Je voordeur openen zonder sleutel: het kan en zo werkt het

Aangeboden door De Sleutelkoning 3 april 2019

Als je regelmatig van huis bent, heb je er vast weleens over nagedacht om je Utrechtse stekje tijdelijk te verhuren. Hoe handig zou het dan zijn om op afstand de deur te kunnen openen voor vakantiegangers die in jouw huis verblijven! Gelukkig kán dit ook. Sleutelkoning Chris van Dusschoten legt graag uit hoe het werkt.

Doe alsof je thuis bent

Een slot openen terwijl je zelf niet thuis bent… Hoe gaat dat? Met een app op je smartphone. Jij kunt als verhuurder in de app aangeven dat je iemand toegang wilt geven tot je woning. Zodra de huurder dezelfde app heeft gedownload, krijgt hij of zij een code toegestuurd. Met die code kan de deur worden geopend. Vind je dat teveel werk? Het kan nóg simpeler. Je kunt ook instellen dat iemand alleen maar zijn of haar smartphone (met de geïnstalleerde app) of een speciale tag voor een scanner hoeft te houden. Een andere mogelijkheid is een kastje naast de deur waarop gasten een code invoeren die jij hen toestuurt. Lekker makkelijk!

Tekst gaat verder onder de foto’s

Sleutelkoning Utrecht voordeur openen
Foto: indebuurt Utrecht

Wie is er binnen?

Een elektrisch slot dat je opent met je smartphone biedt behalve gemak nog een groot voordeel: je kunt bijhouden wanneer gasten binnenkomen en vertrekken. In de app van het systeem verschijnt daarvan een overzicht. Zo hoef je je geen zorgen te maken of gasten wel veilig zijn aangekomen; je checkt het gewoon zelf. Ook goed om te weten: in de app kun je zelf aangeven hoelang iemand toegang heeft tot jouw huis. Weekendgasten die zonder overleg besluiten om hun verblijf tóch te verlengen? Niet met dit slimme slot!

Niet te hacken

Oké, dit klinkt allemaal hartstikke handig, maar… is het ook veilig? Chris stelt je gerust: “In het systeem zitten allerlei ingebouwde veiligheden waardoor het niet te hacken is. De maker van het systeem heeft de hoogste encryptie gebruikt, maar dat is een wel héél technisch verhaal.”

Nooit meer zoeken naar je sleutels

Zo’n elektrisch slot komt goed van pas wanneer je je huis verhuurt, maar is ook erg fijn voor jezelf. We kennen allemaal wel de stress die je ervaart wanneer je je sleutels kwijt bent. Met een elektrisch slot hoef je daar nooit meer bang voor te zijn – een smartphone raak je (hopelijk) toch nét wat minder snel kwijt dan zo’n kleine huissleutel. Ook voor mensen met kinderen is een elektrisch toegangssysteem aan te raden, vertelt Chris. “Vroeger gaven mensen hun kinderen een sleutel mee en als die kwijt was, had je een probleem. Nu kun je je kind een tagje meegeven. Als ze die verliezen, blokkeer je hem gewoon en is er niets aan de hand.”

Bij De Sleutelkoning staat de deur voor je open

Wil je met eigen ogen zien hoe een elektrisch slot werkt? Dat kan in de showroom van De Sleutelkoning! Kom eens langs, want sleutelkoning Chris vertelt je met liefde álles wat je maar wilt weten over (elektrische) sloten.

De Sleutelkoning Utrecht

Chris is de Sleutelkoning van Utrecht: ‘Sleutels zouden best wat meer liefde mogen krijgen’

Op 19-jarige leeftijd stapte Chris van Dusschoten een sleutelwinkel aan de Wittevrouwenstraat binnen...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Sleutelkoning. Meer over De Sleutelkoning ontdekken?

De Sleutelkoning

klusbedrijven

Vandaag gesloten

Wittevrouwenstraat 20, Utrecht

Bekijk meer:klusbedrijven

adv.