Te huur: dit epische appartement in een wel heel bijzonder pand in Utrecht

Door Anne-Meike van den Berg 12 juli 2018

Rond 1600 woonden er adellijke families, Napoleon verbleef er vier weken en prins Bernhard van Vollenhoven en Annette Sekrève trouwden er in 2000. Waar we het over hebben? Over het Paushuize, aan de Kromme Nieuwegracht in Utrecht. Je kunt wonen in dit prachtige pand bomvol geschiedenis, want er staat nu een appartement te huur.

Het huis van de Paus

Waarom we het pand aan de Kromme Nieuwegracht kennen als ‘Paushuize’? Nou, in 1517 kocht Paus Adrianus VI, de eerste en enige Nederlandse Paus, het huis in Utrecht en liet het grondig verbouwen. Helaas heeft Adrianus het huis nooit gezien, want hij stierf in 1523 en toen was zijn woning nog niet klaar. Na de dood van de Paus werd het huis door de inwoners van Utrecht al snel ‘Paushuize’ genoemd. Het bijzondere huis zit bomvol geschiedenis, waar je hier meer over kunt lezen.

Appartement te huur

Het mag duidelijk zijn: Paushuize is niet ‘zomaar’ een huis. Maar, hoe bijzonder het ook is, je kunt er wel gewoon in wonen. In het pand staat namelijk een appartement te huur met maar liefst vier slaapkamers, een fantastisch uitzicht op de gracht en een parkeerplaats voor de deur. Wat dat kost? €3.500,- per maand…

Lees ook:

Dit bizarre ‘staalhuis’ in de binnenstad staat te koop voor bijna acht ton

Als je regelmatig op indebuurt kijkt (sowieso een aanrader), weet je het: we zijn dol op bijzondere ...

Meer over

Wonen

adv.