Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Alex in de binnenstad: ‘Het is heerlijk om vanaf hier mensen te kijken’

Door Bonnie Dekkers 1 juni 2020

Voor onze rubriek ‘Binnenkijken bij’ gaan wij wekelijks op pad en kijken wij binnen bij Utrechtse woningen. Nu ook wij thuiswerken, kijken we via onze laptop virtueel binnen bij Utrechters. De foto’s worden door de bewoners gemaakt. Deze week kijken we binnen bij Alex (24), die met zijn vriend Remy (42) en hun katten Freek en Duvel midden in het centrum van Utrecht woont. 

Nooit meer ergens anders wonen

Als het aan Alex ligt, vertrekt hij nooit meer uit Utrecht. Oorspronkelijk komt hij uit Zeewolde, maar sinds zo’n acht jaar woont hij in ons stadsie. “Op een gegeven moment besloot ik gewoon naar Utrecht te vertrekken. Ik heb eerst nog in De Meern gewoond en een tijdje vlakbij de Rode Brug. Ik wil nooit meer ergens anders wonen, Utrecht is zo chill!” Alex en Remy kunnen zich geen betere locatie wensen: ze wonen aan de Jansdam. Vanuit hun raam hebben ze een geweldig uitzicht, kijk maar:

Tekst loopt door onder de foto

Het uitzicht | Foto: Alex Pander

Spontaan de deur uit

Zo midden in de stad wonen heeft z’n voordelen, volgens Alex. “Ik ben iemand die spontaan de deur uit gaat. Stap ik ons huis uit, dan ben ik zo aan de Oudegracht.” We kunnen ons voorstellen dat wonen in de stad soms lawaaierig kan zijn. “Dat valt reuze mee”, vertelt Alex. “We wonen schuin boven de pub, maar daar hebben we geen last van. De Dom horen we ook niet, het zijn vooral de kerken aan de Minrebroederstraat en Janskerkhof die we weleens horen. Soms lopen er dronken mensen langs en laatst was er overdag een vechtpartij beneden.”

Puntdak

Alex en Remy wonen op de bovenste etage. Ondanks dat ze een supergaaf puntdak van zes meter (!) hebben, hebben de keuken en slaapkamer een plat dak. Het kan in de zomer dan ook flink warm worden, zo was het vorig jaar zomer 35 graden binnen. “Gelukkig hebben we veel ramen om open te zetten. En die zijn ook heel fijn om uit te hangen en mensen te kijken.”

Tekst loopt door onder de foto’s 

Het huis waar Alex en Remy wonen | Foto: Alex Pander
Het huis van binnen | Foto: Alex Pander
Foto: Alex Pander

Social hangout

Alex zijn lievelingsplekken in huis zijn toch wel de bank of aan tafel. “Aan tafel werk ik altijd en op de bank vind ik het heerlijk om te relaxen. We hebben een leuk zithoekje ingericht, maar daar zitten we eigenlijk niet”, zegt Alex lachend. “Er zit zelfs niemand als er vrienden over de vloer komen. Dan vind je ons in de keuken, dat is onze social hangout.

Tekst loopt door onder de foto’s 

De bank | Foto: Alex Pander
De tafel | Foto: Alex Pander
De zithoek | Foto: Alex Pander
De keuken | Foto: Alex Pander

Meer ruimte

Als hij mocht kiezen, zou Alex wel wat meer ruimte in huis willen. “Door mijn werk als influencer heb ik veel kleding en schoenen en weinig opslag. Van de vier kledingkasten is de kleinste van Remy”, zegt Alex een tikje gegeneerd. Verder is hij erg blij met zijn woonruimte. “Het uitzicht is wel het beste aan deze woonplek. Uiteindelijk willen we wel groter wonen, maar dat is in de binnenstad van Utrecht gewoon heel duur.”

Woning van de week

Woon jij op een bijzondere plek in Utrecht, een huis met een verhaal of een Domstads droomhuis? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnen kijken!

Lees ook:

5 x binnenkijken bij Utrechters die in de binnenstad wonen

Wonen in de binnenstad: veel Utrechters dromen ervan, voor sommige geluksvogels is het de werkelijkh...

Binnenkijken bij Karla in Overvecht: ‘Ik heb 300 planten’

Binnenkijken bij Kirsten in de Neudeflat: ‘Aan deze kant voel ik mij veel meer thuis’

Binnenkijken bij Sanne en Rein in Kanaleneiland: ‘Ons bad hangt aan het plafond’

 

adv.