5 x wonen in een Utrechtse volksbuurt

Door Anne-Meike van den Berg 11 juli 2018

De Zeven Steegjes, Wijk C en Ondiep: het zijn van oudsher allemaal echte Utrechtse volksbuurten. En dat volkse karakter, dat gaat nooit helemaal weg, hoe gemengd de meeste van deze wijken inmiddels ook zijn. Lijkt het je wel wat om in een Utrechtse volksbuurt te wonen? Deze vijf huizen staan op dit moment te koop!

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Wonen in Wijk C

‘Als ik boven op de Dom sta kijk ik even naar benee, dan zie ik het oude grachie, het Vreeburg en Wijk C….’ Ja, Wijk C: misschien wel de bekendste volksbuurt van Utrecht. Aan het Pastoor van Nuenenhof staat een appartement te koop met een fijn balkon en een uitstekend uitzicht. Je rolt zo naar Roost aan de Singel, café Ouwe Dikke Dries of het Nederlands Volksbuurtmuseum.

Bakker en slager om de hoek

Nog een echte Utrechtse volksbuurt is natuurlijk Ondiep. Aan de Vijgeboomstraat staat een klein maar fijn huis te koop met een grote achtertuin. Een pluspunt aan hier wonen, is dat je een bakker, slager én ijssalon om de hoek hebt.

Met uitzicht op de Dom

In Ondiep staan niet alleen maar oude huizen te koop, zoals je misschien zou verwachten. We hebben een appartement gevonden in een flat die in 2012 is gebouwd. Vanaf het balkon heb je uitzicht op de Domtoren, hoe gaaf is dat?

In Sterrenwijk

We gooien er weer even een hitje in: ‘Utereg m’n stadsie daar gebeurt van alle hand, het bruist aan alle kant in het hartsjie van het land. De Sterrenwijk het Houtplein en de Lange Rozendaal, Utereg het mooist van allemaal!’ Aan de rand van Sterrenwijk staat vrijstaand huis te koop dat gedeeltelijk een monument is.

Betonbuurt

Geuzenwijk stond vroeger bekend als de Betonbuurt, omdat er in de jaren dertig witte arbeidershuisjes werden gebouwd. Het is van oudsher een echte Utrechtse volksbuurt. Aan de rand van de wijk, vlakbij de Vecht, staat een leuke jaren dertig woning te koop.

De Zeven Steegjes

Nog een typisch Utrechtse volksbuurt is De Zeven Steegjes. We mochten daar al eens binnenkijken in het superschattige huisje van Rianne.

De Zeven Steegjes

Rianne woont in de Utrechtse volksbuurt Zeven Steegjes

Tussen de Catharijnesingel en de Oudegracht in, vlakbij de Twijnstraat en het Ledig Erf, ligt de Utr...
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Wonen

adv.