur blauw vind je terug op de voegen van de wc. “Het was wel echt een klus, maar ik ben heel blij met het resultaat.” Over de gekleurde stopcontacten geeft ze nog handige tips. “De truc is eerst schuren, beetje ontvetten en dan pakt de verf heel goed. Ik vind die dingen altijd zo saai, dus heb ik ze op een gegeven moment allemaal buiten gelegd en ben met een spuitbus aan de haal gegaan.” 

Lees verder onder de foto’s >

Bij het afscheid nemen, wijst Astrid ons op het bankje in de hal en door haar verhaal wordt al snel duidelijk waar haar creativiteit vandaan komt. “Het bankje is gemaakt door mijn vader. Hij maakte het destijds voor mijn oma. Er zit zelfs een hartje in”, vertelt ze. “Mijn vader was altijd heel handig en kon alles maken. Nu wordt het bankje gebruikt onder de kapstok; handig om op te zitten en je schoenen aan te trekken.”

Lees verder onder de foto >

Het bankje en links zit de 15 jaar oude kat Rudi. Foto: Indebuurt

Pareltjes

Voor wie enthousiast is geworden van alle pareltjes die Astrid op de kop weet te tikken, ze verkoopt ook geregeld wat van haar spullen, zodat die weer een ander gelukkig kunnen maken. Ze heeft hier zelfs een Instagramaccount voor aangemaakt.  

Mogen we bij jou binnenkijken?

Woon jij op ook een bijzondere plek in Utrecht, een huis met een verhaal of ben je gewoon heel blij met je woning? Of weet jij iemand die geschikt zou zijn voor deze rubriek? Laat het ons weten via [email protected], we komen graag bij je binnenkijken.

Kijk ook binnen bij:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “[VIDEO] Binnenkijken bij Marijn en Gwen: ‘De regenbooggang was een compromis’”

[VIDEO] Binnenkijken bij Marijn en Gwen: ‘De regenbooggang was een compromis’

Ga naar “Woon je in Utrecht en mogen we bij jou binnenkijken? Geef je op voor onze rubriek!”

Woon je in Utrecht en mogen we bij jou binnenkijken? Geef je op voor onze rubriek!

Ga naar “Binnenkijken bij Karlijn in Abstede: ‘Voor ik hier woonde, droomde ik al van dit huis’”

Binnenkijken bij Karlijn in Abstede: ‘Voor ik hier woonde, droomde ik al van dit huis’

In onze gids

Ga naar “Heirloom – Venues of Utrecht”

Heirloom – Venues of Utrecht

 • Kantooradres: Pausdam 10
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Paushuize Eeuwdiner UtrechtPaushuize Eeuwdiner Utrecht

Aanbiedingen

Ga naar “Kerstbrunch Centraal Ketelhuis”

Kerstbrunch Centraal Ketelhuis

 • Het Centraal Ketelhuis
 • Geldig t/m 26 december 2022

Topper

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Lamswollen sloffen vanaf € 22,99”

Lamswollen sloffen vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “ALLE KERSTHANGERS/-BALLEN”

ALLE KERSTHANGERS/-BALLEN

 • Xenos
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Vacature Zelfstandig werkend kok”

Vacature Zelfstandig werkend kok

 • Heirloom – Venues of Utrecht
 • Fulltime/Parttime
Het team | Foto: Dominique Egging FotografieHet team | Foto: Dominique Egging Fotografie

Topper

Ga naar “Vacature Manager bediening”

Vacature Manager bediening

 • Heirloom – Venues of Utrecht
 • Fulltime/Parttime
Het team van Heirloom | Foto: Dominique Egging FotografieHet team van Heirloom | Foto: Dominique Egging Fotografie

Topper

Ga naar “Allround winkelmedewerker Jamin Utrecht Hoog Catharijne”

Allround winkelmedewerker Jamin Utrecht Hoog Catharijne

 • Jamin
 • Parttime
Jamin
Ga naar “Administratief Medewerker”

Administratief Medewerker

 • Page Personnel
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Customer Service Representative B2B”

Customer Service Representative B2B

 • Page Personnel
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Kerstmarkt in Hoef en Haag”

Kerstmarkt in Hoef en Haag

 • Hoef en Haag C.V.
 • 17 december 2022
kerstmarkt hoef en haag agendakerstmarkt hoef en haag agenda

Topper

Ga naar “Kerstmarkten in Utrecht”

Kerstmarkten in Utrecht

 • Van 8 dec t/m 23 dec
Kerstmarkten Utrecht
Ga naar “We All Love 80’s 90’s 00’s NYE – Winkel van Sinkel”

We All Love 80’s 90’s 00’s NYE – Winkel van Sinkel

 • Winkel van Sinkel
 • Van 31 dec t/m 1 jan
Ga naar “Dance classics in the mix”

Dance classics in the mix

 • 21 januari 2023
Ga naar “Muzikale herdenking: Liedje voor een dierbare”

Muzikale herdenking: Liedje voor een dierbare

 • SENS uitvaarten
 • 11 december 2022