Binnenkijken bij Marieke: ‘Mijn koffiezetapparaat is mijn schatje’

Door Indra Jager 14 januari 2019

Marieke Waardenburg (26) woont sinds een jaar in haar eigen studio aan de Geraniumstraat in Utrecht. Na vier maanden zoeken, vond ze eindelijk wat ze zocht: een ruimte met een eigen voordeur, waarin ze niks hoeft te delen. Wij mochten bij haar binnenkijken!

Verjaardagscadeau

“De collega van mijn schoonzus ging samenwonen met haar vriend, die hier woonde. Mijn schoonzus hoorde dat en wist dat ik inmiddels al vier maanden op zoek was naar een woning. Een week voor mijn verjaardag, 11 januari, werd ik gebeld of ik wilde komen kijken en precies op mijn verjaardag was het zo ver. Ik zei meteen ‘ja’. De woningmarkt is lastig en dit was eigenlijk het eerste wat aan mijn wensen voldeed.”

Kersverse huisgenoot

“Toen ik voor het eerst in de woning rondliep, was ik het al helemaal aan het indelen: mijn kast daar, mijn bank en tafel daar. Ik was heel enthousiast. Al viel ik eerlijk gezegd vooral voor het idee dat het helemaal voor mezelf was. Maar uiteindelijk is dat eigenlijk nooit zo geweest. Ik zou hier in mijn eentje gaan wonen, maar toen kreeg ik opeens een relatie. Hij is blijven slapen en nooit meer weggegaan, haha!”

Tekst loopt door onder de foto

binnenkijken bij

Voor- en nadelen

“Een groot voordeel is ook dat we hier gratis voor de deur kunnen parkeren, terwijl we op de fiets ook binnen tien minuten in de stad zijn én ik binnen een kwartier op mijn werk ben met de auto. Het nadeel is dat het ’s nachts nog weleens druk kan zijn, want we zitten vlakbij station Zuilen. Onze slaapkamer zit ook tegen de weg aan en dat kan nog weleens gehorig zijn. ’s Ochtends om zes uur hoor ik geregeld mensen met hun trolley naar het station lopen.”

Koffie en wijntjes

“Mijn huis is best wel klein, maar ik denk dat de bank mijn favoriete plek is. Dat is toch de plek waar je je koffie en je wijntje drinkt en waar we met vrienden zitten. Iets anders waar ik altijd blij van word, zijn onze spulletjes. Ik ben groot fan van Rituals en mijn vriend van auto’s en dat zie je terug in ons interieur. Eerst waren het echt mijn dingetjes, maar ik vind het heel leuk dat het nu van ons samen is.”

Tekst loopt door onder de foto

binnenkijken bijNog geen eigen smaak

“Ik heb nog niet echt een eigen smaak. Nu is er vooral veel meegekomen vanuit mijn ouderlijk huis. Zo ook mijn TV-kast, die gelijk ook de meest sentimentele waarde voor me heeft. Die heb ik namelijk van mijn ouders gekregen en hij heeft overal gestaan. Zo stond hij in mijn ouderlijk huis, maar ook in de kamer die ik bij een vriendin huurde.”

Tweede schatje

“Wat ik nog graag anders zou zien, is een muur tussen de slaap- en de woonkamer. Ook vind ik de keukenkastjes en het aanrecht niet zo mooi, maar gelukkig fleurt mijn koffiezetapparaat de keuken wel op. Daar heb ik best wel in geïnvesteerd, want ik hou van koffie. We beginnen daar altijd onze dag mee. Lekker, hoor, die koffiegeur in je huis. Mijn koffiezetapparaat is echt mijn schatje!”

Woning van de week

Woon jij op een bijzondere plek in Utrecht, een huis met een verhaal of een Domstads droomhuis? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnen kijken!

Binnenkijken bij IBB Utrecht

Binnenkijken bij Dion in studentencomplex IBB: ‘Er is hier altijd ruimte voor een feestje’

Sinds anderhalf jaar woont de 21-jarige Dion in een van de IBB-complexen. Samen met zijn veertien hu...

adv.