Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Ben en Roos in Pijlsweerd: ‘Vanaf ons balkon genieten we van de stadsgeluiden’

Door Bonnie Dekkers 8 juni 2020

Voor onze rubriek ‘Binnenkijken bij’ gaan wij wekelijks op pad en kijken wij binnen bij Utrechtse woningen. Nu ook wij thuiswerken, kijken we via onze laptop virtueel binnen bij Utrechters. De foto’s worden door de bewoners gemaakt. Deze week kijken we binnen bij Roos (30) en Ben (36) die sinds twee jaar in een van de gloednieuwe appartementen aan de Kaatstraat wonen. 

Waar Roos al zo’n tien jaar in Utrecht woont, verhuisde Ben nog niet zo lang geleden voor de liefde van Enschede naar Utrecht. “Voor mijn werk kwam ik regelmatig in Utrecht. Zo leerde ik Roos kennen en we kregen verkering. Twee jaar geleden ben ik ook naar Utrecht gekomen en hebben we samen dit appartement gevonden.”

Eerste keuze

Ben en Roos wonen in een van de nieuwe appartementen aan de Kaatstraat. Roos vertelt: “Op Facebook kwam een bericht over de appartementen voorbij. Het bleek dat de appartementen echt net op Funda stonden. We hebben gereageerd en konden onze voorkeur doorgeven.” Ze lacht: “Dat waren vijftien verschillende appartement. Onze eerste keuze, dit appartement, is het uiteindelijk geworden!”

35 graden in de zomer

Het appartement is verdeeld in een woonkamer met open keuken, slaapkamer, logeer- en sportkamer en een werkkamer. “De kamers hebben ramen van vloer tot plafond en elke kamer heeft een deur naar het balkon”, vertelt Ben ons. Supergaaf, want Ben en Roos hebben dus een balkon wat over de hele lengte van hun appartement strekt. De grote ramen zorgen voor veel lichtinval, maar daardoor wordt het ook snel warm binnen. “De kamers liggen op het zuiden, in de zomer kan het wel 35 graden worden. Gelukkig zijn er in januari schermen voor de ramen geplaatst, zo houden we het een beetje koel.”

Tekst loopt door onder de foto’s

De woonkamer | Foto: Ben en Roos
De woonkamer | Foto: Ben en Roos
De keuken | Foto: Ben en Roos
De slaapkamer | Foto: Ben en Roos
De slaapkamer | Foto: Ben en Roos
De logeer- en sportkamer | Foto: Ben en Roos

Tweedehands en planten

Het interieur van het stel is een mix van oude en nieuwe spullen. Roos: “Je vindt bij ons veel tweedehands. Alleen de bank en het bed zijn nieuw. Ook houden we erg van planten. Via mijn Instagrampagina @green.vintage.dream deel ik dan ook graag mijn vintage- en plantenvondsten. Ben voegt lachend toe: “Een van Roos’ hobby’s is dat ze veel naar de kringloop gaat of via Marktplaats koopt. Dat gebeurt meestal op momenten dat ik er niet ben. Gelukkig hebben we wel redelijk dezelfde smaak. Soms is het niet leuk en zeg ik er iets van, maar dan blijft het alsnog staan.”

Tekst loopt door onder de foto’s

Herinneringen in de gang | Foto: Ben en Roos
De gang | Foto: Ben en Roos
Persoonlijke items in de logeer- en sportkamer | Foto: Ben en Roos

Op het balkon met de barbecue aan

Waar in huis Roos en Ben de meeste tijd doorbrengen? Ben: “We hebben zo’n ontzettend relaxed huis, dus eigenlijk wel op elke plek. Ik vind het heerlijk om aan tafel te zitten met mensen of met z’n tweeën een bordspelletje te spelen. Het is ook superfijn om buiten te zitten met de barbecue aan. Biertje of wijntje erbij en luisteren naar de stadsgeluiden.” Roos kan dat alleen maar beamen: “Ik had hiervoor nooit een huis waar een tuin of buitenruimte bij zat. Nu hoeven we niet altijd ergens naartoe.”

Tekst loopt door onder de foto’s

Het uitzicht vanaf het balkon, over de 'skyline' van Utrecht | Foto: Ben en Roos
Foto: Ben en Roos
Foto: Ben en Roos

Verknocht aan Utrecht

De twee zijn verknocht aan Utrecht en erg enthousiast over hun woning. Roos: “We genieten zo van de voordelen van de stad. We doen veel lopend of met de fiets; naar de Vecht, een terrasje of naar de markt.” Ben voegt daaraan toe: “Afgelopen jaar kwam de Skate Parade voor onze deur langs. We wonen vlakbij de Bemuurde Weerd en de sluis, het is leuk om alles van dichtbij mee te maken. Dat is wel het grootste voordeel, de locatie, in combinatie met de ruimte die wij hebben.” Toch kijken Ben en Roos ook voorzichtig naar een koopwoning. “Je hoort hoe enthousiast we zijn over deze plek, dus het moet wel heel goed zijn”, zegt Ben een beetje lachend. Waarom ze dan toch zouden willen verhuizen? “We kijken voornamelijk uit naar een eigen tuin”, vertelt Roos ons.

Woning van de week

Woon jij op een bijzondere plek in Utrecht, een huis met een verhaal of een Domstads droomhuis? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnen kijken!

Lees ook:

Binnenkijken bij Alex in de binnenstad: ‘Het is heerlijk om vanaf hier mensen te kijken’

Voor onze rubriek ‘Binnenkijken bij’ gaan wij wekelijks op pad en kijken wij binnen bij Utrechtse wo...

5 x binnenkijken bij Utrechters die in de binnenstad wonen

Binnenkijken bij Karla in Overvecht: ‘Ik heb 300 planten’

Binnenkijken bij Kirsten in de Neudeflat: ‘Aan deze kant voel ik mij veel meer thuis’

 

 

adv.