Zo voorkom je inbraak tijdens de feestdagen

Aangeboden door De Sleutelkoning 12 december 2018

Wist je dat er tijdens de feestdagen het meest wordt ingebroken? Jup, inbrekers laten hun kerstdiner of oliebol maar wat graag staan, want omdat er zoveel mensen van huis zijn tijdens kerst en oud en nieuw is dit voor dieven een ‘goede’ tijd om hun slag te slaan. Ga jij rond de feestdagen op vakantie of logeer je bijvoorbeeld bij familie? Dan doe je er goed aan om even verder te lezen, want Sleutelkoning Chris vertelt je hoe je je huis en spullen het best kunt beveiligen tegen inbrekers.

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Hang niet aan de grote klok dat je op vakantie gaat

Vertel tegen een paar familieleden en vrienden dat je op vakantie gaat, maar hang het zeker niet aan de grote klok en wees al helemaal voorzichtig met het posten van zonovergoten selfies posten op Instagram. Het is een feit dat ook inbrekers op social media zitten en deze kanalen maar wat goed weten te gebruiken om nieuwe slachtoffers te vinden. Wil je thuisblijvers toch jaloers maken met zonnige kiekjes, scherm je profielen dan af tijdens je vakantie.

Beter een goede buur…

Beter een goede buur dan een verre vriend. Een iet-wat uitgekauwd gezegde, maar oh-zo-waar als het op vakanties aankomt. Vraag je buren dus zeker om een oogje in het zeil te houden tijdens je vakantie (en als ze dan toch bezig zijn kunnen ze vast je planten en katten wat liefde en aandacht schenken). Om het wat concreter te maken: vraag of je buren hun auto op je oprit willen parkeren of hun fiets in je voortuin willen zetten.

Ruim niet op

Als je een vakantiekater en jetlag hebt, is het wel zo fijn om thuis te komen in een opgeruimd huis. Maar ga niet te ver en zorg dat je woning er een beetje ‘geleefd’ uitziet. Sla een krant open op tafel, zet een (leeg) pak drinken neer en laat je knutselproject of onafgemaakte puzzel gerust in de woonkamer staan. Niemand die dan vermoedt dat je een paar dagen weg bent.

…maar berg belangrijke spullen wél op

Zorg dat je je spullen goed op hebt geborgen, bij voorkeur in een inbraakwerende kluis die – als het even kan – verankerd staat aan een vloer of muur. Bij De Sleutelkoning vind je een enorm assortiment aan inbraak- en brandwerende kluizen: van supercompact tot gigantisch.

Ga langs bij Chris

De Sleutelkoning Utrecht
Foto: Chris van Dusschoten, eigenaar van De Sleutelkoning in Utrecht

Sleutelkoning Chris draagt zijn naam met eer, want hij weet álles op het gebied van sleutels, sloten en het beveiligen van je spullen. Zijn op-en-top Utrechtse bedrijf aan de Wittevrouwenstraat is al meer dan tachtig jaar een begrip in Utrecht. Ga dus gerust langs om Chris om advies te vragen!

De Sleutelkoning Utrecht

Chris is de Sleutelkoning van Utrecht: ‘Sleutels zouden best wat meer liefde mogen krijgen’

Op 19-jarige leeftijd stapte Chris van Dusschoten een sleutelwinkel aan de Wittevrouwenstraat binnen...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Sleutelkoning. Meer over De Sleutelkoning ontdekken?

De Sleutelkoning klusbedrijven

Nu open08:30 - 18:00

Wittevrouwenstraat 20, Utrecht

Bekijk meer:klusbedrijven
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.