Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Fleur en Joris: ‘Vooral als de zon ondergaat, is het uitzicht erg mooi’

Door Sarah van Batenburg 9 december 2019

Fleur (26) en Joris (24) wonen sinds augustus samen in een appartement in de 2e Daalsebuurt. Na beiden een langere tijd in een studentenkamer gewoond te hebben, vond het stel het tijd voor de volgende stap in hun relatie: samenwonen. We spreken Fleur alleen, omdat Joris aan het werk is.

Drie jaar geleden vond de eerste date tussen Fleur en Joris plaats bij Talud9, waar het stel nu nog geregeld komt. Via de oude huisbaas van Fleur zijn ze bij dit appartement terechtgekomen. “Terrasjes en restaurants zitten hier dichtbij en de ligging is centraal. Ook hebben we beiden tijdens het studeren ons leven in Utrecht een beetje opgebouwd, dus is het voor nu fijn om hier te blijven wonen,” vertelt Fleur.

Extra spullen

“Met het verhuizen gingen we dingen uitzoeken: wat wil je wel mee en wat kan weg”, vertelt Fleur. Of het stel ook spullen dubbel had? “Kleding, dekbedden, hoeslakens, bakjes, noem maar op.” Deze hebben ze aan een collega van Fleur meegegeven. “Mijn collega zamelt kleding en spullen in voor vluchtelingen hier in Nederland en voor vluchtelingkampen in Oost-Europa.”

Gemengd interieur

Als we vragen hoe het interieur tot stand is gekomen, zegt Fleur lachend: “We kwamen natuurlijk uit twee studentenkamers, waardoor we een ratjetoe aan spullen hadden en veel dubbel was. We hebben dat gebalanceerd door te kijken naar wat bij elkaar paste en de rest hebben we weggedaan.” Ook hebben de meningen van familie en vrienden een aandeel gehad in het aankleden van het appartement. Dankzij vriendinnen van Fleur heeft ze bijvoorbeeld de IXXI, die boven de bank hangt én veel bekijks trekt, gekocht.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Sarah van Batenburg
Foto: Sarah van Batenburg
Foto: Sarah van Batenburg

Wanddecoratie

Het appartement van Fleur en Joris was erg wit en Fleur vond dat daar verandering in moest komen. “Ik wilde heel graag een grote wanddecoratie. Iets van hout of een mooi doek, maar ik kon heel lang niks vinden en Joris en ik waren het ook niet helemaal eens over wat dan precies.” Nu hangt als pronkstuk Fleur haar IXXI boven de bank. “Deze heb ik via Marktplaats gescoord en ik ben er nog steeds heel blij mee. Het zorgt voor wat meer karakter en kleur in huis. Gelukkig vond Joris het uiteindelijk ook goed,” lacht Fleur.

Favoriete plekje

Volgens Fleur heeft het appartement een gekke vorm: een lange gang met een ronde woon-/eetkamer. “Het geeft een speels karakter aan de woning.” Ook de drie deuren naast elkaar in de gang vindt Fleur een leuk detail. Over haar favoriete plek hoeft Fleur niet lang na te denken. Met een kop thee zit ze graag in de vensterbank om over de buurt heen te kijken. Doordat het appartement op twee hoog zit, zie je in de verte de Douwe Egberts fabriek en treinen die langsrijden. “Vooral als de zon ondergaat is het uitzicht erg mooi.”

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Sarah van Batenburg
Foto: Sarah van Batenburg

Rust

Het appartement van Fleur en Joris ligt twee straten achter de Amsterdamsestraatweg. Ondanks dat er altijd wat gebeurt, ervaren ze het wonen er als heel rustig. “De geluiden van de Amsterdamsestraatweg hoor je helemaal niet. Ook hebben we hele fijne buren. Doordat dit een nieuw pand is, hebben we in het begin ook met alle huurders bij elkaar gezeten om elkaar te leren kennen en wat regels met elkaar af te spreken. Dat gaat heel goed.”

Woning van de week

Woon jij op een bijzondere plek in Utrecht, een huis met een verhaal of een Domstads droomhuis? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnen kijken!

Lees ook: 

Binnenkijken bij Arnoud en Thessa: ‘Ooit waren dit twee losse woningen’

Arnoud (37) nodigde ons via Instagram uit om binnen te kijken in zijn huis in Utrecht West. Samen me...

Binnenkijken bij Nikki en Alexander: ‘We willen ervoor zorgen dat iedereen betrokken raakt bij de flat’

3 x binnenkijken bij Utrechtse huizen met uitzicht op de Dom

 

adv.