Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Utrechters trekken massaal naar omliggende dorpen voor goedkopere en ruimere woningen

Door Bonnie Dekkers 26 oktober 2020

Ben je op zoek naar een huis? Dan ben je niet de enige: in Utrecht zijn zo’n 39.000 huizenzoekers en slechts 1.400 beschikbare woningen. Daardoor stijgen de huizenprijzen in rap tempo. Uit recente cijfers van makelaarskantoor Molenbeek blijkt dat Utrechters onder andere om die reden massaal naar omringende dorpen trekken. 

Dat Utrechtse gezinnen vertrekken naar plekken als Zeist, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Bunnik, Houten en Stichtse Vecht, heeft niet alleen te maken met de stijgende huizenprijzen. Utrechters hebben ook behoefte aan ruimte, iets wat ze in de omliggende dorpen wel vinden. Makelaar Marius Don van makelaarskantoor Molenbeek vertelt aan het AD Utrechts Nieuwsblad: “Je ziet heel duidelijk dat de groep dertig- tot 35-plus buiten de stad zoekt, maar wel onder de rook van de stad wil blijven. Ze blijven zich nog een beetje aan die stad vastklampen.” Uit de cijfers blijkt dat dertig tot veertig procent van de huizen hier gekocht wordt door Utrechters.

Thuiswerken

Ook het coronavirus speelt een grote rol volgens Marius. “Het zijn veelal gezinnen of stellen met een kinderwens, die duidelijk behoefte hebben aan rust en ruimte. Vooral ook binnenshuis. Veruit de meesten van hen zoeken een woning waarin ze ook een goede thuiswerkplek kunnen creëren.” De makelaar geeft aan dat veel mensen verwachten voorlopig nog wel thuis te moeten werken.

Lastiger voor inwoners zelf

Ondanks dat er zoveel Utrechters de stad verlaten, is het aanbod aan koopwoningen beperkt. En doordat er zoveel belangstelling is vanuit Utrechtse gezinnen, hebben inwoners van gemeenten als Zeist, De Bilt, Heuvelrug, Bunnik, Houten en Stichtse Vecht die zelf op zoek zijn naar een koopwoning, steeds vaker het nakijken.

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad

Meer woonnieuws:

vogelenbuurt

Wonen in de Vogelenbuurt: het duurste en het goedkoopste huis dat nu te koop staat

De Vogelenbuurt is een heerlijke plek om te wonen. Je vindt er tal van leuke winkels en horecazaken ...

Eindelijk! Huurprijzen dalen ook in Utrecht: dit betaal je nu gemiddeld voor een huurhuis

Binnenkijken bij Astrid en Tim in Hoograven: ‘Mijn moeder noemt het een museum’

Overvecht krijgt er 343 nieuwe huurwoningen en een creatieve hotspot bij

Deze Utrechtse huizen staan al anderhalf jaar (of langer) te koop

Meer over

Wonen

adv.