Binnenkijken bij Hans en Roberto: ‘Ik denk dat wij het duurzaamste huis van de straat hebben’

Roberto en Hans op het balkon. Foto: Privébezit

Als er een centrumwoning qua duurzaamheid vooraan staat, is het wel deze woning aan de Burgemeester Reigerstraat. Het is het huis van Hans van Velthoven (42) en zijn vriend Roberto Daltro Vidal de Souza Morais (40). Sinds begin 2020 zijn zij de trotse eigenaren van dit bijzondere huis.

Hans, werkzaam als marketeer in duurzaamheid, verwelkomt ons aan het grote keukeneiland dat pal in de open woonruimte staat. Met de sierlijke donkere kastjes en het marmeren tafelblad is de keuken een echte blikvanger in huis. We hebben het gesprek alleen met Hans, want Roberto is als wetenschapper buitenshuis aan het werk.

Duurzaamste huis

Het is een warme zomerdag, maar toch is het koel in de woning. “Ik denk dat wij het duurzaamste huis van de straat hebben. Misschien wel van de hele wijk”, zegt Hans trots. “We hebben het huis fors geïsoleerd, het heeft vloerverwarming en zonnepanelen, we zitten niet meer op het gas en er is een ventilatiesysteem met warmte- en koeltewinning. Daardoor hoeven we geen ramen meer open te zetten en is het toch koel in huis.” 

Lees verder onder de foto’s >

Voor wie de rubriek Binnenkijken bij al jaren trouw leest, is Hans wellicht een bekend gezicht. Hij heeft zich namelijk met zijn vorige woning aan de Twijnstraat ook opgegeven voor deze rubriek. “We hebben tot eind vorig jaar aan de Twijnstraat gewoond. We wilden wat groter gaan wonen, want daar was bijvoorbeeld geen logeerkamer. Die woning was zo’n 75 vierkante meter en dit is 108 vierkante meter. Ik had gewoon ontzettend zin in een project”, biecht Hans op. “Het huis op de Twijnstraat stond op mijn naam, maar mijn vriend wilde ook huiseigenaar zijn.”

Twee woningen

Het stel is in juli 2019 op zoek gegaan naar een nieuwe woning en ze stuitten na een half jaartje op dit pand. “In februari 2020 hebben we de koop gesloten. We waren net bezig met de financiering toen corona op kwam zetten. Toen was ik wel even bang dat we twee huizen tegelijk moesten betalen.” Gelukkig pakte het voor de mannen anders uit. “De overdracht zou in juni 2020 zijn en toen zijn we hier gelijk ingetrokken. De Twijnstraat hebben we destijds verhuurd.  We zijn negen maanden bezig geweest met het ontwerp en het krijgen van de vergunningen”, vertelt Hans. “Tijdens de verbouwing zijn we weer naar de Twijnstraat verhuisd. De verbouwing duurde bijna tien maanden. We wisten dat het lang ging duren, dus een woning om op terug te vallen was heel fijn.” 

Lees verder onder de foto >

Tijdens de verbouwing. Foto: Privébezit.

Alles anders

Toen Hans en Roberto het huis kochten, zag het heel anders uit dan nu. “We hadden er zo in gekund, maar ik wilde een project. We hebben de woning dan ook compleet gestript”, zegt Hans. “De trap was bijvoorbeeld raar gedraaid en de meterkast zat half in de gang. De open keuken/woonruimte was ook vrij donker.” Nu zorgen de grote ramen, aan beide zijden van het huis, voor veel lichtinval. Ook op de andere twee verdiepingen ziet het huis er piekfijn en licht uit. Strakke lijnen en spotjes zorgen dat er niet al te veel poespas aanwezig is en het een warme hotellook heeft. Het luxueuze tweepersoons bubbelbad maakt het gevoel helemaal af. De stijl is compleet anders dan die van de Twijnstraat. “Dit heeft meer een Italiaanse vibe en je ziet nu ook meer van Roberto terug. Hij wilde wat meer warmere kleuren, veel planten en de tegels in de badkamer hebben een echt Braziliaanse feel. Voor mij is het een tijdloos interieur.”

Lees verder onder de foto’s >

Favo plek

“De rust die het huis geeft waardeer ik het meest. Daarnaast ook vind ik heel fijn dat het zich faciliteert om mensen uit te nodigen”, vertelt de marketeer enthousiast. “Ik kook graag en dan sta ik aan het kookeiland, terwijl vrienden tegenover mij zitten te borrelen. Dat is voor mij wel echt van meerwaarde.” Roberto zit daarentegen veel op de bank. “Hij is een enorme seriekijker, dus daar zit hij vaak, samen met kat Benedito. Ook is hij gek op de slaapkamer.”

Lees verder onder de foto’s >

To do list

Ondanks dat het huis voor een buitenstaander af lijkt, zijn er nog wel wat projectjes voordat het huis voor Roberto en Hans helemaal af is. “Er moeten, zowel binnen als buiten, nog wat dingen geschilderd worden en we willen nog schuifdeuren in het woongedeelte”, vertelt Hans. “Langs de trap willen we nog een wand maken. Met glas of iets met planken zodat we er planten op kunnen zetten. Roberto is nogal van de planten, maar op een gegeven moment is het budget op en je wilt er ook een keer wonen”, aldus Hans. Ook is het stel van plan nog wat aan de muren te hangen. 

