Wow! Dit huis dat nu te koop staat in Utrecht lijkt wel een koninklijk paleis

Door Anne-Meike van den Berg 16 januari 2019

Soms komen we een huis tegen op Funda waar onze mond gewoon van openvalt. Dat geldt ook voor het appartement aan de Trans in Utrecht, op de hoek met de Nieuwegracht. Wij kunnen ons namelijk zomaar voorstellen dat de koningin van Engeland hier op zondagmiddag een kopje thee doet.

Sic Semper

Het appartement ligt op de begane grond van het gebouw Sic Semper. In 1775 is hier de prinsgezinde Oranje sociëteit Sic Semper opgezet (we zeiden het al: koninklijk!). In 1914 zijn er twaalf superluxe appartementen in het gebouw gekomen. Van buiten ziet het pand er waanzinnig uit, er is zelfs een torentje!

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Funda

Dat plafond!

Het appartement dat nu te koop staat is 350 vierkante meter groot en heeft een tuin, een grote berging en twee privé parkeerplekken. En dan de binnenkant… de woonkamer is maar liefst zes meter hoog en heeft een entresol (een tussenvloer). Die soort-van tweede verdieping wordt nu gebruikt als – welja – bibliotheek en werkkamer. Kijk je omhoog dan zie je het fantastische houten plafond. En vergeet ook zeker de supervette oude schouw niet.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Funda
Foto: Funda
Foto: Funda

Koninklijke prijs

Ook de keuken heeft weer een entresol en vanuit hier loop je zo de binnentuin in. En dat allemaal in hartje Utrecht, met uitzicht op de mooie Nieuwegracht en het Paushuis. Wat dat kost? Hou je vast: de vraagprijs is €2.250.000,-. Maar het kan nog gekker: het duurste huis dat op dit moment te koop staat in Utrecht, heeft namelijk een vraagprijs van 3 miljoen euro.

Lees ook:

Huis te koop: 1e Daalsedijk 161 Utrecht, Foto 1 | Foto: Funda

5 x kleine maar fijne huizen die nu te koop staan in Utrecht

Een fijn huis hoeft helemaal niet groot te zijn, toch? Neem nou deze vijf woningen die op dit moment...
binnenkijken bij

Binnenkijken bij Marieke: ‘Mijn koffiezetapparaat is mijn schatje’

Marieke Waardenburg (26) woont sinds een jaar in haar eigen studio aan de Geraniumstraat in Utrecht....

Meer over

Wonen

adv.