Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Arnoud en Thessa: ‘Ooit waren dit twee losse woningen’

Door Bonnie Dekkers 2 december 2019

Arnoud (37) nodigde ons via Instagram uit om binnen te kijken in zijn huis in Utrecht West. Samen met zijn partner Thessa (35) en hun twee kinderen woont hij in een huis dat ooit uit twee woningen bestond. De samengetrokken woningen zorgen ervoor dat het gezin 122 vierkante meter woonoppervlakte bezit en daardoor twee voordeuren én twee voortuintjes heeft.

Van twee woningen een maken

Achter het huis schuilt een bijzonder verhaal. Twee inwoners geleden woonde er een architect in een van de huizen. Hij besloot het huis ernaast te kopen en de huizen samen te trekken. Het stel heeft zo’n driekwart jaar gezocht naar een huis en met geluk deze woning gevonden. “We hebben het erg naar ons zin en willen voorlopig écht nog niet weg”, zegt Arnoud.

Een mix & match van stijlen

Voor de inrichting gaan alle credits naar Thessa, vertelt Arnoud. “Veel van de spullen in dit huis, komen van fonQ.” Dat is geen toeval, hij heeft namelijk een tijd bij de webwinkel gewerkt. De openhaard was een idee van Arnoud. “Heerlijk, om de baby in het wipstoeltje te zetten en een krantje te lezen voor het vuur.”

Hangen aan de bar

Aan mooie spullen en genoeg ruimte in het huis geen gebrek. Waar ze dan zitten om daarvan te genieten? Arnoud: “Ik lig het liefst languit op de bank, met de beamer aan.” Het gezin zit samen vaak aan de bar, onderdeel van de keuken. “We eten vaker hier dan aan de eettafel. Het is net iets makkelijker. Als je bijvoorbeeld iets uit de koelkast nodig hebt of water wilt, pak je dat zo”, vertelt hij. Dat de tuin een favoriete plek is, blijkt als dit onderwerp meerdere keren voorbijkomt. “Zodra het kan, zitten we buiten. Het is er heerlijk, je hoort amper buren en helemaal geen verkeer. Er staan zoveel planten en bomen, dat je overal waar je kijkt groen ziet.”

Tekst loopt onder de foto door

De woonkamer van Arnoud en Thessa | Foto: indebuurt Utrecht
De keuken met bar waar het gezin vaak zit | Foto: indebuurt Utrecht
Vanuit de keuken kijk je zo de woonkamer in | Foto: indebuurt Utrecht
De speelkamer, met kaart van Utrecht | Foto: indebuurt Utrecht
De tuin | Foto: Arnoud Rijpstra

Piano van zijn ouders (of toch niet…)

De piano heeft een heel bijzonder verhaal. Arnoud: “Bij mijn ouders in huis staat een piano van het merk Kawai. Op een gegeven moment, toen ik thuis kwam in ons vorige huis, stond die piano daar opeens. Ik dacht dat mijn moeder ‘m aan mij had gegeven, omdat ze er toch al minder op speelde. Toen ik bij mijn ouders kwam, stond hun piano daar nog gewoon. Bleek dat mijn ouders online hadden gezocht naar een piano voor ons en het exemplaar dat na die van hen was gemaakt (in dezelfde fabriek en met opeenvolgend productienummer!), hadden gevonden op Marktplaats.”

Gigantische kaart

In de woonkamer hangt een gigantisch grote kaart van Azië. Deze heeft het stel in Antwerpen gekocht. Arnoud heeft Indonesische roots, Thessa Chinese. Arnoud: “Toen we nog geen kinderen hadden, gingen we vaak naar Antwerpen om wooninspiratie op te doen. We kwamen deze kaart tegen. We hebben zelfs nog in een café met dat ding gezeten en hij paste niet eens in de auto!”

Gemaakt om te leven en genieten

Het gezin geniet echt van hun woning van 122 vierkante meter én tuin van 100 vierkante meter. Door de gigantische woonkamer, open keuken en groene tuin ervaren ze altijd een gevoel van vrijheid. “Dit huis is echt gemaakt om te leven en te genieten.”

Woning van de week

Woon jij op een bijzondere plek in Utrecht, een huis met een verhaal of Domstads droomhuis? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnen kijken!

Lees ook: 

Binnenkijken bij Nikki en Alexander: ‘We willen ervoor zorgen dat iedereen betrokken raakt bij de flat’

Vanuit de flat van Nikki en Alexander heb je een weids uitzicht over de wijk. In hun appartement, ge...

3 x binnenkijken bij Utrechtse huizen met uitzicht op de Dom

Binnenkijken bij het Huis van Q: ‘We ruilden een kopje suiker voor een tof beeld van een hond’

adv.