Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw wooncomplex in Leidsche Rijn: hier kun je straks voedsel verbouwen en sporten in een centrale binnentuin

Door Bonnie Dekkers 12 januari 2021

Utrecht krijgt er de komende jaren heel wat nieuwe huizen bij. Zo ook in Leidsche Rijn, waar druk wordt gewerkt aan de wijk Leeuwesteyn, die tussen het Amsterdam-Rijnkanaal en het Willem-Alexanderpark ligt. De gemeente maakte onlangs plannen bekend voor een nieuw woonblok in de wijk: in ‘De Kroon van Leeuwesteyn’ komen straks zeventig duurzame huur- en koopwoningen.

Wat deze woningen zo duurzaam maakt? Naast privétuinen, krijgen de woningen een centrale binnentuin waar bewoners in de toekomst zelf voedsel kunnen verbouwen. Ook is er alle ruimte om in de tuin te sporten. Het dak van het woonblok wordt voorzien van panelen die water en energie opwekken. De energie gaat direct naar de warmtepompen van de huizen. De bouwmaterialen krijgen een ‘materialenpaspoort’, zodat ze in de toekomst eventueel nog een keer gebruikt kunnen worden. Bovendien worden de huizen ‘remontabel’ gebouwd, zodat ze in de toekomst aanpasbaar zijn.

Muurschildering van De Strakke Hand

Naast dat je hier als bewoner een supermooi uitzicht hebt op de Dafne Schippersbrug, komt er ook een muurschildering van het Utrechtse collectief De Strakke Hand. Hiermee wil de gemeente zorgen dat de buurt een ‘Utrechtse uitstraling’ krijgt.

Middenhuur en koopwoningen

45 van de zeventig woningen vallen in het middenhuursegment, de rest is koop. De prijzen voor de huizen zijn nog niet bekend. Naar verwachting start de verkoop van de koopwoningen halverwege 2021. Eind 2021 start de bouw en de laatste woningen worden eind 2023 opgeleverd.

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad

Lees ook:

winter corona 2020

Even gluren: dit appartement mét werfkelder aan de Oudegracht staat te koop voor bijna 7 ton

Het is zonder twijfel de meest karakteristieke straat van Utrecht en nergens anders ter wereld vind ...

Binnenkijken bij Mandy en Walter vlak bij het Moreelsepark: ‘De historische uitstraling van het huis trok ons aan’

Wonen in Leidsche Rijn Centrum: dit is het duurste en goedkoopste huis dat nu te koop staat

5 x deze hoekwoningen in Utrecht staan nu te koop

Binnenkijken bij Ruby aan de Voorstraat: ‘De spiegel van oma gaat mee naar elk huis’

adv.