Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Fanny: ‘Ons interieur is niet oubollig, maar wel klassiek op z’n moderns’

Door Noortje Janssen 8 juli 2019

Fanny verruilde Frankrijk voor Utrecht en dat beviel haar hartstikke goed. Niet gek, want ze heeft een prachtig huis, op een toplocatie, nabij het Wilhelminapark. 

Het appartement van Fanny komt uit 1912. Hoewel de woning in goede staat verkeert, verklappen de klassieke voorgevel en de glas-in-lood deuren dat het stulpje al enkele decennia meegaat. De achterkant van Fanny’s appartement heeft een enorm raam dat uitkijkt op de Prins Hendriklaan en een fleurige tuin die onderdeel uitmaakt het van complex. Dit is dan ook haar favoriete plek. “Vanuit de stoel kan ik naar buiten kijken en een hoop inspiratie opdoen”, vertelt Fanny.

Foto: Noortje Janssen

Pilates in het Wilhelminapark

De locatie van haar woning kan haast niet beter. Fanny: “Ik woon tegenover de fysiotherapiepraktijk waar ik werk en in het park geef ik pilates.” Als het even rustig is in de praktijk, steekt ze zo de straat over om in haar eigen huis een bakje koffie te doen. Wonen en werk lopen zo in elkaar over. Naast haar werk in de praktijk geeft Fanny ook babymassages aan zwangere vrouwen. Waar? Middenin haar woonkamer!

Tekst loopt door onder de foto.

wilhelminapark
Foto: Noortje Janssen

Fanny komt oorspronkelijk uit Frankrijk en woont nu zo’n twaalf jaar in Nederland. Nu blijkt dat de Française het goed getroffen heeft met een woning op deze locatie, want er blijken wel meer Fransen rondom het Wilhelminapark te wonen. “Daardoor voel ik me extra thuis”, geeft ze met een glimlach toe.

Kleine ondernemingen

Nóg een reden waarom Fanny blij is om in de buurt van het Wilhelminpark te wonen: de kleine ondernemers die je overal in de buurt vindt. Vooral de Burgemeester Reigerstraat is volgens Fanny een goudmijn aan leuke winkeltjes. “En de Broodcompany heeft ontzettend lekker stokbrood. Voor een Française is dat een groot pluspunt. Ik ga hier graag op zondagochtend naartoe om brood te halen.”

Vleugje Frankrijk

Als Fanny haar interieurstijl moest omschrijven, zou ze dat doen met de woorden ‘niet oubollig, maar klassiek op z’n moderns’. Alle meubels in het appartement zijn afkomstig uit haar vorige woning. Het stel heeft er bewust voor gekozen om niks nieuws te kopen, dat willen ze pas doen als ze ooit een groter huis gaan kopen. De meubels die er nu staan, heeft Fanny ooit van haar vader gekregen. Hij heeft ze vanuit Frankrijk naar Nederland vervoerd met een busje. 

Woning van de week

Woon jij op een bijzondere plek in Utrecht, een huis met een verhaal of een Domstads droomhuis? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnen kijken!

Binnenkijken in ‘Huizemuis’: ‘We zijn inmiddels wel meer dan gewoon huisgenoten’

Aan het begin van de Kanaalstraat, boven de kaaswinkel, wonen vijf meiden in één huis. De woning hee...

Binnenkijken op de woonark van Emie & Ed: ‘Je kunt zo met een bootje naar de stad varen’

Binnenkijken bij Guillaume en Rebecca in de watertoren: ‘We dachten dit nooit te kunnen betalen’

adv.