Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Starter op de woningmarkt? Beumer Garantiemakelaars deelt 5 handige weetjes

Aangeboden door Beumer Garantiemakelaars 5 oktober 2020

Bij het kopen van een woning komt nogal wat kijken. Als starter kan het al helemaal overwhelming zijn, omdat er vaak veel nieuwe informatie op je afkomt. Om alle Utrechtse starters een beetje op weg te helpen delen de makelaars van Beumer Garantiemakelaars vijf handige weetjes.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

1. Geen overdrachtsbelasting vanaf 1 januari 2021

Vanaf 1 januari 2021 betaal je als starter tussen de 18 en 35 jaar geen overdrachtsbelasting bij de aanschaf van je eerste koopwoning. Dat werd afgelopen Prinsjesdag bekendgemaakt. Goed nieuws voor jou, want dit scheelt je duizenden euro’s. Huizenkopers moeten op dit moment 2 procent van de waarde van hun woning neertellen aan overdrachtsbelasting. Stel dat je een koophuis van 2,5 ton op het oog hebt, dan scheelt deze nieuwe maatregel je maar liefst vijfduizend euro.

2. Weet wat je kunt lenen

Heerlijk wegdromen bij kasten van huizen in dure buurten: hartstikke leuk, maar niet direct nuttig voor je huizenzoektocht. Voor je op zoek gaat naar een huis is het handig om éérst te weten hoeveel je kunt lenen. Zo weet je in welke prijsklasse je kunt zoeken, en als je dan een huis hebt gevonden dat aan je wensen voldoet, kun je direct een bod uitbrengen. Als je eerst op jacht gaat naar huizen en dan pas uitzoekt of je dat leuke stulpje wel kunt betalen, ben je vaak te laat. Via deze website check je direct online wat je kunt lenen. Je kunt dit vrijblijvend laten controleren door de hypotheekadviseur.

3. Over schenkingen

Het is wellicht niet voor iedereen weggelegd, maar toch is het handig om te weten: (groot)ouders mogen eenmalig tot €103.640,- schenken voor de aankoop of verbouwing van een woning. Stel dat je opa, oma, vader of moeder je kan en wil helpen, dan is deze regeling toch mooi meegenomen!

4. Dit kan een aankoopmakelaar voor je betekenen

Je hebt nét een supertoffe woning gespot op Funda, belt direct de makelaar om een bezichtiging te plannen en dan… hoor je dat de kijkdagen al vol zitten. Hoe dan?! Als dit herkenbaar klinkt, is het wellicht slim om een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Zij zien het woningaanbod namelijk al voor het op Funda komt en kunnen vervolgens voor jou een bezichtiging inplannen. Benieuwd wat een aankoopmakelaar verder allemaal kan doen? Meer informatie vind je hier.

5. Yes, je hebt een huis gekocht!

Is je bod geaccepteerd? Gefeliciteerd! Dan kun je het voorlopig koopcontract tekenen en de hypotheek gaan regelen. Vergeet ook niet om een notaris uit te kiezen, een taxateur te regelen en – eventueel – een bouwkundige keuring te laten uitvoeren.

Zodra je een passende hypotheek hebt gevonden, geef je de adviseur opdracht om je hypotheek af te sluiten. De officiële overdracht van het huis vindt plaats bij de notaris.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Beumer Garantiemakelaars. Meer over Beumer Garantiemakelaars ontdekken?

Beumer Garantiemakelaars makelaars

Gesloten08:30 - 17:30

Maliebaan 71, Utrecht

Bekijk meer:makelaars

Lees ook:

Makelaars Waltmann

Huis kopen in Utrecht? Makelaar Rutger beantwoordt 5 veelgestelde vragen

Overweeg jij al een poos om een huis te kopen in Utrecht? Dan is het slim om juist nu goed om je hee...

Utrechtse makelaar Rutger beantwoordt 5 vragen over de woningmarkt in coronatijd

Handig! Zo ontdek je in een paar minuten wat jouw huis waard is

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.