Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Handige checklist: zo kies je de vloer die bij jou past

Aangeboden door PVC en Laminaat 27 juni 2018

Als je een nieuwe vloer aanschaft wil je natuurlijk wel dat hij een tijdje meegaat. Om daarvoor te zorgen kun je bij aankoop letten op de prijs en kwaliteit, maar het is ook een aanrader om je levensstijl onder de loep te nemen.

Van huisdieren tot hoge hakken, het is allemaal van invloed. Hoe je erachter komt welke vloer voor jou is weggelegd? Door dit lijstje met voor- en nadelen te raadplegen! Zo weet je precies met welke vloer jij het wel een tijdje uithoudt! 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

PVC: de vloer voor iedereen?
PVC en Laminaat Utrecht

PVC is een populaire vloersoort. Dat komt omdat er ontzettend veel voordelen aan verbonden zijn. PVC is makkelijk in onderhoud, krasvast en het werkt niet. Ook kun je er je complete huis mee bekleden, want het is vochtbestendig, geluiddempend en goed te combineren met vloerverwarming. Het zorgt ervoor dat een PVC vloer lang meegaat en dat is natuurlijk fijn voor je portemonnee.

PVC heeft ook een paar minpuntjes: de PVC-vloeren worden steeds echter gemaakt, maar een echte houten of stenen vloer verslaan kan hij niet. En wil je graag je vloer zelf leggen, dan is PVC minder geschikt. Een PVC vloer komt namelijk het best tot zijn recht als hij wordt gelijmd en dat kun je maar beter aan een professional overlaten!

Vinyl: daar moet je lief voor zijn!

PVC en Laminaat Utrecht
Foto: Unsplash/ Taylor Hernandez

Zoek je een voordelige vloer die je gemakkelijk zelf kunt leggen,  dan is vinyl iets voor jou! En er zijn meer voordelen. Vinyl is makkelijk te onderhouden, geluiddempend en watervast. En loop je in de winter met je blote voeten naar het toilet, dan zul je merken dat deze vloer ook zonder vloerverwarming lekker warm aanvoelt.

Nadelen zijn er ook aan een vinylvloer. Plaats je zware voorwerpen op het vinyl, dan kun je nog lang van de afdruk nagenieten. De vloer is ook gevoelig voor slijtage en niet bestand tegen agressieve schoonmaakmiddelen. Een beetje lief zijn voor je nieuwe vinylvloer is daarom verstandig!

Linoleum en marmoleum: hyper hygiënisch
PVC en Laminaat Utrecht

Ben je op zoek naar een duurzame vloer die slijtvast is, dan zijn de linoleum- en marmoleumvloeren geschikt voor jou. Het verschil tussen de twee types zit hem in de structuur, waarbij marmoleum vooral iets wegheeft van – je raad het al – marmer! Beide vloertypes zijn heel hygiënisch. Heb je te kampen met luchtwegproblemen zoals bijvoorbeeld astma, dan word je van een linoleum- of marmoliumvloer dus extra blij! En wat natuurlijk ook belangrijk is: ze zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende designs en kleuren.

Kies je voor linoleum of marmoleum, houd er dan wel rekening mee dat deze vloertypes niet vochtbestendig zijn. Daarnaast is de prijs relatief hoog in vergelijking met bijvoorbeeld een laminaatvloeren. En omdat ze te bestellen zijn in zoveel soorten en maten, kan de dikte ook nog wel eens verschillen. Wil je geen barsten op termijn, dan kun je dus beter voor een stevige variant gaan. 

Laminaat: lekker praktisch

PVC en Laminaat Utrecht
Foto: Unsplash/ Evieanna Santiago

De prijs-kwaliteitsverhouding van laminaat is misschien wel de grootste reden waarom dit type vloer in veel ruimtes te vinden is. Laminaat gaat tot wel vijfentwintig jaar mee. Dat komt omdat het mega slijtvast is, krasbestendig en bestand tegen vocht. En het onderhoud? Appeltje eitje!

Zoek je een vloer die geluid tegenhoudt, dan is laminaat minder geschikt. Daarnaast is het gevoel van dit type nogal koud en hard. Houd je van een zachte ondergrond, dan kun je dus beter voor bijvoorbeeld vinyl gaan. En ook al is laminaat krasbestendig, wie eenmaal krassen maakt kan ze maar lastig herstellen.

Tapijt: voor knusse ruimtes

PVC en Laminaat Utrecht
Foto: Unsplash/ The creative exchange

Het is zacht, warm en het voelt mega comfortabel. We hebben het natuurlijk over tapijt. Dit vloertype zorgt direct voor een fijne sfeer. Geen wonder dat het te vinden is in vele slaapkamers! Tapijt is naast sfeervol ook een goede geluids- en schokdemper en voordeliger dan harde vloerbedekking.

Wanneer je niet voor tapijt moet kiezen? Als je snel last hebt van stof bijvoorbeeld. Of als je wil dat jouw nieuwe vloer lang meegaat. Vlekken zijn er moeilijk uit te krijgen en haren blijven er gemakkelijk in hangen. Hoe voorzichtig je ook bent, met tapijt zul je na een aantal jaar toch weer op zoek moeten naar een schone, vlekkeloze ondergrond.

Hier vind je de vloer bij die bij je past!
PVC en Laminaat Utrecht

Handig toch, dat online vloerenadvies? Heb je meer vragen of wil je de vloeren met eigen ogen zien, kom dan langs bij PVC en Laminaat. De showroom is te vinden op het bedrijventerrein in Overvecht. De medewerkers helpen je er graag offline verder! Enne… ze verkopen er naast PVC en laminaat ook tapijt, vinyl en linoleumvloeren!


Meer over PVC en Laminaat ontdekken?

PVC en Laminaat klusbedrijven

Vandaag gesloten

Arkansasdreef 34, Utrecht

Bekijk meer:klusbedrijven
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.