Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wonen aan het water én vlakbij de binnenstad: dit nieuwbouwproject gaat bijna in de online verkoop

Aangeboden door Brecheisen Makelaars 19 juni 2020

Droom je ervan om groen te wonen met uitzicht op het water én op loopafstand van de Utrechtse binnenstad? Het kan binnenkort in De Nieuwe Defensie: een nieuw stadskwartier, gelegen tussen de Overste den Oudenlaan en de Doctor M.A. Tellegenlaan. In de woonwijk komen 600 woningen die niet alleen ruim maar ook nog eens duurzaam zijn. Het allerbeste nieuws: maandag 29 juni gaan de eerste 167 woningen in de online verkoop!

De Nieuwe Defensie wordt gebouwd aan de oevers van het Merwedekanaal, naast de monumentale Villa Jongerius en op slechts tien minuten wandelen van de binnenstad. De woningen die in aanbouw zijn variëren van groot tot klein en van huur tot koop. Grote kans dus dat er ook voor jou iets moois tussen zit!

Tekst gaat verder onder de foto’s

Foto: Kapiteinskwartier De Nieuwe Defensie
Foto: Commandeurskwartier De Nieuwe Defensie

Groene én autoluwe woonwijk

Wie duurzaamheid belangrijk vindt, zal heel prettig wonen in De Nieuwe Defensie. De nieuwbouwwijk wordt namelijk gebouwd volgens de principes van gezond stedelijk wonen. Dat zie je terug in de duurzame maatregelen die genomen zijn, zoals gasloos wonen, groene daken en het installeren van zonnepanelen. Daarnaast woon je hier letterlijk tussen het groen, want in de openbare ruimten, binnentuinen en galerijen van het project vind je straks volop beplanting. Dat ziet er niet alleen heel tof uit, maar helpt ook nog eens bij het vergroten van de biodiversiteit. Ook heel fijn aan De Nieuwe Defensie: de woonwijk wordt autoluw.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Foto: De Nieuwe Defensie
Foto: De Nieuwe Defensie

Van benedenwoning tot penthouse

Wat alle woningen in de nieuwe wijk gemeen hebben, is dat ze uitkijken over een mooie groene binnentuin. Er is enorm veel variatie in de woningtypen en ieder blok binnen de wijk heeft een eigen uitstraling. Voor een appartement in het Sergeantskwartier betaal je €371.000 en een benedenwoning met een tuin van ruim 100 vierkante meter in het Kolonelskwartier kost €550.000. Voor wie graag heel ruim woont, is er een penthouse van €1.400.000 in het Kapiteinskwartier: deze beslaat zo’n 271 vierkante meter.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Foto: Kolonelskwartier De Nieuwe Defensie
Foto: Generaalskwartier De Nieuwe Defensie

Voor in de agenda: de online verkoop begint volgende week!

In totaal komen er zo’n 600 nieuwbouwwoningen in De Nieuwe Defensie: van appartementen tot eengezinswoningen met tuin, zowel koop als huur. De bouw gebeurt in zes fasen en op 29 juni aanstaande begint de online verkoop van de eerste twee blokken, bestaande uit: twintig appartementen uit blok 1A, 139 appartementen uit blok 2 en acht rijwoningen. De oplevering van blok 1A is voorzien voor eind 2022 en van blok 2 voor eind 2023. De online inschrijving sluit 8 juli 2020.

Meer weten? Via de oranje button hieronder ga je direct naar de website van De Nieuwe Defensie.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Brecheisen Makelaars. Meer over Brecheisen Makelaars ontdekken?

Brecheisen Makelaars

makelaars

Bekijk meer:makelaars

adv.