Warm weer op komst! Zo zorg je ervoor dat je koud-bier-garantie hebt!

Aangeboden door Keukenloods.nl Utrecht 6 april 2018

Koelkasten zijn van die apparaten waar je met lekker weer niet zonder kunt, maar waarvan je eigenlijk ook wilt dat ze zich zo stil mogelijk houden. In de regel doen koelkasten dat ook netjes, maar als de temperatuur buiten oploopt en je koelkast al wat ouder is, dan is het volbrengen van die taak soms iets uitdagender. 

De ene koelkast werkt zich stilletjes het warme weer door en een ander werkt zich er met iets meer kabaal doorheen. Maar wanneer betekent zo’n brommende of blazende geluid dat je koelkast toe is aan vervanging? En wanneer is het slechts een gezond beetje extra moeite dat die koele voedselbewaarder voor je doet, om jou van een ijskoud biertje te voorzien? 

Wat hoor je te horen?

Om te constateren welk geluid niet thuishoort in je koelkast, moeten we eerst onderzoeken wat je wel hoort te horen. Helemaal stil zijn koelkasten namelijk nooit. Allereerst kunnen koelkasten een licht zoemend of brommend geluid maken. Dat geluid is afkomstig van de motor die het koelsysteem aandrijft. Blaast je koelkast? Dan heb je waarschijnlijk een hightech versie in huis staan met No-Frost of Low-Frost features die ijsvorming voorkomen. En ratelt, klotst, borrelt, kraakt of tikt hij? Dan heb je te maken met een koelsysteem dat als een mensenlichaam koelvloeistof door de metalen buizen aan het pompen is. Vraag je maar eens af wat voor geluid je zelf zou maken als je warmer wordt van buiten en koel moet blijven van binnen: Zou je piepen of kraken? En wanneer is het geluid dan nog gezond?

Moet je koelkast naar de dokter of niet?

Unsplash/Neonbrand

Vertrouw je het niet helemaal? Dan kun je een aantal dingen doen om het jouw geliefde koelkast iets makkelijker te maken.

  • Check of je koelkast waterpas staat. Hoe je dat doet? Door een waterpas in de koelkast te leggen. Staat hij niet waterpas? Dan kun je in de meeste gevallen stelpootjes onder de koelkast vinden. Deze pootjes kunnen je in- en uitdraaien, net zo lang tot hij recht staat.
  • Een tip voor iedereen die graag met iets teveel enthousiasme deuren dichtgooit: check of de deur van je koelkast nog goed sluit. Slecht sluitende koelkasten moeten harder werken en daarvan gaan ze piepen (het zijn net mensen!). De oplossing? Een belletje naar de fabrikant om je koelkast te fixen én een cursus mindful koelkastdeuren sluiten.
  • Maakt je koelkast geluid maar lijkt het eerder van binnen te komen in plaats van vanaf de onder- of achterkant? Dan kan het zo zijn dat hij gewoon te vol staat. Wie weet ligt de drilpudding naast de soepkom en houden die elkaar wakker. Of ligt er een annoying orange in je koelkast de boel te verzieken. Het kan zomaar het geval zijn. Haal de spullen uit elkaar en klaar is kees!
  • Kijk onder je koelkast en kijk erachter. Op één van die plekken zit namelijk een rooster en roosters vreten graag stof. Mocht je er nu heel veel viezigheid op zien zitten, dan weet je wat je te doen staat. Zodra het rooster weer vrijuit stofjes en andere viezigheden kan vreten, is ook het vervelende geluid vergeten, want zoemen naar adem doet je koelkast dan niet meer.

Geniet je nog steeds van een koelkastconcert?

Alles geprobeerd? En klinkt je koelkast nog steeds alsof hij het liefst direct wil opstijgen? Dan is het tijd om de specialisten erbij te halen! Bij Keukenloods hebben ze een heel leger aan leveranciers klaarstaan, die jou hoogstwaarschijnlijk van passend advies kunnen voorzien. Zo kun je ’s avonds weer met een gerust hart gaan slapen, want als het met je koelkast goed gaat, dan gaat het ook goed met jou. Op naar het mooie weer, met een gezonde koelkast en een koud drankje!Deze bijdrage wordt je aangeboden door Keukenloods.nl Utrecht Meer over Keukenloods.nl Utrecht ontdekken?

Keukenloods.nl Utrecht

speciaalzaken

Nu open11:00 - 17:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Europalaan 95 B, Utrecht

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.