Te koop: 5 x woonboten in Utrecht

Door Janine Guijt 14 november 2017

Als je langs het Utrechtse water fietst, is het moeilijk om níet te mijmeren over hoe het zou zijn om op een woonboot te wonen. Maar hé, waarom zou je je dagdroom niet gewoon werkelijkheid maken? Er staan namelijk hartstikke toffe woonboten te koop in Utrecht. Misschien ben jij binnenkort wel kapitein van een van deze parels.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

De hele dag zon

Foto: Funda
Foto: Funda

Een huis met uitzicht op het water en meerdere terrassen (= de hele dag zon)? Yes, please! Deze woonboot aan de Vechtdijk heeft een oppervlakte van 47 vierkante meter én een tuin die net zo groot is. De vraagprijs is overigens €269.000 en hier bekijk je meer foto’s van deze woonark.

Nog zo’n mooierd aan de Vechtdijk

Foto: Woonbotenmakelaar
Foto: Woonbotenmakelaar

Nog zo’n mooie boot aan de Vechtdijk. Voor dit exemplaar betaal je wel een stuk meer (€398.000) dan eerdergenoemde boot, maar hé, dan heb je wel een stek op het water met twee verdiepingen. Benieuwd hoe de woonboot er verder uitziet? Dat check je hier.

Stoere megaboot

Foto: Funda
Foto: Funda

Goed, voor deze joekel van 145 vierkante meter moet je een klein fortuin neerleggen, maar dan heb je wel een hele stoere woonboot aan de Wittevrouwensingel. Het waterpaleis van zevenenhalve ton heeft een industriële look, dus als dat helemaal je ding is, kun je er zo in. Kijk zelf maar!

Schip ahoy: trek erop uit met je woonboot uit 1911

Foto: Funda
Foto: Funda

Oké, de rest van de woonboten mogen er ook zeker zijn, maar toffer dan dit zeilend vrachtschip wordt het niet. De boot stamt uit het jaar 1911, heeft twee slaapkamers én je kunt er ook nog eens mee op pad, want ‘het schip is volledig uitgerust om langere tijd onderweg te zijn. Aan boord is een watertank van 1.000 liter en een accupakket en generator om zelfvoorzienend over het water te trekken’. Het oude vrachtschip ligt aan de Veilingenhavenkade en je koopt het voor € 288.000. Hier bekijk je meer foto’s.

Gloednieuwe stek op het water

Foto: Funda
Foto: Funda

Mocht je niet zo’n fan zijn van felle kleuren, dan moet er nog wel een likje verf op de muren, maar verder hoef je niets aan deze gloednieuwe woonboot uit 2007 te doen. De boot staat in Terwijde, heeft een oppervlakte van 121 vierkante meter en beschikt over drie slaapkamers. Oh, en je moet er € 425.000 voor neerleggen. Bekijk hier meer foto’s.

 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Wonen