Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Ailin in Kanaleneiland: ‘Mijn voordeur staat altijd open’

Door Destiny de Wit 23 november 2020

Ailin (24) woont sinds augustus in een studentencomplex in Kanaleneiland. Ze is superblij met haar woning en heeft er in de korte tijd dat ze er woont een echt thuis van gemaakt. Zo staat haar studio vol met planten. “Ik houd zoveel van mijn planten, dat ik ze namen heb gegeven”, vertelt Ailin lachend. 

Ailin woont op de achtste verdieping van het studentencomplex van Nido Student. Het gebouw waar ze woont is sinds augustus dit jaar open. Voorheen vond je hier het Oudenrijn ziekenhuis. Het gebouw kwam leeg te staan nadat alle medische zorg werd verplaatst naar het st. Antonius Ziekenhuis en werd uiteindelijk omgebouwd tot een studentencomplex. De Utrechtse is er als één van de eerste bewoners een paar dagen na opening ingetrokken.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Destiny de Wit

Open deur

Als je langs de studio van Ailin loopt, valt de openstaande voordeur direct op. Die staat de hele dag open, behalve als ze slaapt. Ailin vertelt dat daar een reden achter zit: “Mijn voordeur staat altijd open, zodat iedereen naar binnen kan lopen als ze behoefte hebben aan een gesprek.” Ze vertelt dat ze op deze manier heel wat vrienden heeft gemaakt. “Veel studenten op mijn verdieping werden nieuwsgierig en zijn naar binnengelopen. Zo kwamen ze telkens een praatje maken als ze langs mijn kamer liepen. Dit doen ze nog steeds”, vertelt Ailin vrolijk.

Tekst loopt door onder de foto’s

Foto: Destiny de Wit
Foto: Destiny de Wit

Heel veel planten

Alle studio’s van Nido Student in Nederland zijn gemeubileerd. Ailin hoefde dus geen meubels meer aan te schaffen. Om haar studio toch wat persoonlijker te maken, heeft ze andere dingen aan haar kamer toegevoegd. Zo staat haar studio vol met plantjes: op het bureau, in de vensterbank, op haar nachtkasje, de tafel, de grond, in de badkamer en zelfs aan de lamp in het midden van de kamer. “Ik houd zoveel van mijn planten dat ik ze namen heb gegeven”, vertelt Ailin lachend. Ook staan er naast de mini-plantjes allemaal (nep)kaarsjes in de vensterbank. Ze vindt dat de planten en kaarsen voor sfeer zorgen.

Tekst loopt door onder de foto’s

Foto: Destiny de Wit
Foto: Destiny de Wit
Foto: Destiny de Wit

Muzikale familie

Dat Ailin een muziekliefhebber is, wordt al snel duidelijk wanneer je haar studio inloopt. In de kamer staan een piano, gitaar, platenspeler, een geluidsversterker en een doos vol met platen. Van alle voorwerpen die in haar kamer staan, hecht ze aan de platen en gitaar de meeste waarde. De platen heeft ze van haar ouders gekregen en bestaan uit allerlei hits van de jaren 60. De gitaar is van haar vader geweest.

Ailin komt uit een muzikale familie. Hierdoor speelt ze sinds haar achtste piano. Daarnaast speelt ze ook gitaar en zingt ze. Ze heeft met haar gitaar en stem vele concerten gegeven tijdens haar grote reis vorig jaar. Tijdens een tussenjaar reisde ze onder andere over het Griekse eiland Lesbos. Daar gaf ze muziekles in vluchtelingenkampen.

Tekst loopt door onder de foto’s

Foto: Destiny de Wit
Foto: Destiny de Wit
Foto: Destiny de Wit

Kanaleneiland

Toen Ailin vanuit het Brabantse Heerle naar het Utrechtse Kanaleneiland verhuisde, kreeg ze niet veel positieve reacties vanuit haar omgeving. De buurt wordt vaak afgeschilderd als een onveilige buurt. Ondanks deze gedachtes laat AIin weten dat ze zich hier veilig voelt: “Ik loop ’s avonds vaak alleen over straat en ik heb nooit een onveilig gevoel gehad. Ik voel me hier helemaal thuis en ik ben de komende jaren niet van plan om weg te gaan.”

Woning van de week

Woon jij op een bijzondere plek in Utrecht, een huis met een verhaal of een Domstads droomhuis? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnenkijken!

Lees ook:

Binnenkijken Levina

Binnenkijken bij Levina en Dirk in Lombok: ‘Mensen reageren altijd enthousiast als ze onze tuin zien’

Sinds 2015 wonen Levina (36) en Dirk (32) in hun geliefde woning in hartje Lombok. Achter de voorgev...

Binnenkijken bij Elize en Geert: ‘Ik noem het hier klein Villa Kakelbont’

Binnenkijken bij Dunya in Hoograven: ‘De hele sfeer is hier gewoon zen’

Binnenkijken bij Norma in Tuindorp: ‘Het is een huis voor de toekomst’

Binnenkijken bij Ruben in Oudwijk: ‘Er staan ongeveer 45 planten in deze kamer’

 

adv.