Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe plannen voor het Vechthuis aan de Jagerskade: 67 huurappartementen en horeca

Door Bonnie Dekkers 9 juli 2020

Het houdt niet op met het huizennieuws in Utrecht. Zo presenteerde de gemeente deze week de plannen voor de Cartesiusdriehoek en werden in juni de prijzen voor de huizen in de Merwedekanaalzone bekend gemaakt. Een van de nieuwste plannen die er ligt is voor het terrein van het Vechthuis aan de Jagerskade, dat tegen Overvecht aanligt. De gemeente wil hier 67 appartementen bouwen en in het Vechthuis komt een café-restaurant met terras. 

De gemeente presenteerde de plannen onlangs aan omwonenden van het Vechthuis. Het monumentale pand, dat je misschien weleens hebt gezien als je langs de Rode Brug fietst, komt uit de 16e eeuw. Veertig jaar lang zat hier een party- en congrescentrum dat in 2017 de deuren sloot.

67 nieuwe appartementen

Op het terrein eromheen komen 67 appartementen, waarvan 48 appartementen van vijftig vierkante meter, twaalf van 68 vierkante meter en zeven stuks van tussen de 75 en honderd vierkante meter. De appartementen zijn gericht op starters en bewoners uit wijken Overvecht en Noordwest. De bewoners uit deze twee wijken die een sociale huurwoning achterlaten, krijgen voorrang op de nieuwbouwappartementen. De huurprijzen van een deel van de appartementen begint bij €720,-. Voor ongeveer de helft van de appartementen geldt dat de huurprijzen beginnen bij €950,-. Wanneer de bouwplannen worden uitgevoerd, is nog onbekend.

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad

Lees ook:

huis verhuren utrecht airbnb

Verhuren via Airbnb wordt niet verboden in Utrecht, maar je moet wel een vergunning hebben

In maart 2020 werd bekend dat er strengere regels voor Airbnb-verhuurders zouden komen. Een mogelijk...

5 x deze huizen om de hoek van het Ledig Erf staan nu te koop

Fietsvriendelijke wijk met 2800 woningen: dit is het plan voor de Cartesiusdriehoek in Utrecht

In september start de bouw van Wonderwoods: een verticaal bos in hartje Utrecht

Meer over

Nieuwbouw Wonen

adv.