Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe cijfers over de Utrechtse woningmarkt: eengezinswoning is in onze provincie het duurst van Nederland

Door Janine Guijt 19 november 2020

De Domstad mag dan één van de meest aantrekkelijke woonplaatsen van Nederland zijn: het is ook een van de duurste steden om te wonen. Ook op provincieniveau staat Utrecht bovenaan de lijst met duurste plekken om te wonen.

512.000 euro

De prijzen van eengezinswoningen zijn hier het hoogst: voor dit type woning leg je in de provincie Utrecht gemiddeld 512.000 euro neer. Ter vergelijking: landelijk gezien kost een eengezinswoning gemiddeld 371.000 euro. De cijfers komen uit een onderzoek dat Calcasa – een technologiebedrijf gespecialiseerd in geautomatiseerde taxaties – eerder deze week naar buiten bracht. In de tabel hieronder zie je hoe het zit met andere type woningen. Zo zie je dat je voor een portiekflat gemiddeld 310.000 euro betaalt in onze provincie. Het landelijk gemiddelde van die categorie ligt op 261.000 euro.

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Prijsstijgingen ten opzichte van 2013

Calcasa heeft de huidige woningprijzen in Nederland vergeleken met de prijzen in 2013. In heel Nederland stegen de prijzen de afgelopen zeven jaar met 58 procent. In de stad Utrecht was dat 88 procent. Ook in andere grote steden is de afgelopen jaar een flinke prijsstijging te zien: in Amsterdam stegen de huizenprijzen met 92 procent, in Rotterdam met 85 procent en in Den Haag met 77 procent. De stijgende huizenprijzen en de toenemende behoefte om groter te wonen zorgen ervoor dat steeds meer stadsgenoten verhuizen naar omliggende gemeenten als Zeist, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Bunnik, Houten en Stichtse Vecht. Hier lees je daar meer over en het hele rapport van Calcasa bekijk je hier.

Lees ook:

Binnenkijken Levina

Binnenkijken bij Levina en Dirk in Lombok: ‘Mensen reageren altijd enthousiast als ze onze tuin zien’

Sinds 2015 wonen Levina (36) en Dirk (32) in hun geliefde woning in hartje Lombok. Achter de voorgev...

5 x veelgestelde vragen over de woningmarkt beantwoord door een Utrechtse makelaar

Even binnengluren: voor 4,5 ton kun je in dit bijzondere Utrechtse monument wonen

Huizenmarkt in Utrecht: aantal woningverkopen is onverwacht toegenomen

Utrechters trekken massaal naar omliggende dorpen voor goedkopere en ruimere woningen

 

 

Meer over

Nieuws Wonen

adv.