Binnenkijken bij Annick: ‘Al mijn meubels zijn tweedehands’

Door Femke Goudberg 11 februari 2019

Wonen in een studentenhuis in de binnenstad van Utrecht, met uitzicht op het water en je favoriete kroeg om de hoek. Klinkt als een droom, toch? Voor de 23-jarige Annick de Wit werd dit anderhalf jaar geleden werkelijkheid en ze is er maar wat enthousiast over: “Elke keer als ik de voordeur opendoe en naar binnen stap heb ik een klein besefmomentje over hoe blij ik ben dat ik hier mag wonen.” 

Van donker trappenhuis naar lichte kamer

Voordat we bij Annick haar prachtige stulpje komen, moeten we eerst een vrij donker en kaal uitziende trappenhuis op. Je zou dus ook niet verwachten dat zich achter de witte slaapkamerdeur zo’n ruim, licht uitziende kamer met levensgrote ramen en prachtige plafonddecoratie schuilhoudt. “De ramen trekken altijd als eerst de meeste aandacht als mensen hier binnenstappen”, vertelt Annick grinnikend. “Dat maakt mijn kamer ook heel erg fijn om in te wonen, vind ik. Ik heb geen directe lichtinval, waardoor ik in de zomer de koelste kamer heb en in de winter de warmste.” Annick woont met nog vier anderen studenten rond de twintig jaar, al is dat niet altijd het geval geweest. “Toen ik hier net kwam, woonde ik met allemaal werkende mannen van rond de dertig”, vertelt ze lachend. “En het was nog gezellig ook!”

Het groene bankje dat Annick heeft overgenomen van haar zus.
De prachtige plafonddecoratie.

70’s retro vibe

Ondanks de grote ruimte, ziet de kamer er erg knus uit en heeft het interieur qua stijl veel weg van 70’s retro. Annick volgt een interieuropleiding en heeft haar inrichting dan ook goed uitgedacht. “Ik vind deze stijl gewoon heel erg tof. Al mijn meubels zijn ook tweedehands.” Ze wijst naar haar bed: “Die is vroeger van mijn ouders geweest. Dat bruine salontafeltje van mijn overgrootmoeder en ga zo maar door. Ik houd daar echt van.” Ze ploft op haar olijfgroene bankje. “Deze is toevallig van mijn zus geweest. Hoewel ik ook een tafel heb, zit ik het liefst hier. Lekker ’s avonds in mijn pyjama voor de tv met een bord avondeten op mijn schoot. Heerlijk!”

Uit de hand gelopen plantenliefde

Het groene van buiten heeft Annick goed weten over te brengen naar binnen. “Mijn plantenliefde is hier echt uit de hand gelopen, haha. Maar het maakt de kamer gewoon een stuk levendiger.”

Voor het huis rijdt er zo te zien veel verkeer langs. Heeft Annick daar geen last van? “In het begin wel, dan werd ik om zes uur ’s ochtends wakker door al het lawaai. Maar nu ben ik het zo gewend. Op zondag, als het een stuk rustiger is qua verkeer, word ik haast wakker omdat ik dan niks hoor!”, vertelt ze lachend. “En aan het water woon ik heel levendig”, gaat ze door. “Zomers meren hier altijd bootjes aan en laatst met Sint-Maarten kwam er een prachtige stoet lampionnen lichtjes voorbij. Zo mooi is dat.”

Het tafeltje in de hoek is van Annick haar overgroot oma geweest.

 

Wel mist Annick een tuintje of een balkon. Ze wijst naar haar ramen en beeldt zich al helemaal in hoe het eruit moet komen te zien. “Twee prachtige klapdeuren en mijn eigen balkon waar ik in de zomer heerlijk kan vertoeven.” Ze gaat verder: “Al heb ik niks te klagen. Ik hoeft nu ook alleen maar het water over te steken en dan kan ik lekker op de steiger chillen, of op het grasveldje.” Annick ziet zichzelf hier de komende jaren nog wel blijven wonen. “Al zou ik op een gegeven moment wel een eigen plekje willen. Met een eigen douche en een eigen badkamer.”

Woning van de week

Woon jij op een bijzondere plek in Utrecht, een huis met een verhaal of een Domstads droomhuis? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnen kijken!

Binnenkijken bij Claudette die in een oude school woont: ‘De authentieke details blijven voor mij het mooist’

Net achter de welbekende Singel, woont Claudette met haar man, twee kinderen en pup Barrie. Sinds 20...

adv.