De wand tegenover de bank blijft hoe dan ook leeg, want die gebruikt het stel als tv-scherm. In het plafond bevindt zich namelijk een ingebouwde beamer, die de volle breedte van de muur beschijnt. “Dat is waanzinnig, dan zit je helemaal in de film.” Met een druk op de knop komt de beamer tevoorschijn. Naast dit gave technische snufje zijn veel elementen in huis op afstand bestuurbaar.Overal zijn Philips Hue-lampen ingebouwd en ook de energiemodule bedien ik via mijn telefoon.” 

Energiemodule

De energiemodule is iets waar Hans erg blij mee is. Hiermee bestuurt hij alle duurzame elementen in het huis. Het grote apparaat bevindt zich op de bovenste verdieping van het huis en is met een kraan in huis getakeld. Het koppel kan deze via een digitaal dashboard aansturen en zo nodig dingen aanpassen. “Ik hoop dat we een inspiratie zijn voor anderen. Het is niet alleen de rekening die je ermee laag houdt, maar het is ook echt het comfort. Ja, het is duur, maar neem het mee als je gaat verbouwen”, tipt Hans. “Het zou voor mij wel een vereiste zijn in een mogelijke volgende woning.”

Lees verder onder de foto’s >

Mogen we bij jou binnenkijken?

Woon jij ook op een bijzondere plek in Utrecht, een huis met een verhaal of ben je gewoon heel blij met je woning? Of weet jij toevallig iemand die een super leuk huis heeft? Laat het ons weten via [email protected], we komen graag bij je binnenkijken. Tot snel.

Kijk ook binnen bij:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “[VIDEO] Binnenkijken bij Marijn en Gwen: ‘De regenbooggang was een compromis’”

[VIDEO] Binnenkijken bij Marijn en Gwen: ‘De regenbooggang was een compromis’

Ga naar “Woon je in Utrecht en mogen we bij jou binnenkijken? Geef je op voor onze rubriek!”

Woon je in Utrecht en mogen we bij jou binnenkijken? Geef je op voor onze rubriek!

Ga naar “Binnenkijken bij Karlijn in Abstede: ‘Voor ik hier woonde, droomde ik al van dit huis’”

Binnenkijken bij Karlijn in Abstede: ‘Voor ik hier woonde, droomde ik al van dit huis’

In onze gids

Ga naar “Heirloom – Venues of Utrecht”

Heirloom – Venues of Utrecht

 • Kantooradres: Pausdam 10
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Paushuize Eeuwdiner UtrechtPaushuize Eeuwdiner Utrecht
Ga naar “Miyagi & Jones Utrecht”

Miyagi & Jones Utrecht

 • Veemarktplein 42
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
  4,4
  (1,0k)
sushi restaurant utrechtsushi restaurant utrecht

Nu gesloten

4,4
(1,0k)

Aanbiedingen

Ga naar “Effectief afslanken voor maar €89,-”

Effectief afslanken voor maar €89,-

 • Hair & Body
 • Geldig t/m 31 december 2022

Topper

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46”

Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “McGregor horloge voor € 6,95”

McGregor horloge voor € 6,95

 • Action
 • Geldig t/m 29 november 2022

Vacatures

Ga naar “Medewerker housekeeping”

Medewerker housekeeping

 • Grand Hotel Karel V
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Vacature Manager bediening”

Vacature Manager bediening

 • Heirloom – Venues of Utrecht
 • Fulltime/Parttime
Het team van Heirloom | Foto: Dominique Egging FotografieHet team van Heirloom | Foto: Dominique Egging Fotografie

Topper

Ga naar “(Leerling) kraamverzorgende”

(Leerling) kraamverzorgende

 • Het KraamZorg Bureau
 • Parttime
het kraamzorgbureauhet kraamzorgbureau

Topper

Ga naar “Vacature Zelfstandig werkend kok”

Vacature Zelfstandig werkend kok

 • Heirloom – Venues of Utrecht
 • Fulltime/Parttime
Het team | Foto: Dominique Egging FotografieHet team | Foto: Dominique Egging Fotografie

Topper

Ga naar “Allround winkelmedewerker Jamin Utrecht Hoog Catharijne”

Allround winkelmedewerker Jamin Utrecht Hoog Catharijne

 • Jamin
 • Parttime
Jamin

Agenda

Ga naar “Utrecht Maakt Kennis Schuld(ig)”

Utrecht Maakt Kennis Schuld(ig)

 • Podium HU
 • 1 december 2022

Topper

Ga naar “Kerstmarkten in Utrecht”

Kerstmarkten in Utrecht

 • Van 8 dec t/m 23 dec
Kerstmarkten Utrecht
Ga naar “We All Love 80’s 90’s 00’s NYE – Winkel van Sinkel”

We All Love 80’s 90’s 00’s NYE – Winkel van Sinkel

 • Winkel van Sinkel
 • Van 31 dec t/m 1 jan
Ga naar “Dance classics in the mix”

Dance classics in the mix

 • 21 januari 2023
Ga naar “Muzikale herdenking: Liedje voor een dierbare”

Muzikale herdenking: Liedje voor een dierbare

 • SENS uitvaarten
 • 11 december 2022