Hartje centrum: binnenkijken bij Gerda en Goossen aan de Predikherenstraat

Aangeboden door Beumer Garantiemakelaars 12 januari 2018

Toen ze destijds de bovenwoning aan de Predikherenstraat in het centrum van Utrecht betrok, had Gerda nooit gedacht dat ze er zo lang zou blijven. Maar nu – zestien jaar later – woont de Utrechtse er (inmiddels samen met haar man Goossen) nog steeds met heel veel plezier. “Het is gewoon een heerlijke buurt om in te wonen.”

Ondanks dat ze het ‘de leukste bovenwoning van Utrecht’ vinden, zijn Gerda en Goossen van plan om te verhuizen. Ze zijn – met het oog op de toekomst – op zoek naar een leuk gelijkvloers appartement met lift. Zoek je een huis in Utrecht? Lucky you, want de gezellige en ruimte bovenwoning in de Predikherenstraat staat vanaf vandaag te koop bij de Utrechtse makelaar Beumer Garantiemakelaars.

Tekst loopt door onder afbeelding.

huis te koop predikherenstraat 6a-utrecht

Zeldzaam: een eigen fietsberging

Het eerste wat opvalt als je via de entree op de begane grond binnenkomt, is dat je via een grote hal bij een eigen fietsenberging onder de trap komt. Best bijzonder, want eigen fietsenbergingen komen bijna niet voor bij bovenwoningen in de binnenstad. Loop je door naar boven dan kom je bij de woonkamer en keuken mét dakterras.

(Bijna) het hele jaar genieten van de zon

Het dakterras op het zuidwesten is heerlijk beschut waardoor je niet alleen in de zomer, maar ook vroeg in het voorjaar en laat in het najaar, heerlijk beschut van het zonnetje kunt genieten. De woonkamer heeft een prachtige houten vloer en alle wanden en plafonds zijn glad gestuukt (met uitzondering van de monumentale gevelmuur en muurankers, natuurlijk). De mooie nieuwe woonkeuken heeft alles wat je maar kunt wensen in een keuken: van een vaatwasser tot een quooker.

huis te koop predikherenstraat 6a-utrecht

Licht en ruimte

We lopen door naar de woonkamer die – naast behoorlijk breed – ook heerlijk licht is, dankzij de drie ramen aan de voorzijde van het huis. Verder vind je op deze verdieping een ruim toilet en een bergruimte. De tweede verdieping heeft twee ruime slaapkamers, maar met het plaatsen van een muurtje kun je hier makkelijk een derde slaapkamer creëren. De badkamer van het huis heeft een vrijhangend toilet, een inloopdouche en een vaste wastafel. Boven de badkamer bevindt zich bovendien nog een kleine extra zolderruimte met berging en de CV-ketel.

De buurt

De Predikherenstraat ligt in hartje Utrecht, midden in de historische binnenstad dus. Een paar stappen naar het zuiden en je bent op de gezellige Neude. Loop je naar het noorden, dan kom je uit op de Breedstraat met de al-net-zo-gezellige lapjesmarkt op zaterdag. Binnen een paar minuten sta je midden op de Oudegracht met alle bekende winkelketens. Ben je juist op zoek naar boetiekjes en leuke eettentjes, dan kun je je hart nóg dichter bij huis ophalen in de Voorstraat.

 

“In de Predikherenstraat zelf vind je verschillende soorten buurtwinkels”, vertelt Gerda. “De sociale controle is erg hoog. Dat bedoel ik in positieve zin: mensen letten op elkaar en zijn er voor elkaar. Je kunt hier snel een leuk, sociaal netwerk opbouwen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Gewoon genieten van de anonimiteit in je eigen huis kan ook!”

‘Little soho’

De gemeente heeft de buurt tot het Universiteitskwartier gedoopt, maar Gerda zou de wijk eerder het ‘Little Soho’ van Utrecht noemen, naar de beroemde en levendige wijken in New York en Londen.

Meer weten?

Wil je meer weten over het huis van Gerda en Goossen of een bezichtiging plannen? Op de website van Beumer Garantiemakelaars vind je nog veel meer informatie en foto’s over dit paleisje.

Bellen (030-2311000) of mailen naar [email protected] kan ook.

Beumer Garantiemakelaars

makelaars

nu gesloten08:30 - 17:30

Maliebaan 71, Utrecht

Bekijk meer:makelaars