Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Camille: ‘Ik wil niet op mijn 23e al in een perfect huis wonen’

Door Noortje Janssen 9 september 2019

Camille is op haar 23e weer teruggekeerd naar de straat waar ze is opgegroeid. Terug naar haar roots, dus! Haar ouders wonen op nog geen steenworp afstand van Camille’s woning. Het is daarom vanzelfsprekend dat de Schildersbuurt voor Camille voelt als thuiskomen.

Wachtlijst

Hoe ze het voor elkaar heeft gekregen om een woning in deze buurt te bemachtigen? De huizen in de Jacob van Ruisdaelstraat zijn eigendom van ‘Elck Wat Wils’. Woningzoekenden komen op een wachtlijst van de particuliere woningbouwvereniging terecht. Zodra Camille 18 werd heeft ze zich ingeschreven, met het idee dat ze op die manier ergens ver in de toekomst een huis zou kunnen krijgen. Maar dit lukte tot haar grote verrassing veel sneller dan gedacht. Zodoende woont ze nu samen met haar vriend Julius en hun twee katten in een ruim hoekhuis in de Schildersbuurt.

Groot, groter, grootst

Voorheen woonden Camille en haar vriend in een veel kleinere woning op de Voorstraat. “Toen we hier kwamen dachten we dat we al die kamers nooit zouden kunnen vullen.” Het tegendeel bleek echter waar. “Nu denk ik: nog een kamer zou niet verkeerd zijn”, geeft Camille lachend toe. Hoe groter het huis, hoe meer spullen je gaat aanschaffen. Dat is iets wat Camille maar al te goed weet. “Binnen de kortste keren heb je toch weer zooi die je ergens kwijt moet”, vertelt ze.

Persoonlijke touch

Het interieur bestaat vrijwel geheel uit tweedehands meubels of giften van vrienden en familie. Camille heeft geen specifieke stijl qua interieur. “Ik studeer op dit moment nog en ik geef liever mijn geld uit aan reizen.” De moeder van Camille’s vriend is een ware antiekjager, met als gevolg dat er een hoop bijzondere vondsten in huis staan. De muren van de woonkamer zijn bekleed met zelfgemaakte foto’s waar je spontaan van op reist wilt. Het is een ‘bij elkaar geraapt zooitje’, maar dat vindt Camille nou juist wat hebben. “Ik wil niet op mijn 23e al in een huis wonen waar alles helemaal perfect is”, bekent ze tevreden.

 

Woning van de week

Woon jij op een bijzondere plek in Utrecht, een huis met een verhaal of een Domstads droomhuis? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnen kijken!

binnenkijken bij

Binnenkijken bij Anne-Meike in Oudwijk: ‘Dit huis zit bomvol herinneringen’

In de zomer van 2018 liet indebuurt-redacteur Anne-Meike ons haar huis aan de Nieuwegracht zien. Het...

Binnenkijken bij het huis van Ruud en Carla dat nú te koop staat in hartje Lombok

Binnenkijken bij Remy en Marjolein in het anatomiegebouw: ‘Dat je in zo’n mooi pand woont, dat komt niet vaak voor’

adv.