Binnenkijken bij Clen: ‘Ik hou van drukte om mij heen, dus ik wilde een huis in het centrum’

Door Femke Goudberg 15 april 2019

Altijd al willen wonen middenin het centrum? Waar je kan rollen naar de hotspots in de stad en je ‘s ochtends vanuit je slaapkamer de zon op ziet komen vanachter de Domtoren? De 32-jarige Clen Verkleij heeft deze droom anderhalf jaar geleden werkelijkheid gemaakt. Hij noemt zijn woning zijn stadse paradijsje: “Het is hier fantastisch.”

Meer in het centrum kan bijna niet

 “Ik kom uit een kamertje van twee bij drie meter. Mijn bed paste er net in”, vertelt Clen lachend. Na in meerdere studentenhuizen te hebben gewoond, vond hij het op een gegeven moment echt tijd worden om iets voor zichzelf te zoeken. “Daar was ik na zoveel jaar echt aan toe. Een eigen sfeer creëren met eigen spullen.” Hij vertelt verder: “Ik begon daarom te zoeken naar een huisje middenin het centrum, het liefste op een druk punt. Ik vind het namelijk fijn om veel drukte om mij heen te hebben. Een gevoel van gemeenschap.”

Hartje stad

Een plekje middenin het bruisende centrum is Clen zeker gelukt. Hij woont pal aan de Voorstraat. Als je de ramen opent, kun je de lachende mensen op de terrasjes op Neude horen. “Meer in het centrum kan je bijna niet wonen”, zegt Clen grijnzend. Zijn huis bevindt zich op de bovenste verdieping van het pand. Voordat we bij zijn stulpje zijn, moeten we eerst door een vrij donker trappenhuis. Eenmaal boven kwam deze lichte ruimte dan ook echt als een verrassing. “Dat hoor ik vaker, ha-ha. Het is ook gewoon echt een zonnig huis.”

Thuiskantoor

Het valt meteen op dat Clen zijn woonkamer niet slechts een plek is om te relaxen. Aan de ene kant staat er namelijk een grote tafel met twee enorme zwarte schermen van computers. En aan de andere kant zien we een beklad planbord. “De woonkamer is eigenlijk ook mijn kantoor”, vertel Clen. Hij heeft namelijk zijn eigen bedrijf en er komen dagelijks werknemers bij hem over de vloer. “Ik heb het zo ingericht dat het nog een beetje huiselijk aanvoelt. Maar niet té huiselijk. Ik wil niet dat mijn werknemers het gevoel hebben dat ze echt in mijn omgeving stappen.” Clen heeft daardoor ook wel een beetje het gevoel dat hij in een kantoor woont. “Maar dat vind ik absoluut niet erg”, vertelt hij erbij. “Ik vind mijn ontspanning wel buitenhuis, zoals in de sportschool.”

Zolderkamer

De schuine muren van Clen zijn stulpje zorgen ervoor dat de ruimte aanvoelt als een zolder. “De zolderkamer, zo noem ik het ook wel”, vertelt Clen lachend. Hij gaat verder: “Dat vind ik echt heel leuk aan dit huis. Het is een soort grote tent. Als de ramen dicht zijn, zit je ook echt in je eigen cocon. Je hoort niks meer en niemand kan naar binnenkijken. Het is in principe een vrijstaand huis. Heerlijk.” Maar zodra je naar buiten stapt, bevind je je weer middenin de drukte. “Een wereld van verschil. Zo speciaal.”

Een beetje klassiek

Een georganiseerde chaos, zo noemt Clen de inrichting van zijn huis. “Alle spullen zijn echt bij elkaar geraapt.” Na lang nadenken, weet hij er een stijl aan te binden: “Een beetje klassiek met moderne elementen. Althans, zo probeer ik het te combineren, ha-ha. Zolang het maar tijdloos is.” Zo staat er in de woonkamer een klassieke tafel die Clen ook al in zijn studentenkamers had staan. “Eigenlijk is het een onderstuk van een enorme kast. Maar dat ding was echt niet te tillen! Om alleen dit al naar boven te krijgen, zijn we zeker twee uur bezig geweest.”

Voor nu vindt Clen het heerlijk vertoeven in zijn stadse huisje, maar voor de toekomst heeft hij toch een ander huis in gedachten: “Ik hoop dat ik dan een eigen winkel heb geopend waar ik boven kan gaan wonen. Waar wonen en werken toch iets meer gescheiden is.”

Woning van de week

Woon jij op een bijzondere plek in Utrecht, een huis met een verhaal of een Domstads droomhuis? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnenkijken!

adv.