Wonen op het strand of op het water: dat kan binnenkort in Utrecht

Door Anne-Meike van den Berg 16 april 2018

Het is de droom van heel veel mensen: een huisje aan het strand. Je verwacht het niet, maar dit kan binnenkort gewoon in Utrecht! Op het strand en op het water van de Haarrijnseplas worden ruim 600 woningen gebouwd.

Volgend jaar begint de bouw van ruim 600 woningen aan de noordkant van de Haarrijnseplas, tussen de plas en de A2 in, lezen we in het AD Utrechts Nieuwsblad. Ook komt er een basisschool en een buitenschoolse opvang. Je kunt straks vlakbij de plas wonen, maar ook óp het strand of zelfs op het water. Een aantal woningen wordt op steigers in het water gebouwd.

600 nieuwe huizen

Er komen ruim 600 woningen waarvan 30 procent bestaat uit huurwoningen. Tien procent van die huurwoningen wordt sociale huur. Dan komen er nog middeldure koopwoningen (huizen met een waarde tot maximaal 200.000) en duurdere koopwoningen. Met de bouw van de nieuwe woningen wordt rekening gehouden met de natuur rondom de Haarrijnseplas. “Het gebied Haarrijn kent ook een ecologisch gedeelte waar niet gebouwd mag worden. Daar mag simpelweg niks aan gedaan worden, dus op die manier wordt al rekening gehouden met de mooie natuur”, vertelt Matthijs Keuning van de Gemeente Utrecht aan het AD.

Nog meer woonnieuws

Er wordt flink gebouwd in Utrecht. Vorige week schreven we nog over een gloednieuwe wijk aan het Merwedekanaal:

merwedekanaal-jongeriuscomplex-utrecht

Er komt een gloednieuwe wijk aan het Merwedekanaal en dit wil je er over weten

Op het voormalige defensieterrein in Utrecht, aan het Merwedekanaal naast het Jongeriuscomplex, word...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.