Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tip: je kan meer geld lenen als je je woning duurzaam maakt

Aangeboden door Finzie Utrecht Centrum 10 september 2019

Wie anno 2019 een huis koopt of heeft, doet er goed aan om dat een beetje groen te maken. En dan hebben we het natuurlijk niet over de kleur verf of de tuin, maar over dé term van het moment: duurzaamheid. Met een duurzame woning bespaar je uiteindelijk meer geld. Overweeg je jouw woning groener te maken? Financieel coach Jerry Muller van Finzie Utrecht Centrum vertelt wat je hierover moet weten.

106% van je woningwaarde lenen

Wie zijn huis wil verduurzamen, kan dat op verschillende manieren financieren. “Als je een hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie) neemt, is het slim om aan te geven dat je jouw woning energiezuiniger gaat maken”, aldus Jerry. De reden? “Dan kun je tot 106% van je woningwaarde lenen. Normaal gesproken is dat maximaal 100%. Dat extra geld kun je dan bijvoorbeeld investeren in betere isolatie.”

Andere opties om jouw groene woning te financieren, zijn bijvoorbeeld een lening, subsidie van de gemeente of je eigen spaargeld”, vertelt Jerry.

Lekker duurzaam

Oké, de financiering is rond. Maar wat voor duurzame maatregelen kun je nemen? “Om energie te besparen, kun je bijvoorbeeld een warmtepomp, dak-, vloer- of spouwmuurisolatie nemen”, vertelt Jerry. Zo houd je meer warmte binnen, wat geld bespaart én je wooncomfort verhoogt.

“Zonnepanelen zijn ook een optie. Zo wek je je eigen energie op, wat ook nog eens beter is voor het milieu.” Overweeg je zonnepanelen te nemen? Ga dan eens langs bij Jerry. Hij kan je precies vertellen welke opties er zijn en wat deze maatregel jou aan energiebesparing gaat opleveren.

Advies op maat

Als je jouw woning wilt verduurzamen en daarover vragen hebt, helpt Jerry je graag. Via de oranje button hieronder plan je direct een vrijblijvend én gratis eerste gesprek.

Lees meer:

Huis kopen in Utrecht? Bij Jerry kun je terecht voor persoonlijk hypotheekadvies

Of je nu voor het eerst een huis gaat kopen of al een eigen woning bezit: het afsluiten van een hypo...

4 x onmisbare tips voor alle starters op de Utrechtse huizenmarkt

5 x dit wil je weten voor je een huis gaat kopen in UtrechtMeer over Finzie Utrecht Centrum ontdekken?

Finzie Utrecht Centrum

zakelijke dienstverleners

Lucasbolwerk 6 , Utrecht

Bekijk meer:zakelijke dienstverleners

adv.