Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Anne en Dennis: ‘We noemen het ons mini-boerderijtje in het centrum’

Door Bonnie Dekkers 6 juli 2020

Voor onze rubriek ‘Binnenkijken bij’ gaan wij wekelijks op pad en kijken we binnen bij Utrechtse woningen. Deze week kijken we binnen bij Dennis (29) en Anne (31). In november verhuizen zij naar een koopappartement in Rivierenwijk. Tot die tijd geniet het stel nog met volle teugen van hun ‘boerderijtje’ in hartje centrum. 

Anne en Dennis wonen op de bovenste etage van een monumentaal pand aan de Lange Nieuwstraat. Midden in de binnenstad dus en dat is heel leuk, volgens Anne. “Je zit net niet in het drukke gedeelte. De Oudegracht bijvoorbeeld, is vijf keer zo druk.” Wanneer we hen vragen of ze vaak in de stad te vinden zijn, zegt Anne lachend: “We krijgen weleens commentaar uit onze omgeving dat we te veel uit eten gaan.” Dennis vult aan: “Op zaterdag gaan we vaak rond 11.00 uur naar de stad. Dan vragen we ons af: waarom lopen we hier tussen al die mensen?” Anne: “We houden gewoon van de drukte. Dat ga ik ook wel missen. Voor de portemonnee wel iets beter.”

Tekst loopt door onder de foto’s 

Foto: indebuurt Utrecht
Foto: indebuurt Utrecht
Foto: indebuurt Utrecht
Foto: indebuurt Utrecht

Binnenbalkon

Wanneer Dennis en Anne niet buiten zijn, genieten ze van hun ‘binnenbalkon’. “Ik heb het zomaar bedacht”, vertelt Dennis ons. “Een vriend van mij werkt in de houtindustrie en kon wel een plank regelen. Vervolgens heb ik het met mijn broer gemaakt. Vanaf hier kijk je de hele straat door.” Anne: “Toen het gebouwd werd, was ik er niet zo’n voorstander van. Als ik kijk naar de afgelopen tijd, hebben we er veel gebruik van gemaakt. Het is een verlenging van de vensterbank en je kunt er lekker zitten, dus nu ben ik er heel blij mee.”

Tekst loopt door onder de foto’s 

Foto: indebuurt Utrecht
Foto: indebuurt Utrecht

Puntdak

Wonen op de bovenste etage betekent soms dat je een puntdak hebt, zoals het geval is bij Dennis en Anne. Iets wat er heel gaaf uitziet, maar soms onhandig is. “We zeiden tegen de vorige bewoners dat ze de lamp wel mochten laten hangen,” vertelt Dennis. “Maarja, hoe vervang je die in hemelsnaam? Het dak is 5,5 meter tot de nok.” Anne vult aan: “Ik weet niet eens meer hoe je die hebt vervangen, maar met een of andere constructie is het toch gelukt.”

Tekst loopt door onder de foto

Foto; indebuurt Utrecht

Trots op Utrecht

Anne: “We vinden het wel grappig om Utrecht in huis te halen. Zo hebben we de nijntje-poster uit de krant ingelijst en de Utrechtse skyline hangt aan de muur.” Ook hebben de twee het boekje ‘111 plekken in Utrecht die je gezien moet hebben’ in huis, waar ze veel gebruik van maken. Dennis: “Als ik tegenwoordig door Utrecht rijd, krijg ik wel een trots gevoel: het station ziet er mooi uit en de singel komt weer terug. Ik ben blij dat we iets gekocht hebben en hier voorlopig nog blijven.”

Tekst loopt door onder de foto’s 

Foto: indebuurt Utrecht
Foto: indebuurt Utrecht

Het centrale punt

In november verhuizen Dennis en Anne naar Rivierenwijk. Wat ze het meest gaan missen aan hun huidige huis? Dennis: “Het karakter van het huis. We noemen het ook wel ons ‘mini-boerderijtje’ door de balken bovenin. Straks krijgen we een nieuwbouwhuis. Dat wordt wel wennen.” Anne gaat de locatie ook wel echt missen: “Je kan niet meer in de binnenstad wonen dan hier. Ons huis is altijd het centrale punt, we spreken altijd hier af.” Dennis: “Maar, we hebben hier een heerlijke tijd gehad en genoeg leuke dingen meegemaakt.” De twee kijken elkaar aan en vertellen lachend: “Iedereen wil altijd op de balken zitten of liggen. Met een borrels op eindigt iemand altijd daar. Dan vragen wij ons altijd af: hoe komt diegene daar?”

Woning van de week

Woon jij op een bijzondere plek in Utrecht, een huis met een verhaal of een Domstads droomhuis? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnen kijken!

Lees ook:

Binnenkijken bij Zita en Ziyad aan de Muntkade: ‘We delen een dakterras van 80 vierkante meter met alle buren’

Voor onze rubriek ‘Binnenkijken bij’ gaan wij wekelijks op pad en kijken wij binnen bij Utrechtse wo...

5 x binnenkijken bij Utrechters die in Kanaleneiland wonen

Binnenkijken bij Larissa in de Schildersbuurt: ‘De gouden eenhoornlamp heb ik meegesleept door heel Amerika’

Binnenkijken bij Ben en Roos in Pijlsweerd: ‘Vanaf ons balkon genieten we van de stadsgeluiden’

Binnenkijken bij Alex in de binnenstad: ‘Het is heerlijk om vanaf hier mensen te kijken’

adv.